Šta je novo?

Problemi sa grafickom karticom amd radeon r9 380x

Busilica

Poštovan
Učlanjen(a)
19.10.2016
Poena
51
Zdavo svima.

Skoro sam kupio nov kompjuter(i7 4790k, r9 380x, 16 gb ram, maticna gigabyte z97 hd3, napajanje thermaltake smart se 730w, ssd samsung 500gb).U svakom trenutku sam imao instaliranu aktuelnu verziju drivera za kraficku kartu,koristim windows 7.Sve je bilo ok prvih mesec dana.Nikakvih problema nisam imao, obrnuo sam fallout 4 zavrsio s tim, instaliirao witcher 3 i 3, 4 dana igrao bez problema, i od tada pocinje da mi treperi crn ekran tokom igranja i nakon nekog vremena se ekran trajno zacrni, cuje se zujanje i prinudjen sam da restartujem kopjuter.Ovo se ucestalo dogadjalo tokom igranja withcera.Instalirao sam jos par novijih igara doom i jos nesto zaboravio sam i ovo je nastavilo da se desava, s tim sto bi se povremeno nakon treperanja i zacrnjavanja ekrena pojavio blue screen sa porukom device driver caught in an infinite loop...Ono sto me malo brine jeste sto se treperenja ekrena sa horizntalnim sarama, black screen i blue screen crash, doduse retko ali dogode i tokom drugih aktivnosti jednostavno na desktopu iil u browseru.Doduse skoro uvek nakon sto sam izasao iz neke igre, ali mi se dogodilo i jednom dvaput tokom nekih regularnih aktivnosti nakon sto npr nisam nikakvu igru upalio par dana.Da li je u pitanju hardverski problem, odnosno da li bi trebao da zamenim kartu, ili postoji neko drugo objasnjenje?

Hvala unapred svim na odgovorima.

Probao sam sa starijim verzijama drivera i nista se bitno nije promenilo_Ono sto mi je cudno sto se to dogadja vrlo nasumicno.Bicu iskren i reci da nisam sasvim siguran na sta mislis kada kazes da bih mogao da istestiram ponasanje komponoenti u live linuxu :D

Kako si povezao graficku sa monitorom preko HDMI ili drugacije?
Da li ti je ta graficka jos uvek u garanciji ako jeste nosi gde si kupio....
Bas me cudi da imas problema sve komponente su kompatibilne cak i napajanje ti nije lose...

Bicu iskren i reci da nisam sasvim siguran na sta mislis kada kazes da bih mogao da istestiram ponasanje komponoenti u live linuxu :D
Pokreni linux sa USB-a (Porteus ili Ubutnu) i koristi ga jedan dan. Teško je pokrenuti nešto zahtevnije kad nije na disku, ali ništa te ne košta.

Zaboravih da pitam, jesi li probao sa integrisanom da igraš nešto i vidiš kako se ponaša?

Serija r9 380 i R9 380X je poznata sa "crnim ekranom". I ja sam imao problema, dok nisam ugasio hardversku akceleraciju u Chrome-u, od tada nisam imao problema sa bilo kojom revizijom drajvera.

Nazad
Vrh Dno