Šta je novo?

Problemi sa paljenjem

Aragorn

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
665
Pozdrav.

Mašina je iz potpisa i u poslednje vreme se dešavaju čudne stvari.

Naime, normalan postupak paljenja kompa je da pri uključenju kuler na grafičkoj radi par sekundi na maksimalnoj brzini, onda se smiri i tada se pojavi slika na monitoru i kreće normalan boot. U poslednje vreme kuler radi na maksimumu par sekundi, smiri se pa ponovo ode na maksimum. Tada nema slike na monitoru i jedino što pomaže je isključivanje struje na par sekundi i to ne na prekidač od kompa već od napajanja. Kada se to uradi, kompjuter se uvek normalno butuje.

Nemam pojama o čemu se ovde radi, ali mi nešto miriše na grafiku ili napajanje. Problem je u tome što je grafika došla sa jedne strane a napajanje i sve ostalo sa druge, pa imam problem sa prodavcima, jedni kažu da je grafika u pitanju a drugi napajanje.

Ima li neko ideju, šta može da bude u pitanju?

Poslednja izmena:
A mozda je i ploca? Kondezatori ili sl.
Imam trenutno slicnih problema, pa me je sve do sada navelo na mb.

Stvarno nemam pojma šta se dešava :wall:

Scenario je u 90% slučajeva isti: palim komp, posle 10-tak sekundi gasim ga na prekodac i ponovo palim:( Čak ne pomaže ni ako ga ako je bio isključen...

Imam istu ploču i isti problem. Zamenili su mi grafičku, radila je dobro dva dana i onda opet isti problemi. U igrama se iz grafičke čuje neko visokofrekventno cviljenje. U servisu su mi menjali napajanje, memoriju i komp se upalio tek sa novom grafikom. Izgleda da ova ploča na neki način ubija grafičke karte. Nosim sutra sve ponovo u servis, pa javljam rezultate.

Nazad
Vrh Dno