Šta je novo?

Problemi sa Samsungom X480

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Pre par dana sam sestri uzeo X480. Od samog pocetka mi se nekako cinilo da telefon cudno radi, ali tome nisam pridavao veliki znacaj. Ali evo posle par dana koriscenja i neprestanog zaljenja od strane sestre se ispostavilo da telefon ima odredjenih problema u radu. Pitanje postavljam ovde jer je telefon uzet onako ispod ruke po znatno povoljnijoj ceni, ali naravno bez garancije, pa me zanima da li se nekome od vas ovo dogadjalo, a naravno oni koji se bave servisiranjem neka kazu ima li leka....
Prvo i osnovno u neke stavke menu-ja se uopste nemoze uci. Eto npr, nemoze se aktivirati alarm. Ustvari podesim alarm i pise da je podesavanje snimljeno, ali kada dodje vreme da se alarm aktivira nema ga.... Daleko od toga da neznam podesiti alarm (jer ja imam e800, a devojka x460). Ista stvar je i sa podsetnikom , nemoze se uneti nista. Zatim, nerade ni igrice. Postoji tamo popis igara i kada se otvori neka od njih pise samo Info o njoj, ali se nemoze startovati nijedna... Takodje desava se cudna stvar kada je telefon na punjacu, ako je upaljen iz njega povremeno dopire pistanje identicno kao kada se pritiska neki taster. Prvo punjenje je telefon bio ugasen, ali evo veceras ga stavim na punjac ,a nisam ga ugasio i non stop pisti....Malopre otvorim preklopnik i na ekranu pise "Sim card broken". Pritisnem taster za paljenje telefona da vidim sta je u pitanju, a on se opet ugasi (a vec je bio ugasen i neznam kada se ponovo upalio).... Sve u svem jako cudne stvari se desavaju....

E da jos nesto. Kada se otvori neka stavka menu-ja npr podesavanje zvuka on automatski ulazi u prvu stavku tog menuja (promena melodije dolaznog poziva), i tek pritiskom na taster "C" on se vraca na osnovni ekran tog menu-ja gde ja biram da li cu uci u promenu melodije za poruke ili promenu tona tipke ili promenu melodije dolaznog poziva.... I tako je u svim ostalim stavkama menu-ja. Kada udjem u poruke on automastki otvara ekran za pisanje poruka, a neizlazi popis svih stavki u tom menu-ju Inbox, Outbox, Settings....Mozda je to na svim telefonima ovog modela, a mozda je slucaj samo na ovom sestrinom. Bilo kako bilo, ako je na svim tako, onda je to jako lose resenje....

to sigurno nije ponašanje ispravnog aparata... kupovina ispod ruke očigledno nosi sa sobom i određeni rizik čiju si negativnu stranu očigledno iskusio. Pokušaj sa nekom master reset opcijom ili tako nešto. To postoji na svakom aparatu. Ako to ne upali, ja bih pogledao da neki taster nije u kratkom spoju, sestrin T230 se čudno ponašao jednom prilikom kada mu se zaglavio onaj taster sa strane za volume. Elem, ako i to ne urodi plodom, očigledno je putanju softverski ili hardverski kvar. Možda jednostavno nije preflešovan kako treba, što bi ti bio i najmanji trošak. U svakom slučaju je poželjno da si probao aparat, ali kapiram da ko god da ti ga je uvalio, dao ti ga je sa potpuno praznom baterijom da i ne može da se proba... :(

Da,bice da je lose dekodiran mada nebi me chudilo i da je sastavljan iz rezervnih delova kako bi izasao bas jeftino ali naravno zato veoma rizicno pa ti preporucujem da odes u neki OZBILJAN servis da oni pogledaju malo bolje sta mu je i pokusaju da ga srede!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno