Šta je novo?

Problemi sa Teac 52X CD-RW

FG

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
605
Imam sledecu konfiguraciju: Epox nForce2, AXP 2000+, 512 MB RAM, GF4Ti4800SE, DVD LG 16X.

Problem je u Teac-ovom 52X rezachu, stavio sam ga kao slave, DVD je master. Pri chitanju radi OK, brishe CD-RW OK, ali pri pisanju cd-ova bufer u jednom trenutku nestane (svetlo u nero-u pocrveni), i kompjuter se zaglavi/ kochi (ctrl-alt-del -> Nero not responding). Vratio sam rezach u radnju (reklamacija) i dobio drugi, isto Teac, koji se ISTO ponasha. Probao sam chetri razlichite verzije Nero-a (sve 5.5.XX.XX) i neke ne vide rezach uopshte (5.5.10.35).

Od drugih rezacha probao sam MSI 48X i sve radi kako treba (ali je ochajan).

help?

To je cest problem sa novim TEACovima... Apsolutno nemaju veze sa nekadasnjim kraljem CD citaca i rezaca... Ja bih licno pre uzeo tog MicroStara ili ASUSa.
Moj drug je imao identican problem sa takvim TEACom ali na VIA KT133 i izazvan najnovijim 4in1 drajverima (sa starim sve radi kako treba)
P.S. A sta znaci to "sve radi kako treba (ali je ochajan)." Ne razumem! :confused:

thunderchase je napisao(la):
A jesi probao da zameniš mesta DVD-u i pržaču?

Uradi kako covek kaze, koja je svrha/logika drzati DVD player "ispred" CD-RW-a? :rolleyes:

Ako ti Buffer nestaje , prazni se bez razloga , probaj da u
Device manager-u uninstaliras sekundarnu IDE granu
a nakon sto je Windows ponovo nadje i instalira problem bi trebao da
bude resen........Meni se isto to desavalo sa TEAC CD-W540-E (RW 40X),
praznio se buffer , i pucali diskovi pa sam nakon gore pomenutog postupka sredio stvar ...
Moze da pomogne a ne moze da skodi ........

Inace posto na toj grani imas i DVD da li si stavio UDMA IDE kabl (80 zica) ?
Ako imas stari ATA33 kabl a DVD je pretpostavljam ATA66 uredjaj ,
mozda on tripuje celu IDE granu ?

Hvala svima na pomoci, sad cu da isprobam sve ove kombinacije i posle cemo videti.

RipperBIA je napisao(la):
P.S. A sta znaci to "sve radi kako treba (ali je ochajan)." Ne razumem! :confused:
Evo shta znachi: narezao sam disk (Verbatim 700Mb @ 12x speed) sa nekim instalacijama shareware programa pomocu tog MSI 48X rezacha. Taj disk je JEDVA chitljiv i na samom rezachu na kome je narezan, dok na mom starom Panasonic 14x i kod druga na LG 52x CD-ROM-u i (get this) Pioneer DVD 16X nece ni da ga vide. Mozhda je ovaj MSI model konkretno shkart (lepo sam narezao disk, TVM!), ali u svakom sluchaju MSI rezach ne bi uzeo ni da mi ga daju za dzh.

Kod ortaka sam video kako radi Sony ili "Sony" CD-RW i LG CD-RW... svidjaju mi se (burnovano nekoliko diskova - Audio, PS2 i obichni data - svi rade OK) tako da je to moj drugi izbor ako nishta ne uspe.

Vrh Dno