RecklessLife
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010
- Poena
- 169
Dakle ovako, planiram da uzimam sledece, ali me zanima da li postoji neka bolja solucija.
Naravno, bitno mi je da probam da otkljucam doticni procesor, ali mi definitivno nije bitno da li ce malo noviji chipset doneti jedva 2-3 % poboljsanja u realnom radu. Takodje, nije mi bitno da li je ploca MicroATX, a pozeljno je da ima integrisanu grafiku.
Bitno mi je:
-stabilnost
-integrisana graficka
-OC potencijal - ali ne preveliki, recimo, do 3,6GHz stabilno.
Mislio sam da uzmem ovo:
AMD Athlon II X3 440, 3,00GHz - 6,800 din.
GigaByte MA78LM-S2H - 4,500 din.
Dakle, prema specifikacijama ova ploca podrzava ACC, tako da bih mogao da probam otkljucavanje doticnog procesora.
Ima HD3200, 760G, DDR2, itd...
Ono sto mene zanima je:
Kako se pokazala ova ploca? Ima li neko iskustva sa njome?
Da li postoji neka alternativa u drugom proizvodjacu, sa DDR3 memorijom, a da ne probija moj gore navedeni budzet?
Dakle, potrebna je i sugestija za procesor i plocu, ukoliko moze povoljnije i bolje od ovog doticnog.
Da naglasim:
Budzet je fiskno 13,000 dinara za ova dva, ni dinar vise.
Bilo bi fenomenalno ako bih mogao da to nadjem za koju crvenu manje, a da ne izgubim mnogo od onog sto mi je bitno.
Naravno, bitno mi je da probam da otkljucam doticni procesor, ali mi definitivno nije bitno da li ce malo noviji chipset doneti jedva 2-3 % poboljsanja u realnom radu. Takodje, nije mi bitno da li je ploca MicroATX, a pozeljno je da ima integrisanu grafiku.
Bitno mi je:
-stabilnost
-integrisana graficka
-OC potencijal - ali ne preveliki, recimo, do 3,6GHz stabilno.
Mislio sam da uzmem ovo:
AMD Athlon II X3 440, 3,00GHz - 6,800 din.
GigaByte MA78LM-S2H - 4,500 din.
Dakle, prema specifikacijama ova ploca podrzava ACC, tako da bih mogao da probam otkljucavanje doticnog procesora.
Ima HD3200, 760G, DDR2, itd...
Ono sto mene zanima je:
Kako se pokazala ova ploca? Ima li neko iskustva sa njome?
Da li postoji neka alternativa u drugom proizvodjacu, sa DDR3 memorijom, a da ne probija moj gore navedeni budzet?
Dakle, potrebna je i sugestija za procesor i plocu, ukoliko moze povoljnije i bolje od ovog doticnog.
Da naglasim:
Budzet je fiskno 13,000 dinara za ova dva, ni dinar vise.
Bilo bi fenomenalno ako bih mogao da to nadjem za koju crvenu manje, a da ne izgubim mnogo od onog sto mi je bitno.
Poslednja izmena: