Šta je novo?

Problemi sa kucnim bioskopom

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Nedavno sam kupio Samsung HT DS420. Danas kada sam hteo da pustim neki film zvuk se jednostavno nije cuo. Probao sam sa muzickim CD-om, pokusao da pustim radio , ali nevredi... Kada pustim CD vreme normalno tece, kada pustim radio RDS radi , znaci sve je normalno samo sto se zvucnici necuju, nijedan. Proverio sam da li se neki kabl izvukao i sve je Ok, neznam sta li bi moglo biti u pitanju. Uredjaj je nov, kupljen nedavno. Zvucnici neispustaju nikakav zvuk, cak se necuje ni najmanje sustanje ili zujanje. Naravno, sutra cu otici do radnje u kojoj sam kupio, ali da li neko ima ideju sta bi moglo biti!?
Hvala!

Pa najbolje da ga reklamiras,pa nek se oni zamajavaju sa tim.
Inace postovao sam da bih te nesto drugo pitao.Kako si zadovoljan sa tim kompletom,mozda bih tako nesto uzeo,pa me interesuje kakav je realno za reprodukciju filmova i muzike?

Pa i hocu da ga reklamiram, ali mi nekako nemoguce da tako naprasno prestane da radi.... Bilo je sve Ok, uvece sam ga ugasio i kada sam sutradan upalio uredjaj zvuk se vise nije cuo.... Pa mozda je neka sitnica ili glupost koja nema veze sa kvarom pa nebih da se brukam u radnji. Zato sam i postovao ovde pitanje. Mada imao sam problema sa Tunerom. Desavalo se kada upalim radio da se neko vreme necuje zvuk (znaci RDS ide normalno, treperi ono Stereo, ali zvuk se necuje), ali se posle odredjenog vremena i malo zezanja sa prebacivanjem sa stanice na stanicu i prebacivanja sa Radia na CD, radio je poceo da radi, ali sada nepomaze nista....
Sto se tice kvaliteta uredjaja. Ovo je prvi uredjaj ove vrste koji sam uopste imao prilike da slusam/gledam, tako da neznam koliko sam kopetentan da ti nesto kazem. Uredjaj kao uredjaj mi se dopao po izgledu i zato sam ga kupio. Zvuk kao i slika su dobri, ali opet kazem posmatrajuci njega kao njega, jer ga nisam imao prilike uporediti sa nekim drugim uredjajem... Sve u svemu ja sam zadovoljan... tj. bio do juce dok se nije javio ovaj problem...

Bio sam danas u do radnje u kojoj sam kupio i ljudi kazu da do sada niko nije imao slican problem, ali da slobodno donesem uredjaj i oni ce ga poslati na servis.... E pa tu nastaje problem. Znaci nesto sto sam kupio svega pre par dana i nisam ga malte ne ni koristio uopste, trebam odneti njima da nose u servis u Bgd (ja sam iz Lazarevca), ali posto oni neidu toliko cesto u Bgd i posto neznaju da li je i koliko krupan kvar nemogu mi ni priblizno reci za koliko ce se reklamacija resiti.... Sve mi to govori da ce se uredjaj duuuugooooo zadrzati u servisu. Druga opcija je da ga ja odnesem u Bgd u servis i to ce biti brze, sto meni nepada na pamet da pored uredjaja koji sam platio i zelim da bude ispravan trebam se izlagati trosku i nositi ga u Bgd i onda za koji dan ponovo ici za njega , a verovatno i sam platiti poprvaku. Pa cak i da to sve prodje OK, malo sam skeptican jer cim je to jednom servisirano pitanje je koliko ce to izdrzati do nekog narednog (ili istog) problema.....
Pa mene sada zanima kakva su moja prava i sanse da dobijem nov uredjaj (vise nemaju ovih modela, ovo im je bio poslednji) ili svoj novac nazad (za ovo sam siguran da nema sanse). I da li moram pristati da se uredjaj nosi na servis i cekati onih zakonskih 45 dana i ako do tada nebude nista da trazim nov uredjaj.....
E da,m danas sam gledao neki film onako bez zvuka i zvuk se odjednom vratio. Prvo su se culi samo prednji zvucnici, a onda i svi ostali (na kratko) da bi se posle 10-ak minuta zvuk ponovo izgubio i nije se vracao.
I jos nesto, da li bi, posto je uredjaj prikljucen sa TV-om preko scart kabla trebali cuti i zvucnici na TV-u. E sada da li samo trebam iskljuciti sve dzekove od zvucnika iz samog Player-a ili trebam nesto posebno podesavati (i gde). Jer ako se nevaram kada je sam DVD prikljucen na TV trebao bi se cuti zvuk preko TV-a ili je to samoslucaj kada su u pitanju zasebni Playeri , a ne ovi iz kompleta sa zvucnicima?

Hvala!

Kada je skart u TV-u, morao bi stereo zvuk da ide preko njega, tj. da se cuje i na TV-u.
Makar je tako bilo kod svi dvd/divx plejera koje sam do sada probao. U principu, ti uredjaji pustaju zvuk na sve izlaze koje imaju. :)

Sasa je napisao(la):
Kada je skart u TV-u, morao bi stereo zvuk da ide preko njega, tj. da se cuje i na TV-u.
Makar je tako bilo kod svi dvd/divx plejera koje sam do sada probao. U principu, ti uredjaji pustaju zvuk na sve izlaze koje imaju. :)

U principu, zvuk sa All-in-One home-theatre sistema ne bi trebalo da se cuje na TV-u, zato sto bi onda morao da utisavas zvuk na TV-u svaki put kad gledas neki dvd. All-in-One vec ima zvucnike preko kojih isporucuje zvuk pa je prenos zvuka i na TV suvisan i samo smeta pravom ugodjaju.

Bar tako je na mom All-in-One sistemu.

Jos nesto mi pade na pamet: ako imas vise scart ulaza na TV-u probaj sa svakim i pogledaj da li ima razlike. Probacu i ja na mom, bas da vidim...

Pozdrav

rafiki je napisao(la):
U principu, zvuk sa All-in-One home-theatre sistema ne bi trebalo da se cuje na TV-u, zato sto bi onda morao da utisavas zvuk na TV-u svaki put kad gledas neki dvd. All-in-One vec ima zvucnike preko kojih isporucuje zvuk pa je prenos zvuka i na TV suvisan i samo smeta pravom ugodjaju.

Bar tako je na mom All-in-One sistemu.

Jos nesto mi pade na pamet: ako imas vise scart ulaza na TV-u probaj sa svakim i pogledaj da li ima razlike. Probacu i ja na mom, bas da vidim...

Pozdrav

Ako povezes samo video cinc, zuti, nece biti zvuka, ali ako povezes i stereo, crveni i beli ja sto sam video bude ga.
Sa scartom, ne mozes da biras da li ces povezes samo sliku ili zvuk, jer je sve u jednom konektoru i desava se upravo to, moram da utisavam zvuk na TV-u kada gledam dvd/divx i pojacam 5.1 sistem.

Pozdrav!

E pa kod mene je povezano preko skarta i zvuka nema ni na TV-u. Inace danas sam DVD odneo u radnju gde sam kupio i tamo mi NARAVNO rekli da mora ostati da ga posalju u servis i nemogu mi precizno reci kada ce biti gotov.... Poludeo sam. Dam gomilu para za nesto sto kada donesem kuci se ispostavi da neradi i sada moram da cekam XX dana da ga poprave.... Nije vredela moja raspravka sa njim i ubedjivanje/obajsenjenje da DVD neradi kako valja od samog pocetka. Kazu ljudi takva je procedura , mora de se salje u ovlasceni servis....... :mad: :wall: :mad: Znaci ja sam dao njima moje pare da se malo sluze, a ja da kod kuce gledam u njihove zvucnike jer je player na popravci....

Ima i Skart kablova koji prenose samo sliku, dok konektori za zvuk nisu nigde povezani ( oni uopste i nemaju provodnike za zvuk ). Takvi se uglavnom i dobijaju uz kucne DVD sisteme. :mad:

Poslednja izmena:
M-tech je napisao(la):
Ima i Skart kablova koji prenose samo sliku, dok konektori za zvuk nisu nigde povezani ( oni uopste i nemaju provodnike za zvuk ). Takvi se uglavnom i dobijaju uz kucne DVD sisteme. :mad:

Ja uz kucni bioskop nisam dobio nikakav scart kabl, dobio sam samo cinceve (zuti za sliku i 2 crvena (valjda za zvuk)...

Obzirom da sam pravnik,pomoci cu ti.Primetio sam da pominjes neke zakonske netachnosti pa cu te ispraviti dobronamerno.Jer ti morash znati svoja prava,pogotovo shto danas imash puno nepismenih prodavaca ali i frivolnih osoba.
ZAKON O USLOVIMA ZA OBAVLJANJE PROMETA ROBE, VRŠENJE USLUGA U PROMETU ROBE I INSPEKCIJSKOM NADZORU
Član 36
"Preduzeća i preduzetnici koji se bave prometom robe na malo dužni su da utvrde postupak i način rešavanja po reklamaciji potrošača na nedostatke prodate robe.
Potrošač ima pravo na reklamaciju u prodajnom objektu u kome je roba kupljena, uz račun o kupovini, u roku od šest meseci od dana kupovine.
Preduzeća i preduzetnici koji obavljaju promet robe na malo dužni su da robu sa nedostatkom zamene novom robom ili da potrošaču vrate iznos plaćen za tu robu u visini cene te robe na dan vraćanja ili da, uz saglasnost potrošača, otklone nedostatak na robi.
Preduzeće i preduzetnici iz stava 3 ovog člana dužni su da potrošača obaveste o odluci donetoj po reklamaciji u roku od osam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan zahtev iz reklamacije ispune u daljem roku od 15 dana.
Znachi nema nikakvog"zakonskog roka od 45 dana".
Potrošač nema pravo iz stava 3 ovog člana ako je nedostatak na robi nastao njegovom krivicom."
Obrati paznju na "uz saglasnost potrosaca".Znachi:samo ako se slozis mogu ti vratiti popravljeni uredjaj.Tvoj je izbor:ili takav isti ili novac nazad.E tu odlucuju oni.Ukoliko imaju takav isti mogu ti ga dati.Ukoliko nemaju imash puno pravo zahtevati novac nazad.U svakom sluchaju,ako ne ispostuju cl.36 obrati se republichkoj trzisnoj inspekciji koja ima odeljenje u Lazarevcu.Videces kako ce onda sve biti fino,glatko i jednostavno.

Hvala na odgovoru! Sada znam tacno koja su moja prava i njihove obaveze. Mada znajuci nase trgovce cisto sumnjam da ce biti nesto od novca ili novog takvog uredjaja, ali pozvacu se na ovaj clan zakona koji si ovde napisao i pokusati da izvucem ono sto mi zakonski i pripada.
Jos jednom hvala na odgovoru!
Pozdrav!

M-tech je napisao(la):

Ako i takvi postoje, sumnjam da se tekvi cesce dobijaju. Kazem, nisam video do sada jedan model dvd/divx plejera, vec 10tak i ako se dobije skart, a ne secam se da ga ikad nisam dobio, radi zvuk preko njega.

Totalno je nelogicno da ne radi, jer masa ljudi i dalje vozi stereo zvuk na tv-u + dobar deo ima samo skart ulaz. U slucaju takvog kabla, proizvodjac bi sam sebe zeznuo jer bi imao nezadovoljnog kupca kome ne radi zvuk.

DARK SIDE je napisao(la):
Obzirom da sam pravnik,pomoci cu ti.Primetio sam da pominjes neke zakonske netachnosti pa cu te ispraviti dobronamerno.Jer ti morash znati svoja prava,pogotovo shto danas imash puno nepismenih prodavaca ali i frivolnih osoba.
ZAKON O USLOVIMA ZA OBAVLJANJE PROMETA ROBE, VRŠENJE USLUGA U PROMETU ROBE I INSPEKCIJSKOM NADZORU
Član 36
"Preduzeća i preduzetnici koji se bave prometom robe na malo dužni su da utvrde postupak i način rešavanja po reklamaciji potrošača na nedostatke prodate robe.
Potrošač ima pravo na reklamaciju u prodajnom objektu u kome je roba kupljena, uz račun o kupovini, u roku od šest meseci od dana kupovine.
Preduzeća i preduzetnici koji obavljaju promet robe na malo dužni su da robu sa nedostatkom zamene novom robom ili da potrošaču vrate iznos plaćen za tu robu u visini cene te robe na dan vraćanja ili da, uz saglasnost potrošača, otklone nedostatak na robi.
Preduzeće i preduzetnici iz stava 3 ovog člana dužni su da potrošača obaveste o odluci donetoj po reklamaciji u roku od osam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan zahtev iz reklamacije ispune u daljem roku od 15 dana.
Znachi nema nikakvog"zakonskog roka od 45 dana".
Potrošač nema pravo iz stava 3 ovog člana ako je nedostatak na robi nastao njegovom krivicom."
Obrati paznju na "uz saglasnost potrosaca".Znachi:samo ako se slozis mogu ti vratiti popravljeni uredjaj.Tvoj je izbor:ili takav isti ili novac nazad.E tu odlucuju oni.Ukoliko imaju takav isti mogu ti ga dati.Ukoliko nemaju imash puno pravo zahtevati novac nazad.U svakom sluchaju,ako ne ispostuju cl.36 obrati se republichkoj trzisnoj inspekciji koja ima odeljenje u Lazarevcu.Videces kako ce onda sve biti fino,glatko i jednostavno.

Samo sam nesto zaboravio pitati. Gore pise da se uredjaj moze reklamiratu u roku od 6 meseci. Sta ako je na neki proizvod garancija 1 godinu ili 3 godine.... Zatim, zakon kaze da u roku od 8 dana moraju odluciti sta ce raditi sa reklamiranim uredjajem i u narednih 15 dana resiti slucaj. Ali sta ako uvoznik u garantnom listu kaze drugacije!? Sta se onda gleda: Zakon koji propisuje drzava (sto je normalno) ili ono sto je uvoznik ili prodavac naveo u garantnom listu. Prodavac ce se sigurno pozvati na to sto pise u garantnom listu....

Poslednja izmena:
Meni nesto nije jasno, zasto onda svi ljudi traze garantni list ako je drzava sve propisala ?
Cemu sluzi onda taj papir ?

Pazi, pre par godina sam kupovao neke komponente za pc i kada je prodavac popunio garanciju dao mi je da je procitam i potpisem. U dnu pored mesta za potpis je pisalo "procitao/la sam garanciju i slazem se sa navedenim uslovima" sto znaci da se oni na taj nacin obezbedjuju, da zbog nekih stavki iz garantnog lista koje se razlikuju od gore pomenutih tacaka iz zakona, od kupaca koji bi ih eventualno tuzili za neispunjavanje ili slobodno tumacenje garantnih uslova. E sada dali je dozvoljeno da prodavci sami odredjuju svoje garantne uslove kada su im pojedine tacke u direktnom sukobu sa zakonom to je vec pitanje za nadlezne sluzbe. Takodje je pitanje da li bi takav garantni list, iako potpisan od strane kupca, bio dovoljan da prodavac izbegne ispunjavanje zakonskih obaveza.

Sasa je napisao(la):
Meni nesto nije jasno, zasto onda svi ljudi traze garantni list ako je drzava sve propisala ?
Cemu sluzi onda taj papir ?

Garantni list osim sto sadrzi uslove garancije sadrzi i tacan naziv proizvoda i njegov serijski broj, sto je uz racun osnovni uslov da bi se uredjaj mogao reklamirati/servisirati u garantnom roku.

Pozdrav

Serijske brojeve svi prodavci cuvaju u svojim programima, da ne pricamo o nazivu proizvoda, poreklu, prodajnoj ceni i datumu.. bla bla..
Dakle, i dalje garantni list nema nikakav smisao sem da se kupac "oseca bolje". Ali, sto se oseca bolje ako nicemu ne sluzi, pride je u suprotnosti sa zakonom ?

Sasa je napisao(la):
Serijske brojeve svi prodavci cuvaju u svojim programima, da ne pricamo o nazivu proizvoda, poreklu, prodajnoj ceni i datumu.. bla bla..
Dakle, i dalje garantni list nema nikakav smisao sem da se kupac "oseca bolje". Ali, sto se oseca bolje ako nicemu ne sluzi, pride je u suprotnosti sa zakonom ?

Garancija ima svoju namenu u svakoj zemlji na svetu pa i u nasoj, a to sto su pojedine stavke garancija u nekim firmama u suprotnosti sa zakonom je ovde stvar uglavnom mentaliteta, a posebno loseg rada odgovornih sluzbi i pojedinaca u njima.
Po tvom misljenju nije potreban ni fiskalni racun jer u svakoj kasi postoji njegova identicna kopija. Garanciju kupac mora imati u pisanoj formi jer sta ako prodavac npr. namerno ili nenamerno (u slucaju vise sile) ostane bez podataka o prodatoj robi, serijskim brojevima i sl. kako ce i cime dokazati svoja prava u slucaju reklamacije?

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
Garancija ima svoju namenu u svakoj zemlji na svetu pa i u nasoj, a to sto su pojedine stavke garancija u nekim firmama u suprotnosti sa zakonom je ovde stvar uglavnom mentaliteta, a posebno loseg rada odgovornih sluzbi i pojedinaca u njima.
Po tvom misljenju nije potreban ni fiskalni racun jer u svakoj kasi postoji njegova identicna kopija. Garanciju kupac mora imati u pisanoj formi jer sta ako prodavac npr. namerno ili nenamerno (u slucaju vise sile) ostane bez podataka o prodatoj robi, serijskim brojevima i sl. kako ce i cime dokazati svoja prava u slucaju reklamacije?

Ako je sve reseno zakonom, cemu garancija ?
Ok fiskalni racun, to mora da se izda da bi drzava bila sigurna da je naplacen porez. Nemoj da mesas babe i zabe.

Sasa je napisao(la):
Ako i takvi postoje, sumnjam da se tekvi cesce dobijaju. Kazem, nisam video do sada jedan model dvd/divx plejera, vec 10tak i ako se dobije skart, a ne secam se da ga ikad nisam dobio, radi zvuk preko njega.

Totalno je nelogicno da ne radi, jer masa ljudi i dalje vozi stereo zvuk na tv-u + dobar deo ima samo skart ulaz. U slucaju takvog kabla, proizvodjac bi sam sebe zeznuo jer bi imao nezadovoljnog kupca kome ne radi zvuk.

Sasvim je logicno da home-theatre sistem (NE DVD player) ne salje zvuk preko scart-a prema TV-u jer HT vec ima svoje zvucnike. DVD player je vec druga stvar, jer DVD player nema svoje zvucnike.

Rafiki, lepo si ovo zapazio, stim sto sam ja pricao o dvd/divx plejerima, a covek o kucnim DVD sistemima.
Ako se povuce linija izmedju onih koji dolazes sa zvucnicima i onih za koje ih treba kupiti, verovatno je upravo to caka.

rafiki je napisao(la):
Sasvim je logicno da home-theatre sistem (NE DVD player) ne salje zvuk preko scart-a prema TV-u jer HT vec ima svoje zvucnike. DVD player je vec druga stvar, jer DVD player nema svoje zvucnike.

Zbog cega mislis da je logicno da HT sistem ne salje zvuk preko SCART-a? Sta ako ponekad ne zelis da slusas zvuk preko zvucnika vec hoces preko TV-a ili zelis da npr. napravis kopiju nekog dvd/divx-a na video kaseti ili sl. Nisam siguran da bi ijedan proizvodjac na taj nacin ogranicio upotrebljivost svog HT sistema. Moguce je, ali ipak malo verovatno, da negde isporucuju nestandardne SCART kablove bez spojenih audio kanala.
Komsija iz zgrade ima Samsung HT sistem, neznam tacnu oznaku ali ima one visoke prednje zvucnike i povezao je TV preko SCART-a a zvuk mu se istovremeno cuje i preko zvucnika i na TV-u.
Uostalom neka oni koji imaju ovakve sisteme provere ove tvrdnje da nebismo nepotrebno polemisali o onome u sta nismo sigurni.
Pozdrav

Uostalom, totalno je nebitno.
Neko rece da na HT nema zvuka na tv-u i mozda je logicno ako je to komplet sa zvucnicima da iskljuce taj deo na skart kablu.

Sa svakim "punim" skart kablom, taj plejer mora da da zvuk i na TV-u.

Ja sam vec rekao da svi dvd/divx plejeri koje sam probao, daju zvuk svuda istovremeno i to je i najbolje, makar pruza najvise mogucnosti. Pa ko sta iskljuci/ukljuci.

Vuk je napisao(la):
Komsija iz zgrade ima Samsung HT sistem, neznam tacnu oznaku ali ima one visoke prednje zvucnike i povezao je TV preko SCART-a a zvuk mu se istovremeno cuje i preko zvucnika i na TV-u.
Uostalom neka oni koji imaju ovakve sisteme provere ove tvrdnje da nebismo nepotrebno polemisali o onome u sta nismo sigurni.
Pozdrav

E to je upravo model koji imam i ja HT DS420. Hajde molim te proveri sa komsijom da li se 100% zvuk cuje i preko TV-a. Takodje, i ja mislim da je najbolje da oni koji imaju kompletan sistem (player+zvucnici kupljeni zajedno u kompletu) napise da li se cuje zvuk i na TV-u.

Ima zvuk na TV-u jer sam mu ja pravio kablove zbog toga sto je hteo da poveze TV, video i tog Samsunga zajedno a takvih kablova i adaptera u zeljenoj duzini nije bilo gotovih u prodaji.

Kao sto rekoh gore vise puta, ja imam HT sistem koji je sa TV-om povezan samo scart kablom (full scart, svih 25 zica). Na TV je povezan na scart 2 prikljucak (od tri ukupno) koji je i oznacen kao DVD prikljucak. I naravno, zvuk ne ide do TV-a. Ne znam, meni to zvuci logicno. Zasto bih koristio zvucnike od TV-a, kad vec uz HT imam zvucnike koji su sigurno bolji od onih na TV-u, da ne spominjem mogucnost boljeg rasporeda za veci stereo efekat.

Jedino ostaje da probam da prikljucim HT na neki od preostalih scart-ova na TV-u pa da vidim da li zvuk ide na TV.

Inace, HT je neki Sony (ako je to bitno za pricu).

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ocigledno su razlike od proizvodjaca do proizvodjaca. Ne bih voleo da me neko pogresno shvati jer mi nije cilj da nekog ubedjujem sta je logicno a sta ne, ali po mom misljenju je nepotrebno uskracivati audio izlaz na scart prikljucku bez obzira sto je to sistem koji poseduje svoje zvucnike i treba ostaviti korisniku izbor hoce li uvek slusati preko zvucnika ili mu mozda ponekad odgovara da zvuk cuje na TV-u, npr. ja sam vise puta u kasnim vecernjim satima zvuk umesto na 5.1 zvucnicima pustao na TV-u (nemam HT sistem vec pri gledanju divx-a sa racunara). Vec sam naveo i slucaj u kome bi mozda zeleo da napravis kopiju nekog dvd/divx filma na vhs traci i u tvom slucaju bi sa tim Sony-em to bilo nemoguce. Cini mi se da je Sony to namerno tako uradio jer u ponudi ima i odvojene sisteme pa ko hoce sve mogucnosti neka se isprsi sa vise para.

Pozdrav

Problem resen uz pomoc trzisnog inspektora

Evo da se javim da sam uspeo da resim problem u moju korist. Zahvaljujuci DARK SIDE-u koji me je uputio na jedan clan zakona i uz pomoc kucnog prijatelja koji je trzisni ispektor su mi se ljudi najljubaznije izvinuli i vratili novac nazad. Doduse prvih par puta kada sam isao kod njih bili su poprilicno neljubazni i tvrdili da za taj zakon nikada nisu culi, ali kada ih je jutros posetio trzisni inspektor odjednom su postali jako ljubazni.... Iskreno nisam se nadao da cu dobiti ni nov uredjaj , a pogotovo novac nazad, ali evo dobio sam....
E pa sada se javlja nova dilema. Da li opet uzeti isti taj Samsung ili im je mozda to neka fabricka greska ili sta vec pa im se cesto znaju desavati kvarovi ili se mozda opredeliti za neki jeftiniji tipa LG ili video sam neki Samsung HT P-10 u u tom cenovnom rangu sa tim LG-om ili mozda dodati par hiljada u odnosu na ovaj Samsung koji sam vratio i uzeti neki Pioneer. Video sam jedan mislim da je model DV515 , kome su prednjhi zvucnici bezicni, ali on nema dva prednja zvucnika nego samo jedan (sto mi bas i nije jasno) znaci ima 1 cveliki prednji, 1 centralni, 2 zadnja i vofer. Takodje vidajo sam po netu da i Pioneer ima neke modele sa visokim prednjim zvucnicima (kao sto je bio moj Samsung) Tako da sada nisam "pametan" sta da uzmem. Jedno sam siguran da necu uzeti u toj radnji jer su se pokazali veoma neprofesionalno. Takodje me zanima kakvi su uredjaji marke Fuego (ili nesto slicno pise da su Made in Espana) video sam za otprilike tu cenu kao i taj Pioneer DV515 neki Fuego (neznam model) koji ima 4 visoka zvucnikam a samo je centralni onaj klasicnih dimenzija....
Jos jednom hvala Dark Side-u!

Poslednja izmena:
Posto nije bilo nekih novih konstruktivnih predloga, danas sam kupio nov HT. Odlucio sam da promenim marku i ovaj put se opredelio za Panasonic. Uzeo sam model SC-HT845, koji je nesto skuplji od ranije pominjanog Samsunga, ali sam pogled na uredjaj mi uliva vise poverenja. Kada sam dosao kuci i povezao ga video sam da je sve dosta profesionalnije odradjeno nego kod Samsunga , dobio sam sve potrebne kablove, zvuk se cuje i na TV-u kada je povezan skartom sa HT. Sve u svemu mislim da je ovo dosta bolja kupovina nego predhodna i takodje se nadam da ce ovaj put biti sve OK i da cu imati vise srece.

Da pojasnim.6 meseci je minimalna zakonska garancija ispod koje prodavac ne sme da ide.Ukoliko propise nizu(bilo da je to veleprodaja ili maloprodaja) prekrsajno se kaznjava.Garancija sluzi da kad vam se prozvod pokvari istu prikazete prodavcu a on nju da servisu.Servis udara svoj pechat i datum popravke na nju i vraca je sa artiklom.Takodje chuvajte rachun kao dokaz o kupovini.
Drago mi je da si ostvario svoja prava.
Ps.pozdravi mi kolegu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno