Šta je novo?

Problemi sa mt:s mrežom

Rock86

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2011
Poena
270
Skoro sam prebacio svoj prepaid broj sa Telenora na mt:s. Nakon par dana korišćenja mt:s mreže, primetio sam sledeće probleme.
Prvi problem je u tome što sam ponekad nedostupan kad mi je aktivna data konekcija, bilo da je EGDE ili HSPA. Jednostavno mi stigne poruka da imam propušten poziv, a telefon mi je svo vreme uključen. Na primer, danas mi se to desilo na glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu gde mt:s ima pun 3G signal!
Drugi problem je momentalno suspendovanje data konekcije kad me neko zove, kad nekog zovem, kad šaljem ili primam SMS, kad udjem u USSD meni, dok sam na 2G mreži (EGDE).
Koristim XPERIA Mini telefon, Android 4.04 stock rom, Network Mode je podešen na WCDMA (preffered)/GSM, dakle dual mode.
NaTelenoru mi se ovo nije dešavalo! Da li se ovo još nekome ovo dešava?

Bilo je reci o ovome, mada na VIP-u koliko se secam.
Jel' ti se to desava sa brojevima iz bilo koje mreze?

Da, čak sam imao i jedan poziv sa fiksnog telefona i navodno nisam bio dostupan...

Bilo je bas price i za mts, ne mogu da se setim koji clan je imao slican ako ne bas i isti problem.
Ako se lepo secam npr. dok ucitava youtube, korisnika ako neko pozove bude nedostupan, mada mi se cini da se desavalo samo na 3g.

Ovo je strašno, Ispada da je mt:s mreža nepouzdana.
Da napomenem još jedan detalj, na Zelenom vencu, prilikom pozivanja, imao sam pun 3G signal i bila je uključena data konekcija. Nakon razgovora koji je trajao 5 minuta, primetio sam da mi se izgubila data konekcija, zatim se upostavila, ali telefon je prešao na G (GPRS), znači ni EDGE nije bio dostupan :D Nakon pola minuta, prebacio se na 3g mrežu. Totalni haos.

Ovo sa prebacivanjem na G se i meni ponekad desava mada meni cim prekinem razgovor odma prebacai na 3g.Ne pamtim kad se desilo da sam bio nedostupan(stalno mi je ukljucen 3g).
Meni se desava mada u poslednje vreme redje da necujem po neku rec sagovornika kao da secne na sekundu.

Ja ih nisam osetio uopšte. Sećam se da je Telenor imao problem sa 3G mrežom u Zemunu, ali ja to nisam osetio. Problem je što se kod mt:s-a ovo dešava na različitim lokacijama i često.

Jok samo u Zemunu, imas u temama nasiroko.

Ne sporim da se dešavalo, ali se meni lično nikada nije desilo. Mene sad brine ova nepouzdanost mt:s mreže. Za suspendovanje data konekcije na 2G mreži, rešenje je staviti WCDMA only, ali za povremenu nedostupnost dok je aktivna data konekcija, nisam pametan.

Bilo je reci o ovome, mada na VIP-u koliko se secam.
Jel' ti se to desava sa brojevima iz bilo koje mreze?

Bilo je reči i za mts. Čak neko ovde sa foruma ima u potpisu neki link za peticiju nek mts sredi mrežu da si dostupan i kad si na 2G a ucitavas neku stranicu ili slušaš online radio.

Ja sam primao pozive dok sam na 2g vrteo tapatalk vise puta,jedino sto se data iskljuci u toku poziva,ali nije mi se desavalo da sam nedostupan.
Mts je u pitanju.

Vrh Dno