Šta je novo?

Procesor bez kulera

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sistem izbacuje poruku da kuler ne radi kako treba još pre učitavanja windowsa a Open Hardware Monitor ga čak i ne registruje.
Kada u windowsu ništa ne radim temperatura procesora posle 10 min. dođe na 81C i tu otprilike stane. Kada pustim film pređe 95C i ugasi se.
Zanimam me da li laptop može da radi ako je kuler na procesoru sasvim crko?

Može, ali to pretežno zavisi od tdp-a procesora i kvaliteta hlađenja. Svakako nije preporučljivo da ti laptop sad radi kontantno na tolikoj temperaturi i da se gasi sa vremena na vreme. Tako drastično povećavaš šanse da zapatiš negde hladan lem.

U svakom slučaju, nije kuler crk'o, već ventilator istog. S toga, pravac kp i nađi drugi zamenski ventilator do hiljadu-hiljadu i po dinara ili nov od uvoznika za 3-4k dinara.

Poslednja izmena:
Nemoj silovati mašinu bez kulera, ne samo da rizikuješ hw probleme već i podatke na HDD možeš lako da zezneš...

Ja vozim moj laptop bez ventilatora, poenta je da smanjis klok koliko god moze.
Ja sam moj sa 2.3ghz oborio na 800mhz...dovoljno za surf, filmove i sl.
Ima tome skoro 2 godine...ne prelazi 70 stepeni za fimove, YT...
Poenta je da moras i graficku da downclockujes, zato sto je hladjenje povezano.
Moja takodje na min..koliko to moze sa MSI afterburner.

Cemu to pobogu ? Stavi vent i ne moras nista da downcklokujes.Tj.zameni ga,kao da je to neka muka.

Stvarno glup predlog, na stranu sto to nije ni izvodljivo na svakom laptopu.

Kakav je to mozak od proizvodjaca da stavlja pasivni hladnjak, bio je slucaj sa Lenovo Ideapad 100-15. Pa to i smarphone jedva izdrzava. No, skontali su da su veliku glupost napravili,pa su izbacili drugu verziju sa ventilatorom. Svakako je jadan kvalitet danasnjih jeftinijih laptopova, stedi se na sve strane jos i to treba. Kad uporedim neki budget laptop od prije 5-6-7 godina i danasnje, nebo i zemlja u kvalitetu istog.

Ne razumem samo pojedine ovde? da kupi ventilator...naravno.
Sta covek je retardiran pa ne zna to? bas ste mu pomogli...
Covek je pitao da li moze...ja kazem moze...ne ulazim sta ce dalje da radi.
Moze da vozi jedno vreme dok ne resi problem na nacin koji sam objasnio.
To bi bilo isto kao kada bi na svako pitanje odgovor glasio "nosi na servis"...svasta.

Vuce,njemu je crkao vent ! Jel ti vidis sta si napisao.Savetujes ga da tako koristi laptop i mu vremenom rikne,zato sto si ti provalio rupu na saksiji i vozis lap bez kulera.Ne razumem te...

Procitaj ponovo sta je covek pitao...da li moze?
Objasnio sam da moze...ne bih dalje ulazio u ovu rasparavu.
Vi dajte svoj predlog, da kupi drugi, nosi na servis, kupi nov laptop...sta god.
I nista mu ja nisam savtovao...rakao sam mu za rupu u saksiji koju ja koristim.
To je samo odgovor na pitanje i potvrda da moze.
Zasto vama smeta sto ja tako koristim laptop?...otvoricu novu temu da pitam.

Poslednja izmena:
Otvori 4 teme, za svaki slucaj. Nikome ne smeta sta ti radis kod sebe, samo ukazujemo na los savet.

I za tebe vazi...citaj malo i ne tumaci moj post kako tebi odgovara...mislim tumaci kako hoces.
Opisao sam svoj slucaj...i to je sve, da je moguce i bez ventilatora i na koji nacin.
Sta ce covek da uradi? njegova stvar...nigde nisam zahtevao od njega da to uradi.

....druze,mene si pljuvao za krseve a ispostavlja se da ti imas vise racunara od Bill Gates-a.
Ja sam ti u toj temi napisao da se drzis windows teme,jerbo je to tvoj fah...mada,i nije previse,zato sto si izjavio da do sada nikada nisi radio clean install windows-a 10.

Da "druze" ...ali ne valjam defektne krseve...i opet ne citas ili izostavis po nesto.

HP ​​Pavilion dv6-6095SG
Procesor AMD Phenom II X4 P960 / 1,8 GHz , 4 jezgra 4x 1.8 ghz

Zamenio sam kuler i sada je temperatura ispod 50C i pri naprezanju mašine ali... nisam mogao naći originalni kuler pa sam ubacio neki koji duva non-stop. Brinem sa kuler koji se non stop čuje. Hoće li brzo crći ako stalno radi.

Naravno da nece. Uostalom, ako i crkne, nije problem zameniti ga.

Vrh Dno