Šta je novo?

Problemi u particioniranje na HDD

bhmmkd

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
304
Zasto kada sam probao da uradim ponovo particioniranje preko instalacije na XP na HDD uvek mi ostane 8MB koji nece nikako da ih doda na neka particija. Naime imam Seagate SATA od 80GB ustekan na VIA 8237 kontroler. Koristim XP koji ima slipstrimovano najnovije drajvere za kontroler. Najprvo sam ohrisio obe particije. Nakon toga mogu da odaberem bilo koja kolemina za C a kada dobijem kolemina za D onda je odna za 8MB manja od perostali prostor. Ukoliko odaberem najvecoj golemini koje se daje za D onda dobijem C, D i 8MB neparticioniran prostor.Ovo bas i nije vazno ali me nervira. Kako mogu da preparticioniram (C:20GB, D:60GB) HDD a da nemam ovaj neparticioniram prostor.

Mislim da je normalno da ostane tih 8MB ne particionisanog prostora... Neznam zashta sluze, waljda ce se neko jawiti da ti odgowori na to pitanje.

PozZdraw

Poslednja izmena:
Nisam pametan da ti odgovorim na pitanje "zasto kada se pravi particija iz recimo instalacije WinXP, uvek ostavi 8MB unallocated", ali taj problem mozes veoma elegantno resiti iz Partition Magic-a tako sto ces uraditi 'Redistribute Free Space' i odabrati particiju C ili D...pametnije ti je da odaberes particiju D (drugu po redu) jer je to jednostavnija operacija, koju ce PM odraditi cak i bez resetovanja kompjutera!

Тих 8 мегабајта се лаички речено користи за податке о систему (какве и колике су партиције, на којима су оперативни системи итд.).

Уколико грешим нека ме неко исправи :)

Pravi odgovor je:

""It is created in order to allow Windows to convert basic disks into dynamic disk. ""

Vrh Dno