Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
u zadnje vrijeme kad naredim da se kopira neka slika na stampacu izbaca mi sliku sa nekim prugama, do cega moze biti..???
i slucajno mi se to desava na obadva stampaca:HP 1410 i EPSON SX405..
to moze biti od toga shto je vreme da kupish nove kertridze za hp a epsonu da zamenih glavu ( sto ti ne preporucujem jel mnogo kosta )
Kupi novi stampac a ta dva baci u kantu.
u zadnje vrijeme kad naredim da se kopira neka slika na stampacu izbaca mi sliku sa nekim prugama, do cega moze biti..???
i slucajno mi se to desava na obadva stampaca:HP 1410 i EPSON SX405..
prvo proveri jer imas uopste boje u ketridzima i ako ne dopuni ih
ako imaju boje onda ti treba ciscenje ketridza nadji po netu neki servis koji to radi ultrazvucnom kadicom i odnesi da ti ih ociste jer se vremenom boja u ketridzima zgrusa i ne moze vise da prolazi kroz rupice na dnu ketridza zato se javljaju linije ovo se posebno desava ako ne stampas bas cesto.
mozes i sam da probas da ih otpusis tako sto ces ketridze da potopis u neku posudu sa vrucom vodom (ali ne kljucalom jer ces da istopis ketridze) najbolja posuda je soljica za kafu jer u njoj stoje bas kako treba, voda treba da je vruca da mozes da je pipnes prstom a da te ne opece znaci oko 60 stepeni i postavis ketridze da stoje potopljeni negde do polovine u istom polozaju kao sto stoje u stampacu jedno pola sata a onda ih dobro obrises da budu suvi i vratis u stampac pa probaj onda; kad brises ketridze izbegavaj da salvetom ili krpom ili cime ih vec brises dodirujes povrsinu na dnu ketridza gde izlazi boja iz njih
druga metoda koja isto pomaze je da jako dunes ustima u rupicu sa gornje strane ketridza gde se dopunjuje boja sve dok boja ne pocne pomalo da curi sa donje strane ketridza onda ga operes pod jakim mlazom tople vode i naravno obrises vodeci racuna da ne dodiruje mesto na ketridzu sa donje strane gde izlazi boja
to su ti neki od saveta sta mozes sam da pokusas naravno ako ovo ne pomogne alternativa je servis da ih ultrazvucno operu a nekad cak ni to ne pomaze onda samo novi ketridzi