Šta je novo?

Problemi sa net-om ?

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Jel ima neko problema sa prikljucivanjem i protokom ? Ili barem neko ko je na digitalnoj centrali 26xxxxx u centru Beograda ???

Od juce pre podne kacenje mi je u potpunom haosu, handshaking traje predugo, cesto ne uspeva, prijavljene brzine sam valjda video sve moguce i zamislive, veza puca svakih par minuta, protok krene relativno pristojno pa se potpuno zakoci nakon otprilike 1MB, ili ga uopste nema, ne moze da otvori ni home page....haos !

Pri tome, nije do modema, menjao, nije do OS-a, imam dva, verovatno nije ni do provajdera, sa tri razlicita je isto, linija je "na uvo" savrseno cista.

Slicno mi se vec nekoliko puta desavalo u poslednjih mesec dana ali se obicno vracalo u normalu nakon par sati...

Apsolutno ISTE probleme imam od juche. Max sam uspeo da se zadrzim online oko 3minuta (prosek je oko 30tak sekundi i onda puca)
centrala 647-xxx senjak.Svasta sam probao (od drajvera do samih instalacija u stanu i zgradi (ne pitajte kako je to razvodjeno... uzas)
Uglavnom sutra samo mi preostaje da zovem 977 da prijavim kvar ali sumnjam da ce pomoci.Danas sam samo cuo jos sa par strana da je otezan "saobracaj" sa ostalim zemljama a Austrija cak nije mogla da se dobije u toku dana (ne znam da li ima i kakve veze ali eto cisto info).

Probaj

ukucati atx3+ms=v34 kao Xtra initialization comm u advanced settings modema a Country/Region Select: Japan. Kao i brzina Max 38400. Tako ces dobiti realnu brzinu konekcije u samom startu. Windows detektuje 49 ili tako nesto za 56 k modeme ali tom brzinom realno nikada nismo surfovali. Sada ce ti ispisati 33 ili sl. Primetices da je to identicna brzina. Trebalo bi da proradi, meni je ovo resilo slican problem.

k hvala na predlogu ali sto se tiche modema i setovanja/podesavanja istih imam i previshe iskustva (nazalost :( ) nikad nisam imao "srece" sa centralom (u 2 stana), i menjao sam jedno bar 10tak modema a za svaki naravno i brdo komadni i stringova i setovanja probam ;),onda naravno sam isao dotle da sam celu instalaciju po kuci disablovao tako sto sam kod vrata glavni kabl koji ide direkt do glavne kutije u starom stanu razvezao od nastavaka koji su se shirili dalje po stanu.Mogu ti reci da je imalo prilicno efekta, sva ta nastavljanja ubijaju vezu.
uglavnom ovo je problem do telekoma 100% i moracemo da cekamo da ga oni reshe :/

Nazad
Vrh Dno