Šta je novo?

procena konfiguracije

hugoboss

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
304
bojim se da sam postovao na pogresno mesto, pa da ispravim to...

e ovako... zadnjih nedelju-dve dana sklapam neku konfiguraciju, kojoj ce glavna namena biti video produkcija, kompjuterska animacija i graficki dizajn... da se ne lazemo bice tu i po koja igrica, ali opet napominjem gore pomenuto je primarna namena... evo sta sam sklopio za sada:

p5q pro
e8400
gainward 4850 golden sample
2x1gb ddr2 1066 cl5 ocz titanium intel edition
wd3200aaks
lc6550gp2 + thermaltake m5
pioneer 215d

to mi sve ispadne oko 600 evra i sklapao sam u atom-u... ako imate jos neki savet ili predlog sta moze da se jos promeni ili neku drugu firmu da mi preporucite, slobodno... inace budzet mi je 650e, ali to je stvarno gornja gornja granica... najsrecniji bi bio sa ovom od 600...

hvala unapred!

pa znam al obzirom da mi je budzet 600, a gainward je oko 160, onda bi mi to preslo budzet za 20e... *** i ja bi rado uzeo taj hdd, al sta cu kad su tu samo neke stege :)

bolje uzmi neko kvalitetnije napajanje

pa dobro tvoji su novci

pa daj malo obrazlozi... cuo sam da je dobro sa vise strana, a veoma je pristupacno...

p.s.- ako je fora samo u imenu, nasao sam i thermaltake w0093 koji je priblizno kao ovaj lc6550gp2...

Poslednja izmena:
bojim se da sam postovao na pogresno mesto, pa da ispravim to...

e ovako... zadnjih nedelju-dve dana sklapam neku konfiguraciju, kojoj ce glavna namena biti video produkcija, kompjuterska animacija i graficki dizajn... da se ne lazemo bice tu i po koja igrica, ali opet napominjem gore pomenuto je primarna namena... evo sta sam sklopio za sada:

p5q pro
e8400
gainward 4850 golden sample
2x1gb ddr2 1066 cl5 ocz titanium intel edition
wd3200aaks
lc6550gp2 + thermaltake m5
pioneer 215d

to mi sve ispadne oko 600 evra i sklapao sam u atom-u... ako imate jos neki savet ili predlog sta moze da se jos promeni ili neku drugu firmu da mi preporucite, slobodno... inace budzet mi je 650e, ali to je stvarno gornja gornja granica... najsrecniji bi bio sa ovom od 600...

hvala unapred!

Plocha: Uzmi P5Q (bez dodatnih naziva, samo P5Q) . Jedina razlika u odnosu na P5Q pro je sto ima jedan slot za graficku kartu, a sobzirom da ti neces da stavljas dve karte onda ti P5Q pro i ne treba. Jedino sto je P5Q jeftinija za oko 20 evra. (95 evra)

Procesor: Sobzirom da se bavis ozbiljnijim stvarima, obavezno uzmi QUAD core. U video produkciji, 3d animacijama daleko bolje ce da ti radi. E8400 je najvise procesor za gejmere. Dakle uzmi quad core Q6600 (145 evra)

Ram memorija: Takodje zbog tvoje namene, pozeljno je da uzmes barem 3GB ram memorije.Uzmi recimo KINGSTON 3x1GB 1066MHz DDR2 HyperX (60 evra)

Graficka karta: Saphire radeon 4850 512mb . Nema potrebe da uzimas "golden sample", pogotovo jer ti igrice nisu u prvom planu, i jos si na ogranicenom budzetu (135 evra)

HDD: Western Digital 320gb (45 evra)

DVD: Bilo koji pioneer (20 evra)

Kuciste sa napajanjem: Antec sonata III (500W) (105 evra)

Tastatura i mis: Po izboru (20 evra)

Ovo sve kosta 625 evra.

sta mislite o ovoj varijanti kucista+napajanja:

thermaltake m5 [definitivno uzimam ovo kuciste] + thermaltake pure power 600w w0144 ili ocz gamexstream premium sli gamer/pfc 600w ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno