Šta je novo?

Problemi sa modemom ZTE f625g

radashin

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2010
Poena
545
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima. Problem je sledeći...
Optika mi dolazi na tavan kuće. Ulazi u modem ZTE f625g. Iz njega izlazi lan kabl i ide u wi fi ruter TP link, te iz njega lan kabl ide u komp. U kompu je sve OK, stabilan net (dl 60, ul 3, ping 3-5). Međutim wi fi (TP LINK) pušta vrlo nestabilan download isključivo (od 2 do 35), upload i ping su OK. Zna li neko šta može biti problem. Provajder je Gronet iz Grocke. Hvala unapred.

Verovatno zasićenje etra zbog prisustva gomile drugih WiFi signala (uopšte, a i na istom kanalu). Sto puta pisano ovde na forumu na temama praktično svih provajdera (vidi Telekom i SBB teme, svakih par dana neko kuka na isto). Jedino što možeš da probaš je da na mobilnom sa WiFi analyzer programom proveriš koje je kanal sa najmanje zauzeća i preklapanja i da onda prebaciš WiFi signal tvog TP-Link uređaja na taj kanal, i da vidiš koliko će to da popravi situaciju. Ali osim ako ne živiš sam u šumi teško da ćeš ikad imati ne znam koliko stabilnu brzinu interneta preko Wifi-a, čak i kad je iole stabilno čisto sumnjam da ćeš da "dobaciš" do 60 Mbps download-a. Dok ne kupiš 5GHz opremu za svoje kućne WiFi potrebe.

Nazad
Vrh Dno