5.Da li su oznaka "magistrala" "FSB" istog znacenja?Video sam da su kod Intelovih procesora FSB-ovi cak 533 MHz-a dok su kod AMD xp 133/266 MHz-a!Kako mogu da budu i 133 i 266?
FSB, Front Side Bus moze da se koristi kao sinonim za magistrala. Intelov QPB - ili Quad Pumped Bus je samo 4x133MHz - dakle 533 "efektivno". Athlon XP procesori su na 133MHz (novi 2800 i 27oo+ su na 166MHz) ali se koriste duplirani brojevi zbog prirode magistrale (266 i 333).
6.Da li je neko imao prilike da upozna tu novu 32-bitnu RDRAM memoriju,posto me interesuje kolike su razlike u performansama izmedju te i 16-bitne memorije?
Imao je Simpson... ali verujem da ga smara da pise.. Uostalom, procunjaj i sam malo po forumu...
7.Na nekim plocama u tehnickim specifikacijama pise da je moguce ugraditi do 2 Gb memorije u 2 slota!E sad,kako je to moguce uraditi kad se danas prozvodi samo memorija najvise do 512 Mb rama?!Po tome bi moglo najvise stavimi 1024 Mb,a ovi navode 2 Gb!
Stvarno, pitas bezveze? Jel hoces da imas 2GHz RAMA? Moze cipset da je podrzi, ali ako nema modula od 1GHz - onda nema! Kraj!
8.Sta je RAID kontroler i zasta on sluzi?
Ovo je jako dugacak odgovor, pa mozes da potrazis odgovor negde na internetu (probaj GOOGLE). Ukratko, to je specijalan IDE kontroler...
9.Sta je SCSI i takodje,zasta on sluzi?
Isto tako, veoma siroka tema.... Probaj u novom i prethodnim brojevima Digital!-a.
10.Gde se kod nas moze naci bilo koji CRNI,Floppy?
Steta sto su ukinuli Zorku! Ona bi ti sigurno nasla neki
11.Da li se kod nas moze naci:
Thermal Take highest Xaser 6000 Plus Aluminium 10bay Tower w/ ?Bio bih vam veoooma zahvalan kada bi mi neko dao pozitivnan odgovor !
Ja ti pozitivan odgovor ne mogu dati... Kupi neki Chieftec, veruj, odlican je...!
12.Koliko kosta neka PCI kartica sa 6 USB 2.0/2.1 prikljucaka?
Imas li 6USB uredjaja? Ako imas, dovoljan je USB hub - i neka DDR333 / 400 / nForce2/SiS746 ploca koja to podrzava...
13.Hteo bih da kupim misa Logitech firme "mx 700" koji je bezicni-opticki.Interesuje me da li postoji neko zaostajanje signala izmedju misa i prijemnika,posto mi je vazno da ga ne bude jer bi misa koristio najvise za FPS igre!Ima li ga?
Da, postoji kasnjenje. Recimo, MS IntelliExplorer 3 Wireless i MS IntelliExplorer sa kablom nemaju veze jedan sa drugim. Bezicni radi cak i manje precizno od prve generacije (odnosno, ne manje precizno, ali ponekad moze da dodje do kasnjenja/preskakanja podataka iz misa zbog radio veze). Kupi neki iz nove generacije, Dual Optical ili pomenuti MS Exp. 3.0, ako si igrac i trazis brzinu i preciznost...
Toliko od mene. ako se ostali prikljuce, mozda ovo selimo i u FAQ....
Pozdrav