Šta je novo?

Problemi sa Toshiba laptopom

Zoran_

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2008
Poena
309
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Radi se o dosta starom laptopu Toshiba EA60-155. Laptop je poceo da odjednom blokira i sam menja rezoluciju. Kad odem na internet posle nekog vremena se odjednom restartuje nekad posle par minuta nekad i ranije. Rekli su mi da je pun virusa i da probam sa formatiranjem diska ili sa recovery dvd-om ali nisam nikako mogao da udjem ubios isprobao sam sve moguce tipke del f1 f2 f5 f8... Probao sam i sa recovery dvd kada je dosao do nekih 25 % ekran pocrni i posle nekih par minuta se ugasi. To sam uspeo nekoliko puta sad stalno pise No bootable CD in Atapi cd- rom press any key when ready.

Kada ponovo ubacim recovery dvd napise No bootable CD in Atapi cd- rom press any key whebn ready kada pritisnem c posto nece nijedna druga tipka opet napise isto iako je dvd unutra. Posle prekida sa recovery dvd, kada je dosao do 25% ubacivao sam i instalacijski cd od xp sp2 poceo je da ucitava redom drivere i onda isto kao i sa recovery dvd –om ekran pocrni i posle nekih par minuta se ugasi. Sada vise nece ni taj instalacijski cd da cita napise isto No bootable CD in Atapi cd- rom press any key whebn ready posle par minuta ekran pocrni i laptop se ugasi

Nesto sam zeznuo posto nisam bas neki expert ali ne znam sta i kako da to popravim ako je moguce.

Ako neko zna poomozite sta da radim.

Molim vas da mi odgovorite sto prije hitno je

Unapred hvala svima

Poslednja izmena:
Resio sam problem

pa u cemu je bio,reci da bi ostali znali sta da rade u slucaju da se nadju u tvojoj situaciji ...... da nije ipak bio hardverski problem tipa pregrevanje ili nesto crklo ?

Chim ne prolazi instalaciju, to JESTE hardverski problem.

Nije se pregrijavao, nije nista ni crklo. Probem je bio sto nisam nikad dosad radio sa recoveri dvd-om pa nisam znao sta treba da uradim. Kad ekran pocrni kad dodje do 25% trebalo je samo pritisnuti f1 i nastavio bi dalje, i tako bi se par puta desavalo dok nedodje do 100% , kad god se zaustavi i pocrni ekran samo treba pritisnuti f1 i nastavi dalje. Kad zavrsi dodje do 100% onda dalje samo pratis par postavki za win, mislim da je vremenska zona jezik tipkovnice... gotovo je odma se startuje win. Posle samo instaliras office i ostalo sta ti treba posto se sve izbrise.

Sad jedino ne znam zasto mi ne rade sve tipke na tipkovnici. Ne radi mi Backspase, enter, ctrl.... i neka slova. Prije toga je sto se tice tipkovnice sve radilo osim onih problema sto je bilo ali to je sad u redu.

Nadam se da ce ovo nekome pomoci.

Neka mi neko napise ako zna sta mise desava sa tipkovnicom.

pa pokusaj da je podesis u control panelu..... ne znam koji ti je win instaliran ali podesis input language za tastaturu i trebalo bi da bude ok....

Pokusavao sam i u control panelu sa postavkama, ali nista nisam napravio opet isto. Windows je xp home edition.

To ustvari nije bio moj laptop, ja sam ga samo brisao i cistio od virusa. Windows je pirat, ali opet je sredjen. Neko ga je otvarao nije ga dobro sklopio pa neke tipke nisu radile, uglavnom sad je u redu.

Vrh Dno