Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

Nema menjanja, to je lemljeni čip.

Ako si naumio da se zezaš sa time, slobodno, ali znaj da nećeš biti zadovoljan na kraju krajeva.
 
Nema menjanja, to je lemljeni čip.

Ako si naumio da se zezaš sa time, slobodno, ali znaj da nećeš biti zadovoljan na kraju krajeva.
Da, sad sam guglao, mora da ide i maticna :D Jebes ga onda, probaću sa ssd-om, i tako i tako ću da ga uzmem za sebe ako ništa ne postignem :)
 
Vrlo vrlo teško, na ploču sa takvim procesorom nije išao nijedan dobar CPU, od tih jeftinih varijanti najbolja je kupovina polovnog, malo manje zastarelog. Uostalom, izguglaj tačnu oznaku modela i videćeš koje su mogućnosti.
 
Kupi polovan laptop sa i5 2ng gen ili noviji za nekih 150e i dodaj taj ssd u njega (ako vec nema), pa ste za tu light upotrebu mirni jos par god.
 
Pozdrav svima, kupio sam pre 3 nedelje po dobroj ceni nov Huawei Matebook d14 laptop bez garancije. Medjutim putem serijskog broja video sam da ima Huawei internacionalnu garanciju 2 god i piše na sajtu applicable scope Srbija. Da li imam pravo da iskorstim garanciju u Srbiji na osnovu serijskog broja bez papira o kupovini?
 
Star je tri godine, nije više u garanciji. Pa nemam pojma iskreno, laptop je odličan i pre bih nosio u ovlašćeni servis nego kod nekog lokalca. Ali sam dosta puta čuo da se ljudi žale na System One da nemam predstavu da li da njima nosim ili ne.
Meni je otisao flet kabl. Narucio na aliexpresu za oko 500 din, sacekao 30ak dana i sam zamenio. Ovo mi je drugi laptop u zivotu koji sam otvarao a nisam nesto ni vest sa tako sitnim stvarima. 5000 din da dam za 1 sat posla ne hvala. A na asusu (barem ovaj moj) ima nacrtano koji srafovi i gde idu tako da ne mozes da omasis... A ako odes u neki levi servis mozes da naletis nekog ko ja da vezba :D...
 

Prilozi

  • 2.jpg
    2.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 67
  • 3.jpg
    3.jpg
    202.8 KB · Pregleda: 37
  • viber_image_2021-02-24_10-35-16.jpg
    viber_image_2021-02-24_10-35-16.jpg
    185.9 KB · Pregleda: 69
Išao sam u System One, kažu mi da je otišla šarka ali da se ne menja samo ona nego ceo onaj nosač, da li rekoše da se cover zove, nisam siguran. I nemaju mogućnost da naruče za moj model laptopa, Asus ne prodaje više za moj laptop. Pa je ostalo da se sam snađem za deo.
 
Cini mi se da ima da se kupi na kupujemprodajem. Ili na aliju. A za sarku mora da se skine gornji deo i naravno poklopac monitora. Pa ako je puklo mozda moze da se zalepi sa nekim dvokomponentnim lepkom. Pogledaj na netu ukucas tvoj model laptopa pa disassembly
 
Поздрав, данас ми се десило да после десетак минута рада угаси се лап топ и више не може да се упали
У питању је праисторијски Acer Aspire V3 551g,на ком је одавно већ рикнула батерија, пробао сам и са вађењем батерије из кућишта, притиском на Power тастер ништа се не дешава, могу да тестирам сутра са колегиним адаптером, мада се плашим да је плоча😀
 
Pa verovatno jeste ploča, obično kad crkne tastatura, laptop još radi. :p

Sad koji deo, pitanje je. Može mnogo stvari da bude, od kratkog spoja nečega, do samog adaptera (što bi bilo super, drugi adapter ~1500 din i cepaj dalje).
 
Пошто ми је изгорела плоча на старом лаптопу , скинуо сам хард са њега(1tb Toshiba SATA) и сад бих да пребацим податке на неки стари HP лаптоп који ради, узео сам овај кабал(usd 3.0 to sata cable) међутим када прикачим преко usb-a не могу да отворим ниједну од партиција које ми се појављују на компу, такође овај лаптоп поседује само 3x usb 2.0 портове па нисам сигуран мора ли да поседује и 3.0 да би напајао овај hdd, да ли је неко користио овај кабл и да ли је имао сличних проблема?
 
Moze na 2.0, ne mora 3.0 samo ce kopirati sporije. Sta ti pise kad otvoris particiju? Mozda ti je bila ukljucena enkripcija?
 
Није ми била укључена енкрипција, али имам инсталиран windows 7 на једном од њих
Иначе му трба сигурно 10 - 15 минута рада у идлу да уопште отвори неку од партиција када кликнем и ево шта избаци тада:

Иначе сам наручио и HDD Rack LC Power 2.5 LC-25U3-Diadem SATA USB3.0, тррба да стигне најкасније до понедељка па ћу пробати и са тим
 
ja bih potražio nekoga ko ima PC i povezao taj HDD na PC i prebacio fajlove
 
Da li zna neko gde mogu da vidim koji su paneli kompitabilni sa mojim laptopom. Na mom je lp125wh2 koji je poprilicno cest ali ima i dodatnu oznaku (sp) (t1) koju nigde ne mogu da nadjem kod nas. Ili da preformulisem pitanje, koji paneli mogu da se stave na thinkpad x240?
 
Само да јавим, стигла фиока за hdd, убацио хард, учитава све без проблема и шљака👌👍
 
Super, znaci reseno.

Da li zna neko gde mogu da vidim koji su paneli kompitabilni sa mojim laptopom. Na mom je lp125wh2 koji je poprilicno cest ali ima i dodatnu oznaku (sp) (t1) koju nigde ne mogu da nadjem kod nas. Ili da preformulisem pitanje, koji paneli mogu da se stave na thinkpad x240?
Isti najbolje ili slican, dok se ne proba tesko mozes da znas. Mozes da vidis sta od oznaka panela prodaju na ebay i aliexpress pa po tome da trazis. Ja sam imao jedan Asus 13" na kome sam probao 4 razlicita panela i nijedan nije radio ok a original nije mogao da se nadje. Bio sam kacio neki od 15" i 10" i oni su radili ok, znaci uzas.
 
Pitanje za flet kabl:

Da li svaki 15.6 inca laptop ima isto ono sto ulazi u ekran i u plocu , ili je na nekim laptopovima razlicito ili su svi 15.6 inca flet kablovi isti? Zanima me posto moram da menjam flet kabl treperi mi da li da trazim orginal za moj laptop ili moze zamenski?
 
@Zekovic

Nisu svi isti. Skini, vidi model i traži isti (za miran san). Inače, treperenje ne mora da znači da je do fleta. Desi se i da neka komponenta ne filtrira dobro napon (da li na ekranu ili unutar laptopa) pa led-ovi tripuju.
 
Poslednja izmena:
Zdravo,

meni su šarke (rekao bih šarka desna) oslabile pa ne može više da drži monitor na 45-50stepeni i polako slabi..
U pitanju je HP Envy 15 i još uvek je pod garancijom, inače nema fizičkih oštenja osim ogrebotina od rajsfešluca na torbi...
Da li podležu šarke garanciji obzirom da nema oštećenja osim estetskih?

gledao sam nešto zadnjih par dana i vidim da su cene otišle u nebesa... (ono što je tad meni trebalo a i sada numpad, touch tada plaćen oko 85k sada preko 120k identični modeli...)
*tako da bih pre da ga popravim nego da mi vrate novac ili daju opciju da za taj novac kupim...
 
Ako su samo "oslabile", to može da se dotegne. Ako su se pojele ili drugo, onda se menja.

Možeš slobodno da reklamiraš, validno je za reklamaciju i popravku. Mana je što možeš čekati do 30 dana da to bude sređeno, te ako ti posao ili slično zavisi od laptopa, prvo sve potrebne podatke prebaci i osposobi drugi laptop/desktop.

Inače, ne mogu oni tek tako da ti vrate novac i kao "aj zdravo sada". Dobija se popravka, drugi laptop istovetnih ili boljih specifikacija i tek posle novac sa fiskalnog. Svakako ide konsultacija sa tobom pre ičega.
 
Pozdrav drustvo,

imam HP ProBook 6570b sa 8.1 Windows operativnim sistemom. Od nedavno sam primetio da display port DP dzek ne prenosi signal na TV prilikom konekcije. Najpre sam mislio da je do kablica konvertora sa DP na HDMI, pa sam i promenio DP kablic, kao i HDMI kabl. Takodje, zamenio sam izbor HDMI ulaza u TV (LG SM8200PLA), ali nikako. Na TV sve vreme pise no signal.

Do nedavno sve je bilo OK, cim se spoji laptop sa racunarom ovim putem registruje se spoj i preko opcije win+P izaberem da li zelim dupliranje slike na racunaru i TV ili pak samo na TV i slicno. Pokusao sam nove drajvere i restartovanje TV i takve svakojake sitnice. Sam DP port na laptopu deluje cisto i OK. Ne znam da li ima neki nacin da proverim hardversku ispravnost samog dzeka mada nije bilo cimanja niti nekog neadekvatnog koriscenja. Da napomenem da sam probao da spojim laptop na ovakav nacin i sa drugim monitorom, odnosno dva razlicita i uvek pise no signal tj uopste nema reakcije kada se HDMI kablic iz TV gurne u DP dzek laptopa.
 
Покушавам на старом Hp Elitebook 8440p да заменим један штап меморије од 2gb са новим од 4gb,већ у латопу има 1 од 4gb(тренутно 6 покушавам да проширим до 8)оба штапа од 4gb су Елпида с'тим што један ради на 1333mhz а други на 1600mhz,када убацим овај од 1600 уместо штапа од 2gb лаптоп неће да се бутује, стандардно засијају лед нотофикације али на екрану се не појављује ништа и после пар секунди се угаси, затим се после кратког периода поново пали и гаси све у круг, да ли је проблем до биоса, или је ипак овај други штап меморије (1600Mhz)фаличан,мада је до скоро радио на старом Acer - у, претпостављам да је неко имао сличних проблема?
 
Vodi računa kakva je stara a kakva je nova memorija. Ako je novija low power ili obrnuto, moguće da tu nešto ne štima (mada ima situacija da i low power rade u 1.5v režimu bez problema).

Pride probaj ponaosob memorije, jednu pa drugu i vidi šta se dešava.
 
Familija je nedavno zeznula konektor za punjenje na 10 godina starom Acer s3 ultrabooku.
Pošto sam bio u gužvi sa poslom platim servis oko 30, preuzeli popravili, vratili isti dan... Međutim crkao Flet kabl od operacije.
Servise ovde uglavnom Indijci drže, lik me otkačio i rekao da nisu blizu displaya bili i da su samo konektor lepili (kad sam konjina lenja umesto da sam kupio nov i sam zamenio...).

Nađem srećom jeftinasto zamenski Flet, oko 20e u lokalu. Stigne za dva dana. Reko sad ću da popravim ili bacim sve zajedno, već sam investirao u 3 baterije i ovu popravku i Flet, pola normalnog novog laptop-a...
Operacija zamene izuzetno pipava, ipak je to spakovano minimalistički, ali mi je uspela. E sad problem je što je u originalu sve bilo zalepljeno na x mesta, a kad ja skinem, nemam čime nazad da vratim.. no Eno ga radi, pa će leteti kad prestane (samo da se setim ssd da izvadim pre nego što ga bacim :))
 

Prilozi

  • IMG_20210503_124855.jpg
    IMG_20210503_124855.jpg
    286 KB · Pregleda: 40
Kupio sam Asus K52JT polovan instalirao najnoviji Windows 10 i ubacio zadnji bios iz januara 2011 godine i imam jednu manu ne radi turbo procesor je i5-480M(M 480) on ide do 2.66mhz u HWmonitor a trebao bi da ide do 2.93mhz , da nije do desetke? u Power Options nema nikakvih opcija da se upali turbo , necu se ovajditi za 300mhz ali ako moze da se upali upalio bi.
 
Nazad
Vrh Dno