Šta je novo?

Problemi sa podesavanjem wireless mreze

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
Imam wireless net. Konekcija ide preko AP i mrezne karte.
Umrezio sam lap top i desktop masinu preko wlan kartica i to radi bez problema, ali nece net da radi preko mreze na drugom racunaru.
Jedan racunar radi u ad hoc gdje imam net, sherujem sve bez problema, ali net nece.
Probao sam skoro sve sto je napisano ovdje,ali nema vajde.
kako podesiti mrezu da dodijelim net na drugom racunaru?

Poslednja izmena:
pojasni malo
da li ti se AP kachi na provajdera tj na predajnik ili neshto drugo?
Bitno je da podesish onaj kompish sto nema net na njemu gateway da bude onaj shto ima.
I naravno da pre toga sherujesh konekciju i da obratish paznju na IP adresse da ne dolazi do konflikta.

AP(client) se kaci na provajdera i preko mrezne karte imam net.
na desktopu i lap topu su wlan kartice,koje sam umrezio

Bitno je da podesish onaj kompish sto nema net na njemu gateway da bude onaj shto ima.

mislis, ako je na kompu koji radi net,IP 192.168.0.1
a na racunaru koji nema net u DNS i getwey upisem 192.168.0.1?

samo u gateway
u DNS upishi DNS Provajdera ako ti je dao

izbaci ovde print komande ipconfig /all sa obadva racunara

nadam se da ce ovo pomoci.:)

Prilozi

• slika.JPG
    slika.JPG
    99.9 KB · Pregleda: 89
  • slika 1.JPG
    slika 1.JPG
    115.5 KB · Pregleda: 82
na laptopu ti fale podesavanja za gateway i DNS na wireless konekciji. za obadve vrednosti upisi adresu desktop racunara (192.168.0.1) ili mu podesi da pokupi dinamicku adresu sa desktopa (kad aktiviras ICS na desktopu se automatski aktivira DHCP server)

Poslednja izmena:
nece opet, probao sam sam na oba nacina
jesam li sta pogrijesio?

Prilozi

• slika 2.JPG
    slika 2.JPG
    158.1 KB · Pregleda: 74
sad jedno glupo pitanje...da li si aktivirao Internet Connection Sharing na prvom kompjuteru? (dakle ides u Properties na konekciji prema provajderu pa na jezicak Advanced....)

1. gateway na intel <PRO>...
postavi da bude ip adressa od Broadcom shto je ja koliko sam skontao i ip adresa koju ti je dodelio provajder tj DHCP a to je 192.168.100.30
2.Da li se na internet kacis Konekciom tipa VPN ili PPOE ili ti daju net preko mreze tj bez konekcije samo Mreza?

1. gateway na intel <PRO>...postavi da bude ip adressa od Broadcom shto je ja koliko sam skontao i ip adresa koju ti je dodelio provajder tj DHCP a to je 192.168.100.30

ovo nece da moze a i nema potreba da se na ovom interface-u definise gateway. od parametara ovom interfaceu su potrebni samo IP adresa i Subnet Mask.

@dusko_m
lakshe radi kada mu tako definishesh gateway
neke mrezne i wlan kartice se baguju malo rade malo ne dok to ne uradish.
TEstirano.

@djzigi: odvalio si ga, al' onako...muski. da si bilo sta procitao o rutiranju znao bi da konfiguracija koju predlazes nema apsolutno nikakvog smisla.

Dobro ajde,
Nek ti je sa srećom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno