Šta je novo?

Problemi sa monitorom/karticom? - nema bele/umesto nje je zuta

zubor

Čuven
Učlanjen(a)
13.09.2002
Poena
609
Pozdrav svima ...

Da li neko zna sta moze biti problem.

Pre neki dan sam se selio. I ukljucio racunar i sve je bilo OK. Posle podne sam u racunar dodao novi modem (jer nema slobodnih ADSL portova na Tosinom Bunaru-a na staroij adresi sam imao ADSL) kada sam opet ukljucio racunar na monitoru kao da vise ne postoji bela boje. Tj sve sto je belo sada je zuto, ono sto je bilo plavo, vuce na zeleno itd. Pokusao sam sa vadjenjem modema (rekoh mozda je on kriv) ali nista se nije promenilo.

Vec me oci bole od ovolike ... zutoce :)

Moze li se na osnovu ovako sture informacije dati neki savet da li monitor "popusta" ili je mozda graficka? BTW Monitor je neki 17" CRT Videoseven S96S a graficka GF2TI.

Hvala svima i pozdrav
Boris

Najverovatnije je problem u kablu između grafičke karte i monitora.
Probaj da ga pomeraš, pa ćeš u jednom trenutku dobiti dobre boje.
Verovatno je bio savijen pod uglom sličnim pravom uglu, pa se "prelomio".

Ja sam pre jedno 5-6 godina imao takav problem, monitor je bio TDK 14" i jednog dana je sve sto treba da bude belo postalo zuckasto. Nosio sam ga kod majstora i sredio ga je tako da i dan danas radi coveku kojem sam ga prodao. Kako ga je popravio to stvarno ne znam.

Magneti?

Da ga nisi prilikom selidbe transportovao pored nekog zvucnika? Po onome kako si opisao promenu boja (bela>zuta i plava>zelena) bice da ti je ekran namagnetisan.

Tiger je napisao(la):
Najverovatnije je problem u kablu između grafičke karte i monitora.
Probaj da ga pomeraš, pa ćeš u jednom trenutku dobiti dobre boje.
Verovatno je bio savijen pod uglom sličnim pravom uglu, pa se "prelomio".

Problem je bio u kablu i sada je resen ;)

Hvala ...

Nazad
Vrh Dno