Šta je novo?

Procesor konstantno opterecen 10+ %

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Pozdrav, jutros sam podigao sistem jer mi je pre toga racunar bagovao (nije hteo da se ugasi, samo stoji i na kraju sam morao da ga gasim na dugme)
Primetio sam da mi je cpu konstantno radi pod opterecenjem od 10% cak i kada nista nije otvoreno sto mi se nikada ranije nije desavalo.
Jedino sto sam instalirao su onsovne stvari, winzip, winrar , avast antivirus i malverbytes zastitu od malvera.
Predpostavljam da mi racunar ovako radi jer u instalaciji postoji neki virus ali skenirao sam i sa avastom i sa malwerbytes ali sve deluje ok, jedino sto je avast nasao neke detoteke koje su zasticene ili tako nesto.
Sta mislite u cemu je problem?

Dodatak : Zaboravio sam da kazem da hard disk takodje konstantno "zvrci" , tj cuje se onaj zvuk kao kada radi pod opterecenjem , kada se nesto prebacuje i slicno.

Poslednja izmena:
Skini process explorer i vidi koji proces opterecuje cpu. Malwarebytes pokrece svoj servis zajedno sa win-om , mozda ima konflikt sa avastom...

Ne verujem da je to , uvek imam avast i malwarebytes na racunaru kao zastitu, nikada nije bilo problema.
Odradio sam defragmentaciju C particije i sada deluje ok ali ipak cu proveriti preko ovog programa koji mi preporucujes da li postoji jos neki proces koji smeta. Hvala na brzom odgovoru :)

Nema na cemu. Pomislio sam da je malwarebytes pro , ali kod tebe je verovatno non-pro za povremen scan.

Moram samo malo da skrenem :D. Koristio sam i ja tu kombinaciju(pro) ali sam primetio da se ne podnose bas najbolje ...malware je zauzimao ram mem. i vise nego sto je normalno. Uglavnom dodaj malwarebytes u exeptions u avast settings ako vec nisi. Al po meni je nepotrebno koristiti 2 realtime scan programa. Mnogo sam vremena posvetio zastiti od napasti sa neta, probao svakakve kombinacije i najbolje se pokazao combo: Avast+Comodo fw+Norton DNS+panda url filter(opcionalno). Cak sam i napravio video gde pokusavam da zarazim komp sa najnovijim malware-om 1 dan starosti...nista nije proslo. :D Sry na off-u.

Ima dovoljno windows procesa koji mogu da to rade. Jesili sključio "dežurne krivce" kao defragmentera i prefeča itd. ?

Skini process explorer i pogledaj koji proces 'gusi' cpu. Ili uradi printscreen pa uploaduj sliku.

I štaće ti i winzip i winrar ? obadva rade i sa .zip i .rar i još po kojem tipu arhiviranja.

Izgleda da je problem bio u indeksiranju particija radi brze pretrage, guglao sam malo i naisao na to, kada sam iskljucio tu opciju i defregmentirao particije problem je nestao. Hvala svima na pomoci :)
@maxo92bre mozda isprobam ovu kombinaciju koju si naveo kao najbolju
@CountMike imam jedan forum pa kada uploadujem nesto iz cpanela ne mogu da ga otpakujem ukoliko je zapakovan u .rar vec mora biti u .zip formatu pa zato koristim i jedan i drugi a inace mi samo za to sluzi winzip

pa ja uvek stavljam i jedan i drugi, navika :p

Vrh Dno