Šta je novo?

Problemi sa PayPalom

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Sest meseci mi je bez problema prosledjivao uplate sa sajta na racun u Lloyds TBS Offshore i bez ikakve najave evo vec treci dan nista. Znam sigurno da je bilo uplata ali jednostavno nista nije leglo na racun. Zvao sam Lloyds ali kazu da se kod njih nista nije pojavilo do sada a sa podrskom u PayPalu sam ostao na videcemo - nisi jednini koji se javio, imamo manjh problema sa bazom... Ima li neko ovakvih iskustava sa njima? Da nije problem sto je racun trenutno u Singapuru (bio je u Hong Kongu 5 meseci pa nista...)? Ima li adekvatna zamena za ovaj servis (bitno mi je samo da bude pouzdan)?

Poslednja izmena:
Bilo bi mi jaaaako korisno ako bi mogao da mi objasnish kojom si kombinacijom sredio te račune pošto treba da uradim nešto slično. Hvala.

Da, bilo bi super. Tnx.

http://www.paypal.com/ -> merchant tools...
Registrujes se besplatno a oni ti skidaju cini mi se 2.2% i $0.30 sa svake transakcije (~). PayPal ima jako mnogo korisnika i predstavlja firmu vrednu poverenja kupca. Do sada nisam zvao podrsku ali eto za sve postoji prvi put... Inace do sada nisam primio uplate koje kasne evo skoro tri dana... Mada kazem do sada je sve funkcionisalo savrseno i iskreno se nadam da ce se skoro resiti. Jos uvek nemam ideju koji servis bi mogao da ih zameni. Ima li jos neko ovih problema?

http://www.lloydstsb-offshore.com/index.asp -> Outside UK -> Private account
Jedna u moru banaka. Ja sam je uzeo po preporuci i nisam se pokajao. Lagano rukovanje sa racunom, niske cene usluga koje zavise od toga gde i koliko drzis na racunu (azija je najpogodnija, mada su razlike minimalne). Nema poreza. Da bi aktivirali racun potrazuju (pre pola godine) E100. Bez pitanja, efikasno.

Znaci prvo otvoris racun u banci a onda PayPal uplate usmeris na njega. Inace PayPal je samo jedan link na sajtu :)

Nacuo sam dosta losih iskustava sa njima ali ovo je prvi put da je meni nesto zaskripilo preko njih, mada ja bas i nisam neki dugogodisnji korisnik njihovih usluga... Ono sto sam ja primetio je da ih ljudi koriste za uplatu bez oklevanja i jedino mi je to bitno. Zabrinuo me je onaj boldovani tekst na naslovnoj strani onog sajta - zamrzavanje racuna..., i brze bolje sam ih pozvao jos jednom. Izdeklamovao sam sta sam upravo nacuo i objasnio im da im nije u interesu da zapocinju jos jednu parnicu (...pitam se kako bih to izveo :) ... ) i da ce ukoliko mi ne proslede novac do kraja dana imati problema o kakvima nisu sanjali. Lik opusteno rece da ce se licno postarati za to. Uz moj naglasak verovatno je mislio da ima posla sa rusima :) - mani te balkance, to su im neki rodjaci... :)

Moje pitanje i dalje stoji - predlog za drugi servis koji pruza ovakve usluge?

Vidi... taj sajt moze da bude prevara takodje odnosno direktni marketing protiv PayPal-a....
Ovo sam nasao na tom sajtu...

Nego, vidi sta me interesuje....Mozes li sa tog tvog racuna u Lloyds banci, da prosledis neku sumu preko neta u neku od nasih banaka, na tvoj racun?

Hvala!

Alternatives to Paypal
Why trust your money with anyone except a real bank?

We are happy to report that there are some alternatives to Paypal. Any feedback from you regarding these services is appreciated. Please only send suggestions for alternatives that are backed by a REAL bank.
--------------------------------------------------------------------------------

Probably the best alternative for anyone selling goods online is to go ahead and get a real MasterCard/Visa merchant account! It really isn't as hard as you might think. You can obtain merchant accounts for all types of businesses, including high risk and foreign merchants. Poor credit is usually not a problem. Application fees start at $150.00. For more information please contact Nancy Bennett at 818-999-2031 or e-mail her. Yes, I am plugging Nancy Bennett here. You may find similar service from another merchant account issuer, but I trust Nancy. She can also set you up so you can process credit cards over your wireless telephone (cell/PCS with web browser) through the CNS network.

ProPay.com is sponsored by The Lake Bank, in the United States. I was impressed by actually talking with a live person ONLINE! Give them a try. Any feedback is appreciated.

United States Postal Service! The USPS provides an online service to send money online. They also have a service where payment is made after a Priority mail delivery is confirmed.

Western Union Bid Pay is an online money transfer service for online auctions. Western Union has been around for quite some time in the paper money world.

Yahoo! PayDirect is a joint venture of Yahoo and HSBC bank. Deposits are fully FDIC insured. Rates are 2.5% + 30 cents/transaction. It is very similar to Paypal, except their terms of service are not nearly as long.

Overseas visitors...

AnyPay.com uses the each countries local processing system to complete EFT transactions between bank accounts. This is a completely different approach for these types of payment systems. It's sort of like an electronic check. Worldwide access.

Paymate has been suggested to us on a few occasions. We have received only positive feedback with the exception that they should only be considered for transactions to Australian sellers.

@shtaps
da li zivis u Srbiji, i ako zivis u Srbiji da li Lioyd trazi neke specificne podatke da bi otvorio racun kod njih. Da li je moguce sa tog racuna u Lioyd-u uraditi Wire transfer ka nekom racunu (naravno uz pomoc swift koda).

hvala.

Prebacivao sam u slovacku nacionalnu stedionicu i na moju Virtuon karticu u Rajfejzen banci. Nevidim razlog zasto ne odmah preko servisa direktno u nasu banku ako ti je priroda posla takva da imas strpljenja i vremena za duze prenose. Offshore sam uzeo pre svega zbog lakoce rukovanja, brzine (ja konkretno izdvajam od svake isplate jedan dobar procenat i prosledjujem ga u roku od par sati prema obavezama iz nekih ugovora - u Lloydsu mi ovo oni odradjuju - zavalis se u fotelju i gledas kako se krecu parice na racunu), ljudi ih uzimaju zbog toga sto neplacas porez (za zapadnjake je ovo raj a bice i tebi kada se preracunas posle nekog vremena koriscenja), oni ne postavljaju nikakva pitanja... isplatu mozes naruciti bilo kada i bilo gde telefonom ili preko racuna. Pouzdanost ovakvih banaka je druga stvar - nikada neces biti siguran da nece u jednom trenutku nestati sve sto te moze povezati sa njima ali to je rizik koji preihvatas za preskakanje papirologije a ako ne drzis tu neke velike svote nemas velikih razloga za brigu.

Pogledacu ove servise, 10x.

Samo da potvrdim da je ili pretnja upalila ili su nekako sredili one probleme koji su izazivali zastoj, sta god to bilo. Prosle noci su mi stigle sve zakasnele uplate i protok u ovom trenutku radi bez problema. Nadam se da ce bar neko vreme biti u redu, dok im nenadjem zamenu.

Nazad
Vrh Dno