Šta je novo?

Procena vrednosti konfiguracije + upgrade ili ne

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Nisam imao pojma gde da stavim ovu temu valjda moze ovde, trenutno se razmisljam da li da nadogradim PC (tj uzmem novi CPU(Phenom II 965BE)/hladnjak(TX3 Evo)) ili da prodam komplet pa dodam jos nesto novca i uzmem komplet nov PC.
Kako bi barem za nijansu lakse odlucio zanima me koliko bi realno novca mogao da dobijem za trenutni PC.

Mobo: MSI 770 C45 AM3
CPU: AMD Athlon II X2 255 3.1ghz
RAM: Kingston Value RAM 1x2gb 1333mhz i 1x1gb 1333mhz is iste serije su oba
HDD: 500 gb Samsung F3
GPU: Gainward GLH edicija GTX 460 reparirana je grafa,dobio sam 2 godine garancije na nju jos uvek ima nekih godinu i nesto garancije
Case: Neko jeftino kuciste doslo je sa napajanjem, koje sam naravno zamenio
PSU: Thermaltake lite power 500w uzeto nedavno jos uvek pod garancijom

Vecina stvari je jos uvek pod garancijom btw.

Opcija 1:
Uzimanje Phenom II 965 i coolermaster tx3 evo
+ bi uzeo sebi jos jedan 1tb HDD da se nadje :)

Opcija 2:
Prodaja ovog trenutnog PC-a (zato me zanima koliko bi novca za njega dobio) i dodavanje ~24-34k dinara (24 ako bi odma uzimao, a 34k ako bi sacekao sledecu platu :D) za novu konfu.
Sta bi uopste mogao za te pare uzeti ?

Znaci sta vi mislite da je pametnije :D

Aha ma otkud bi znao, na forumu nisam bio 5+ godina, tek sam zadnjih mesec-dva tu.
Mada ne vidim sta je tu problem da neko ko se razume lupi okvirnu cenu, al dobro pravila su pravila I guess.

nadogradi komp kupovinom 6-jezgarnog Thuban procesora.
Ploča ti je OK i trpi to , u granicama blagog overkloka
/ naravno , obavezno stavi ventilator na čipset i hladnjake na naponsku /.

grafa je savim ok još uvek . svaki skuplji apgrejd ćeš jednosavno da zažališ .

Procene jesu zabranjene :)

A preporuka bi bila da sacekas izlazak Vishere (najavljeno oktobra), pa da tada vidis sta da uzmes, a verovatno ce i cene pasti. Mozes i sada da uzems nesto sa 9xx maticnom, pa da onda oko nove godine zamenis novim AMD-ovim procesorom (ako se dobro pokazu), ali mislim da, kad si do sada cekao, da sacekas i ta 3 meseca, pa da vidis sta da radis.
Ako bi sada uzimao mogao bi da uzmes 6870 graficku best buy trenutno (mada ni nje ni 6850 trenutno nema u nasim prodavnicama - trebalo bi da se pojave uskoro). A i tu mozes da sacekas izlazak nove Nvidia graficke, pa ce valjda pasti cene...
Za HDD je bolje da uzmes neki SSD nego jos jedan od 1tb. Ili da prodas taj i uzmes neki od 2TB sata600 (recimo seagate). Mislim da bi te jeftinije izaslo nego da dokupis 1tb.

Ok hvala na savetima, preko noci sam ionako skontao da mi realno trenutno jaci komp i nije potreban pa cu stekati pare za bozicnu sezonu :)

Da, to je mnogo mudrije rešenje, jer se tada očekuje veliko sniženje grafičkih kartica i novi AMD procesori bi uveliko trebalo da budu na rafovima radnji.

Vrh Dno