Šta je novo?

Problemi sa LiteON DVD LH-20A1P???

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Već izvesno vreme (okvirno - godinu dana) imam navedeni rezač (firmware KL0G je originalan koji je došao sa uređajem, nisam ga menjao). Do sada me je dobro "slušao", nije bilo sa njim nekih preteranih problema, i mahom je uspevao da pročita skoro svaki disk, rezao je bez pucanja diskova itd.

U poslednje vreme, u želji da narežem neke stvari kako na DVD +RW tako i na DL DVD + R primetio sam ponašanje koje ni sam ne mogu da objasnim. Naime, pri pokušavanju da pobrišem DVD +RW to mi nije polazilo za rukom. Probao sam u raznim programima, no jednostavno uređaj odbija da to učini. Da ironija bude veća, navedeni postupak sam probao na više tipova DVD +RW. Primetio sam i da DVD -RW briše i reže normalno.

Drugo, neprijatno iznenađenje desilo mi se sinoć kada sam pokušao da narežem jedan image na DL DVD +R (probano u Nero, ImgBurn). Prvo mi nije polazilo za rukom da krenem dalje od početka (navodio je da je area potrebna za Power Calibration popunjena iako su diskovi prazni), a u drugom slučaju (ipak, pod drugim OS) uspeo sam da narežem disk pod Nerom, ali verifikaciju nije prošao (izbačena mi je poruka o nečitljivim sektorima na prvom lejeru).

Onda sam digao ruke od navedenog sporta (ipak su DL malo skupi za ovu zabavu).

Zanima me da li je mom LiteON-u "odzvonilo", da li je laser polako počeo da odlazi pa ne može da reže DVD DL i RW diskove? Da li treba da probam sa flashovanjem firmware-a? Da li postoji način da se nekako "sazna" stanje lasera?

U svakom slučaju, hvala na savetima.

Uradio flashovanje.
Nažalost, ništa se nije promenilo.:S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno