Šta je novo?

"Procena Kingston Hyperx memorije"

gilera180ks

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
304
Imam dva modula 2x 256 hyperx memorije,2x200mhz (400mhz data rate) pa me interesuje koliko to sad vredi?
Hvala unapred... :wave:

Latencije? Datum proizvodnje? Testirane na OC?

Set Timinig @200Mhz 3.0-3-3-8
Date of Manufacture 15 januar 2004
Nisam probao OC

Jel pishe na stikeru na samom ramu KHX3200/256 ili KHX3200"nesto"/256? Takodje, sta pishe na stikeru sto se latencija tiche? Ne pishe valjda 3-3-3 :trust:?

khm, .../512 je za modul od 512MB, a ti si naveo da je 2x256Mb :trust: .

KHX3700K2/512 je CL3 sa 3-4-4-8-1 za nominalnih 466MHz, 2.6V, memorija za OC od 512MB.

za 256Mb recimo 30EU?

Pa i ja se pitam kako to pise kad znam da imam dva modula od po 256Mb ali tako je.
Ako ima jos neko nesto da doda ......
Hvala

Type - DDR-SDRAM
Size - 512 MBytes
Channels # - Dual
Performance Mode - Disabled
Frequency 200.0 MHz
FSB😀Ram - 1:1
CAS# Latency - 3.0 Clocks
RAS# to CAS# Delay - 3 Clocks
RAS# Precharge - 3 Clocks
Cycle Time - (Tras) - 8 Clocks

E to je sve sto pise preko CPU-Z programa, ali neverovatno ponovo sam gledao ram modul u kucistu i ponovo procitao ono sto sam u predhodnoj poruci napisao: KHX3700K2/512, definitivno ovo pise !!!

DESCRIPTION:

Kingston's KHX3700K2/512 is a kit of two 32M x 64-bit (256MB) DDR466 CL3 SDRAM (Synchronous DRAM) memory modules. Total kit capacity is 512MB. The components on each module include eight 32M x 8-bit (8M x 8-bit x 4 Bank) DDR466 SDRAM in TSOP packages. Each 184-pin DIMM uses gold contact fingers and requires +2.6V. The electrical and mechanical specifications are as follows:

...

Timing Reference: 3-4-4-8-1 at +2.6V

Mislim da je sad jasnije , to je komplet 2x256 Mb koji je "malo" zategnut u BIOS-u
, i to je to :d

Sve je to jako lepo i profesionalno sto si ti napisao, ali nisi napisao tvoje cenjeno misljenje o ceni zbog koje je i postavljena ova tema?

gilera180ks je napisao(la):
Sve je to jako lepo i profesionalno sto si ti napisao, ali nisi napisao tvoje cenjeno misljenje o ceni zbog koje je i postavljena ova tema?
Nema potrebe da budes sarkastican , moja namera je bila da razjasnim tvoju dilemu sa kolicinom memorije a imao si od 2 usera vec procenu na oko 30e/modulu sto je realno plafon obzirom na cinjenicu da potencijalni overclocker (kome su i namenjene ) 2x256 Mb nece ni uzeti u razmatranje , a "klasican" user ce da kupi nove za te pare , OK ? :eyebrows:

MichaelZ je napisao(la):
...a imao si od 2 usera vec procenu na oko 30e/modulu sto je realno plafon obzirom na cinjenicu da potencijalni overclocker (kome su i namenjene ) 2x256 Mb nece ni uzeti u razmatranje , a "klasican" user ce da kupi nove za te pare , OK ? :eyebrows:

Bash tako. Oko 60 eura. Najjeftiniji 256MB Kingston na 200MHz ti je ~25, a taj tvoj je ipak na 233, plus sto ima hladnjak i sto je HyperX. Nemam pojma da li ces da nadjes nekog ko ce to da kupi, ali meni bi bilo zao da prodam za manje...
Poz :wave:

Nisam imao nameru da budem sarkastican , i razumeo sam tvoju nameru da si hteo da razjasnis predhodno razmatranu dilemu..............odgovorio sam u zurbi, pa nisam razmisljao da moze da dodje do uvrede.........SORY, i hvala ti na objasnjenju !

Ma O.K. , mislio sam da je smajli dovoljan 😉
Ajd' u zdravlje da ih prodas...

Znaci stavi cenu od 60, kada ti se neko bude javio spusti mu za 5 ili 10e i svi srecni i zadovoljni.
Eto tako se to radi...

Nazad
Vrh Dno