Šta je novo?

Procena rizika

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav prijatelji forumashi.

Nashao sam se u zanimljivoj situaciji, potreban mi je novac i na internetu sam nasao jednu osobu kome je potreban odredjeni hard disk proizveden izmedju tad i tad ne bi li iskoristio elektroniku sa takvog hard diska da spasi podatke sa njegovog diska i sasvim slucajno ispostavilo se da moj hard disk pripada tom opisu.

E sad, ta osoba tvrdi da zeli samo da "pozajmi" hard disk i da ce ga vratiti kasnije(uz doplatu). Da li je to stvarno moguce i koliko je tako nesto rizicno(tj kolike su sanse da nesto krene po zlu)? Da li ovo skracuje zivotni vek hard diska i ako da ,da li znacajno(hard disk je poprilicno star, proizveden krajem 06., ali HD Sentinel ga ocenjuje kao poprilicno zdrav disk)?
Sta mislite, da li bi trebao da rizikujem. Podaci sa mog diska mi nisu vazni, a imam i diskove(doduse manjeg kapaciteta) kojim bih mogao da ga zamenim, ali bih ipak da se ne odvajam od ovog diska.

P.S.Disk ima i Molex i Sata prikljucak za struju, koji prikljucak je "zdraviji" za njega?

Uzmi ti odmah pare kao depozit pa mu vrati deo kad zavrsi posao. Tako svodis rizik na nulu posto kazes da ti podaci nisu bitni.

Ja mislim da mu ti lepo prodas disk za cenu novog diska, i ne zamlacujes se inace.
On ce za taj disk debelo naplatiti (ili radi kao dobrica :)), tako da nema razloga da se buni.
I SATA i Molex za power? Jel' to WD Raptor slucajno?:) (mislim da je samo Raptor imao oba konektora da sam primetio)

On ce damo elektroniku da skine i montira na njegov,zavrsi i vrati je na tvoj hdd i u principu tvoj hdd bi trebao da radi kao i pre. Naplati mu podebelo to sto ti trazi, bar 70%cene hdda ;)

TT

Ja mislim da mu ti lepo prodas disk za cenu novog diska, i ne zamlacujes se inace.
On ce za taj disk debelo naplatiti (ili radi kao dobrica :)), tako da nema razloga da se buni.
I SATA i Molex za power? Jel' to WD Raptor slucajno?:) (mislim da je samo Raptor imao oba konektora da sam primetio)

Nije u pitanju WD Raptor, ali jeste u pitanju WD. Imam cak 3-4 razlicitih WD diskova(napravljenih odprilike u isto vreme) koji imaju i Molex i SATA za struju.

Hvala puno svima

Proizvedeno je više serija diskova sa SATA i molex-om za napajanje, ja imam dva, oba Maxtori, milism da su kupljeni 2006-2007

upravo tako!

kod nas su takve operacije povracaja podataka izuzetno skupe jer uglavnom ih rade ljudi kojima biznis zavisi od tih podataka pa onda nemaju opciju i budu odrani iako je operacija ponekad sasvim jednostavna. sta, kako i zasto to njemu zaista treba mislim da nije nicija stvar vec njegova, da li ce on to da unovci ili mu treba za bolesnu tetku nije tvoja stvar ti napravi cenu koja se tebi isplati pa on nek gleda dalje... i svaki put kad das nesto bez naknade otvaras sebi pandorinu kutiju da on zaboravi, nema vremena, da ti manje nego pogodjeno, etc, etc...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno