Šta je novo?

Problemi sa yubc-om

Highl1

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
679
U zadnje vreme sve cesce mi puca veza na yubc-u,i to vrlo brzo od uspostavljanja veze,na nekih 2-3 sec od uspostavljanja,ili jednostavno uopste nema protoka.Na analognoj sam centrali i zanima me da li josh neko ima ovih iritirajucih problema ? (mene narochito nerviraju jer mi tako daju poraze na battle.netu :)

I ja imam iste probleme kao i ti.
to mi se desava zadnjih 5-6 dana.

Da nije i yubc-u telekom isekao analogne linije?

Meni puca veza na ISDNu, ali iskljucivo dok igram CS online. Recimo, pre 10ak dana sam imao nekoliko logova od preko 10h sve je radilo OK, a sinoc sam igrao CS i nijednom nisam sastavio duze od pola sata online. Cesto se desi i svega nekoliko minuta.
Odmah me rekonektuje, ali sam ja vec isapo iz igre. Inace igrao sam bas na njihovom (YUBC) serveru....

Ko god da ima ovakvih problema neka mi napise mail sa brojem telefona sa kog zove i koji broj na YUBC-u zove (pozeljno i brzinu uspostavljanja), cisto da vidim kakav je odnos signal/sum na modemima koji primaju te pozive. Znaci mail napisite na [email protected] :). I meni se slicne stvari desavaju sa kucnog broja, ali to mi je vec 3 meseca da ne mogu vise od 14.400 sa zastojima i pucanjima, a mogao sam 31k bez zastoja i bez pucanja.

I meni, takodje, puca veza.
Na PCM-u sam i veza mi je ionako sr@#e (14400), ali nije pucala. Sada na svakih po' sata otprilike... :) ctp;

Jaoj, vidi ako mozes da otkacis taj PCM ili je propast....
A sto se tice ChatNick-a da li ti puca i krci samo preko YuBc-a ili i preko drugih ?

Moj slucaj ne mora da bude povezan uopste sa drugim korisnicima. Meni je otisao kvalitet linije kada su u mojoj zgradi promenili par brojeva telefona komsijama na novu centralu, od tada moj telefon ispusta jace metalne zvukove, a sa tim mi je otisla internet konekcija sa svima, pa i sa samim sobom:) U svakom slucaju, ovo ne verujem da je uzrok kod svih... zato i pokusavam da utvrdim razloge... a to mogu na osnovu broja i logova konekcija...

Probaj da malo bolje uzemljis kompijuter, vezi ga nekom metalnom zicom za slavinu ili radijator pa vidi da li ce bolje da radi ili probaj da ukljucis u drugu uticnicu ...

Proradio je yubc SMIN sa starih centala u Beogradu pa probajte tako
meni radi odlicno 33600, a na 3200700 ne mogu ni na 19200 da se nakacim

Posto vecina ljudi ima Lucente , otkucajte ATI11 u nekom terminal programu (veza ka COM portu na kom se nalazi modem) NEPOSREDNO POSLE prekinute konekcije i dobicete statistiku veze ukljucujuci odnose signal/sum. Za Conexant/Rockwell bese AT#UG ako se dobro secam. Za Intelove modeme ne znam.

Vredi pogledati:

http://www.modemhelp.net/quickref.shtml

Nazad
Vrh Dno