Šta je novo?

Problemi sa mreznom...

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poena
825
Pre 2 nedelje udario je grom u komsiluk i dosta stvari je pocrkalo...Komp je bio ukljucen u struju ali je nekako preziveo. Skoro sve radi ok, jedino mrezna pravi probleme...
E sad, ona je radila kwl neko vreme (par dana) pa je tek onda krenula da zeza...
Ukljucim kabl, prijavi 'local area network connected' medjutim ping ne prolazi, nikakav saobracaj ne ide...Ne mogu ni da pingujem tu masinu sa neke druge masine...
Problem nije u kablovima 100%, na racunaru pored sve lepo funkcionise sa istim kablovima...Pokusao sam i da malo 'mrdam' konektor, da vidim da nije problem u kontaktu. Izduvao sam malo konektor, da bih bio siguran da nije prasina u pitanju...
Za svaki slucaj, reinstalirao sam i win.
Ne vredi...

U pitanju je integrisana mrezna na GA K8NE...

Pre nego odnesem na reklamaciju, zeleo bih da isprobam sve sto mi je na raspolaganju...

Proveri da li ti mrezna radi tako shto cesh, na racunaru na kom sumnjash da je mrezna otishla pingovati svoju IP adresu.
Ako dobijash reply trebalo bi da je sve u redu, ako ne onda je otegla papke.

Nova mrezna je ~400din tako da ti je to mozda i najlakshi nachin da se uverish u ispravnost stare mrezne. :D

Da,to sam zaboravio da kazem - kada masina pinguje sebe samu, to prolazi...

Nije problem za 400 kinti, nego sto je ploca pod garancijom, tako da ako ne bude sljakalo ide na reklamaciju.
Kao sto rekoh, hteo sam prvo da proverim jos jednom, mozda je nesto drugo u pitanju...

Khamal je napisao(la):
Da,to sam zaboravio da kazem - kada masina pinguje sebe samu, to prolazi...

Nije problem za 400 kinti, nego sto je ploca pod garancijom, tako da ako ne bude sljakalo ide na reklamaciju.
Kao sto rekoh, hteo sam prvo da proverim jos jednom, mozda je nesto drugo u pitanju...

Nema reklamacije na udar groma, viša sila. :)

skydiver021 je napisao(la):
Nema reklamacije na udar groma, viša sila. :)

Tehnicki gledano, mrezna je prestala da radi par dana posle udara groma...Neko vreme je radila.
Sto se mene tice, to je samo cudna podudarnost da je grom udario par dana pre nego je mrezna prestala da radi...

;)

Inace, kad povezem desktop masinu i laptop i dodelim im isti IP, ladno prijavljuje konflikt...
A ping opet ne prolazi...Mrezna salje arp pakete ali ne dobija odgovor...

Poslednja izmena:
nosi u servis i ne spominji grom ;)

Uspesno sam reklamirao plocu koju sam licno ja spalio zezanjem sa razvodnom kutijom:))

Ej da ne otvaram novu temu.
Ne mogu nikako da spojim desktop i laptop. Meni nije udario grom :d
Podesio sam IP i sve je OK bar sto se podesavanja ovog klasicnog tice.
Ima li nesto karakteristicno za ovo spajanje ?

Crossover kabal, isti subnet mask, firewall ugasi/podesi i to je to.

Sve podeseno, znaci verovatno je mrezna na laptopu u putanju?

ok to je realno

reci na srpskom

Ajd ponovo:

1. Reinstaliraj drajvere ili stavi neke nove drajvere za mreznu na laptopu/kompu.
2. Probaj sa kompa da pingujes laptop i obrnuto.
Start > Run > Cmd > ping (ip adresa kompa/laptopa)

Jel jasnije sad?

Evo i kod mene slicnog problema:

Isti slucaj ping od jednom prestao da prolazi van racunara, samo sto na racunaru imam 2 mrezne kartice i sa obe isti problem tako da je tesko da je ona crkla.
Pre toga je bio pokusaj instalacije nekog modema za Samsung mobilni, ali sve j obrisano i dalje isti problem???
Ima li neko resenje problema za ovo, osim nove instalacije operativnog sistema?

Instalaciju XPa ostavi kao last resort. Probaj da pokusas gore navedeno, mozda proradi.

Nazad
Vrh Dno