Šta je novo?

Procesor do 250

vincanity84

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2011
Poena
170
Ljudi uzimam sad novu masinu pa me zanima za graficki dizajn i obradu videa sta da uzmem,igrice ne igram preterano mnogo,recimo need for speed , voznje neke colly,dirt, fudbal i to je to. Razmisljao sam i5 2500k ujedno i best buy koliko citam? Ali me plasi problem sa kontrolerima i vracanjima ploca i uzimanje novih u aprilu,to bas nisam shvatio?
U ovom cenovnom segmentu spada i i7 2600 ali koliko citam bolje je uzeti 2500k zbog overkloka plus ustede novca?

Uzimam komp na duge staze a ne mogu da cekam pojavu novih sandy bridge-a do 2012.

Ili mozda bolje da gledam i7 920 ili i5 760 koji nemaju problematicne sokete na plocama?

Hvala..

nemoj stari i core socket,uzmi sandy bridge,ako ploca ne radi to je samo sata koji zeza,prodavac ce ti plocu zameniti. ako ces na duze staze a imas za i7 uzmi njega,za to ozbiljno ako ne i5 nije nesto mnogo slabiji,u pitanju je samo vreme obrade.. manje ces para da izgubis ako i to gledas ako kupis jeftiniji cpu..

Niko pouzdano nezna kako ce biti rasavana situacija sa problematichnim plocama narocito na ovim nasim prostorima.Gotovo uvek preporucjem noviju generaciju procesora ali u ovom slucaju zaista nije lako biti pametan.
Jednostavno Ask yourself do I feel lucky stisni zube i rizikuj sa NOVIM ili idi na provereni STARI hardver. :trust:

Good luck !!

Vrh Dno