Šta je novo?

Problemi sa modemom

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Ukratko sve sam pokusao,menjao drajvere,pravio konekciju ponovo itd,itd...
Konekcija je ispravna(koristim je vec vise godina i radi na drugom racunaru),problem je u modemu.Kada probam da okrenem bilo koji broj preko modema dobije izlazni signal(zvuk koji se cuje kad podignemo slusalicu) ali odbija da okrene broj i izbacuje gresku da nema dial tona.Problem nije u biranju,nova je centrala a i to sam menjao pa opet nije uspelo.

Probaj da iskljucis opciju "Wait for dial tone before dialing". Naci ces je u WinXP-u: Control Panel->Phone and modem options->kar(t)ica Modems->tvoj modem Properties->kartica Modem.
Pozdrav

U extra opcijama modema (control panel>Phone and Modem options>Modems>Properties>Advanced>Extra initalization Commans (gde ima prazna linija za upisivanje) ukucaj ATX3.

To je opcija za preskakanje dial-up tona

poz, Niksa

Meni se to isto desi kad god reinstaliram windows. Al svaki put se problem rijesi sam od sebe, kako,zasto, ne znam. Mozda je do verzije drajvera.Kad mi je prije davno u servisu reinstaliran sistem tad nije bilo nikakvih problema, al sam tad zaboravio da im odnesem moj cd sa driverom koji mi je dosao uz komp, pa su oni sigurno stavili neke svoje. Inace, radi se o modemu Intel 537EP.

Pozdrav

atx3 nema veze sa preskakanjem dial tona... vec sluzi za "smanjivanje brzine sa 56k na <33.6k"... sto se tice dial tona.. u setings modema se iskljici "wait for dial tone" kao sto rece stavrov

Nije tacno ATX3 kod mene je ukljuceno i postizem redovno brzine od 52.0k a nekad i 54.6k

Niksa

@novakno1
ATX3=Don't wait for dial tone before dialing

Drago mi je da ima jos edukovanihljudi.

poz, Niksa

"X3" mu dođe isto što i "ATX3" - je li tako?

Tako mi je rekao jedan drugar... Ja ukucao tako (modem i mašina iz potpisa) i radi bez problema...

@Sasa_NS
Da unosiš samo X3.
AT ide ako unosiš u terminal prozoru.
Mada ti je najjednostavnije da isključiš "wait for dial tone before dialing"

wait for dial tone before dialing vec iskljucivao ne pomaze.

Koliko sam se ja zezao sa tim problemom, kad se samo setim... :wall:

Nego, moras da ukljucis "Use Dailing Rules", stavi Usa za zemlju,pa klikni na "DailingRules"->NewLocation pa edit,"Area Code" sam stavljao +381, namestis "Tone ili Pulse" u zavisnosti od tipa centrale(predpostavljam da imas staru centralu pa Pulse) i onda bi trebalo dole da pise "Phone number will be dialed as:" i tu treba da bude samo broj providera bez 011, 99 ili +381 ... samo cist broj npr. 555666.
Mozda ovo nije bash najjasnije ali probaj.Bitno je da namestis tip linije i da broj koji pozivas bude bez "prefiksa", znaci bez pozivnog itd. .

Sta je bilo? Da li je nesto od gore navedenog ili...???

Nazad
Vrh Dno