Šta je novo?

Problemi sa mrežnom kartom.Pomoć!

Anderson

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
320
Imam problema sa povezivanjem računara sa adsl ruterom preko mrežne karte.

Tačnije,dok je danas trajalo nevreme(kiša,grmljavina,grad) isključim komp.Čim se nevreme zavšilo upalim komp,međutim primetim da nemam internet konekciju.Pogledam na ruter,kad ono sija samo lampica za adsl(ne sija za acp i lan).Takođe primetim da mi ne sijaju lampice na integrisanoj mrežnoj karti.Prvo što sam pomislio je da je riknula mrežna karta.Ne budem lenj,uzmem lap-top da proverim da li je mrežna riknula, povežem mrežnim kablom kad ono rade lampice na mrežnoj karti i sve radi normalno.:trust:

Sledeće što sam pomislio je da lan port na ruteru nije ispravan.Uzmem ruter,povežem na drugi komp u kući kad ono radi povezivanje preko mrežne,ali nema konekcije. :S:

Vratim se za moj komp,reinstaliram drajvere za lan,chipset i ostalo,resetujem ruter,ali slaba vajda.

Povežem ruter preko usb-a i internet radi normalno,međutim,sa dosta bagova,msn messenger se gasi,Word i Excel se sporo pale... Čim isključim ruter sve se vraća u normalu.

Nisam potpuni početnik u svemu ovome,ali ne znam šta bi mogao da bude problem.

Par stvari me stvarno buni:

1.povezivanje rutera preko mrežne karte ne radi,iako je mrežna karta ispravna.
capturebiw.png

2.moguće da lan port na ruteru ne radi,ali zašto onda ruter uspevam da povežem sa mrežnom kartom na drugom računaru(mada,nema internet konekcije)?!

3.zašto imam toliko smetnji kada mi je ruter povezan preko usb-a?!:mad:

Ruter je tp-link 8811(a),a matična Gigabyte ep35-ds3.

Ima li bilo ko neki savet kako da rešim ove muke?!

Stvarno me ovo izluđuje,i svaka informacija bi mi koristila.

Hvala unapred!
,)

EDIT: U BIOS-u je sve podešeno.Jedino mi je disable opcija za Onboard LAN Boot Rom.

Poslednja izmena:
Iskreno da ti kazem ko zna u cemu je problem.Meni se nesto slicno desilo prosle nedelje i sta sve nisam pokusao.Imao sam instaliranu vistu tiny ver.02.Pokusao sam sa sp1 pa sp2 pa reinstalacija drajvera za plocu,karticu itd.
Resenje problema, instalirao sam xp i sve je proradilo.Pokusaj da pingujes ruter pa vidi sta ce da kaze.
Sto se tice usb i seckanja verovatno su drajveri u pitanju ali ko ce da bude siguran.Pokusaj ping pa kazi sta se desava a mozes da pokusas i sa statickim adresama iako meni nije pomoglo..

Poz

Poslednja izmena:
Iskreno da ti kazem ko zna u cemu je problem.Meni se nesto slicno desilo prosle nedelje i sta sve nisam pokusao.Imao sam instaliranu vistu tiny ver.02.Pokusao sam sa sp1 pa sp2 pa reinstalacija drajvera za plocu,karticu itd.
Resenje problema, instalirao sam xp i sve je proradilo.Pokusaj da pingujes ruter pa vidi sta ce da kaze.
Sto se tice usb i seckanja verovatno su drajveri u pitanju ali ko ce da bude siguran.Pokusaj ping pa kazi sta se desava..

Poz

Kod mene je dual-boot.Imam XP i W7.Zanimljivo je da na oba sistema ne radi preko mrežne karte.Jedina razlika je što na XP nemam ovih bagova i kočenja kada je prikačeno preko usb-a.

Primetio sam da prilikom boot-a sistema na na par trenutaka zasija narandžasta lampica na mrežnoj,ali ništa se ne dogodi.

Isto sam išao uninstall mrežne karte,i prilikom sledećeg boot-a sistem je prepoznao mrežnu i automatski instalirao drajver.Išao sam i Load Default settings u Bios-u...i ništa!!!:mad::mad::mad::wall::wall::wall::wall:

Sve mi liči da je mrežna riknula,ali kako onda mogu da se povežem sa lap-topom.

Stvarno sam ostao bez ideja.

:smash:

Poslednja izmena:
Da li si pokusao da skines nove drajvere za mreznu?

Ne znam, nemam neki konkretan odgovor. Kada mi se vista zaglupela adapter nije hteo da radi uopste, prikazuje ga da radi ali ne moze da dobije ip adresu a ping je izbacivao neki tezak error..
Pokusaj neke stvari sa ovog linka ako vec nisi pokusao pa barem da taj usb pokusas da osposobis.

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/33307acf-0698-41ba-b014-ea0a2eb8d0a81033.mspx

Mozes da uzmes neku pci karticu,bilo je u
win win-u
za 400 dinara nekih kineskih mreznih kartica pa mozes da uzmes neku da vidis sta bi se desilo sa njom ili da pozajmis od nekoga samo da testiras..
Nisi rekao sta kaze ping?

Poz

Poslednja izmena:
Ne znam, nemam neki konkretan odgovor. Kada mi se vista zaglupela adapter nije hteo da radi uopste, prikazuje ga da radi ali ne moze da dobije ip adresu a ping je izbacivao neki tezak error..
Pokusaj neke stvari sa ovog linka ako vec nisi pokusao pa barem da taj usb pokusas da osposobis.

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/33307acf-0698-41ba-b014-ea0a2eb8d0a81033.mspx

Mozes da uzmes neku pci karticu,bilo je u
win win-u
za 400 dinara nekih kineskih mreznih kartica pa mozes da uzmes neku da vidis sta bi se desilo sa njom ili da pozajmis od nekoga samo da testiras..
Nisi rekao sta kaze ping?

Poz

Ping kaže da je IP - unreachable.

Za sada na XP-u sve šljaka OK preko usb-a.Probaću još par stvari u vezi mrežne,pa ako ne uspem najverovatnije da ću da uzmem tu karticu...

U svakom slučaju,hvala na pomoći. ;)

Da li imas neki drugi kabl da testiras sa njim? Mozda nesto nije u redu sa ovim..

Poz

Iz nekog čudnog razloga,mrežna je proradila!:cigar::guitar:

Šta je razlog svim ovim mukama nikad neću saznati.Bitno je da sve radi.

Poz.

:type:

Nazad
Vrh Dno