Šta je novo?

Hardver Procesor i ploca za HTPC

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

jogi

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2005
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam
CM master box nr200p
corsair sfx 750w
2x8gb ddr4 3200 mhz
ssd 256gb i hdd 4tb
Trebaju mi ploca i procesor iskljucivo za gledanje filmova i serija ( 4K ). Igre me ne zanimaju pa mi zasebna graficka ne treba.

Možda Intel 12100 non-F, zbog integrisane grafike, neka jeftinija B660 ili H610 ploča, šta budeš našao. Bitno da ima HDMI 2.0 izlaz za 4K @60...
Kod nas ima Gigabyte H610i DDR4 za 135-140e, recimo, ne znam šta ima kod Mađara...samo 1 gen3 M.2 slot za SSD, doduše, ako ti odgovara.

mala dopuna
CM master box
Preporuka za neka 2 ventilatora da uvlace-izvlace vazduh u zavisnosti gde stavim 2 koja su dosla uz kuciste

Arctic P12 PWM, ako gledaš 12-ice. nije skupo i nije bučno

Sva kučišta iz CM se zovu Master box, koje tačno ? Ako dodaješ ventilatore onda je naj praktičnije isti koju se već montirani, CM ih prodaje i nezavisno od kućišta. Cela ideja je da imaš isti broj i tip za ulaz i izlaz vazduha. Tako se dobija naj bolja promaja.

Ako je NR200, odozdo 2 komada da uvlače i 2 gore da izbacuju. Pošto nemaš grafičku da blokira protok odozdo, trebalo bi da bude dovoljno.
Ako to ne bude adekvatno, možeš da dodaš jedan na onaj side bracket da duva u kuler za procesor ili eventualno jedan od 92mm pozadi da uvlači (nađi jedan od onih filtera za ventove), ali možda ne bude potrebe...

Ako ti odgovara cena, možeš da uzmeš komplet od 5 komada Arctic P12 PWM PST, ako nema kod nas možda ima kod Mađara.

Hvala na brzim odgovorima :)

Procesor i ploca stizu sledece nedelje, nadam se. AKS donosi, ovde su katastrofa.

mislim da ne mora ni da ubacuje dodatne ventove ako vec nema graficku, taj i3 se ne greje uopste,
@jogi Ovo, nema potrebe da kupujes dodatne ventilatore, uzmi kasnije kad ti se pokvare ovi stock Cooler Master.

Ako ti nije cim da cistis prasinu unutra ostavi oba gore da izbacuju, ako oces malo manje cimanja za prasinu, prebaci jedan od gore, na stranu, ili dole da ubacuje

Da li ces drzati staklenu stranu ili mesh stranu ?

Vrh Dno