Šta je novo?

Procena sedamnaestoincnih monitora

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
E ljudi zanima me vasa procena za dva sedamnestoincna monitora:
Prvi je Siemens Nixdorf star oko 3-4 god. u solidnom stanju...pri rezoluciji od 1600x1200 refresh mu je 65herca.
Drugi je otprilike te starosti Compaq,flat,i pri istoj rezoluciji ima refresh oko 100 herca!
Zao mi je tacne oznake ne znam,a treba mi okvirna procena.Unapred hvala!

bojanakov je napisao(la):
Prvi je Siemens Nixdorf star oko 3-4 god. u solidnom stanju...pri rezoluciji od 1600x1200 refresh mu je 65herca.
Drugi je otprilike te starosti Compaq,flat,i pri istoj rezoluciji ima refresh oko 100 herca!

nisam siguran za cene ali tesko da taj compaq ima pri 1600x1200 ima refresh 100Hz...

moj savet: bezi od polovnih monitora...

Jedini nacin za poredjenje je refresh rate 100Hz! Nista manje. Ako 17" rade sa tim refresh rate-om na 1024*768 onda je to noviji mon...

Resto moras da vidis "in Vivo"...!

bojanakov je napisao(la):
Refresh rate ti za ocenu polovnih monitora ama bas nista ne znaci! Na osnovu njega mozes otprilike da utvrdis kojoj kategoriji pripadaju. Samo posmatranje+np. nokia test monitor mogu dati krajnju sliku o monitoru. Na prvi pogled manje vise svi izgledaju solidno!

Ok hvala vam...moguce je da sam se zeznuo oko tog refresh-a,provericu jos jednom.A saznao sam njihove tipove:
Siemens Nixdorf MCM 1705 (ntd)
Compaq P75
Pa ako imate jos nesto da kazete samo izvolite!

Vrh Dno