Šta je novo?

Problemi sa graficko

Lost88

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
159
Ovako. Imam problem sa grafikom GTX 560 ti. Posedujem je vec skoro 4 godine. I u poslednjih par meseci mi se desava, da kada igram neku igricu slika pocinje da mi bude raznobojnih kockica, linija itd.. Probao sam vise drajvera, obarao sistem, menjao termalnu, ali to samo odjednom posle nekog vremena pocne. Ne desava se svaki dan ali se ipak cesto desava..

Odlazi ti graficka najverovatnije, koje su temperature idle i kada igras?

Nema veze kakve su temperature, vidis da kaze da je menjao termalnu. Znaci gotova je graficka. :D

Prodavaj to za par stotina dinara ili pokloni nekome. Eventualno ako si raspolozen, pre toga da probas rerna metodu, pa ako je "popravi", imaces neko neodredjeno vreme da skupis pare za novu graficku.

A koja bi bila adekvatna zamena za GTX 560 ti.. Jel mozda r7 260x?

Bolje R7 265 2GB, r7 260x je 128bit-na tako da nije neka srecna zamena.

Sada gledam. Cena nekih modela R7 265 i R9 270 je slicna i skoro ista.. Koja je bolja varijanta??

R9 270 naravno.

Koji procesor imas? Mozda je preslab za R9.

Onda nikako nista jace od R9 270(X), koja sa tim procesorom uglavnom nece biti iskoriscena kako treba.

A 260X je slabija od GTX560Ti.

Uzeo bih onda r9 270x. Ali me interesuje jedna stvar. Jel velika razlika u portosnji izmedju verzije sa 4gb rama i 2gb rama..??

Nema razlike u potrosnji.
Ali nemoj uzimati tu sa 4GB, posto je 270X ionako slaba da ih iskoristi kako treba, a skuplja je od modela sa 2BG. Ne bacaj pare bezveze, bolje zameni napajanje ili dodaj jos sistemskog rama, ili tako nesto...za tih par hiljada.

...dobar mis,tastaturu,slusalice...ima uvek stvari na koje vredi dati pare kad je komp u pitanju.

Danas sam instalirao stari drajver 335.23, i nikakve probleme nemam. U sustini. Meni su problemi poceli sa svim drajverima koji su kasnije izasli (kockice i linije po ekranu koje sam spomenuo, neke greske oko drajvera dok igram itd..) A sasvim sam ih normalno instalirao.. Interesuje me. Hocu li osetiti neki gubitak na performansama zbog starijeg drajvera???

To zavisi od igre do igre. Odnosno od pojedinih igara koje su novije od te verzije drajvera.

Ocigledno nisam resio problem sa drajverima. Grafika je danas izdahnula. Medjutim. Ocigledno je i to da nemam kinte za R9 270, vec za neku do 15k npr. r7 250x 2GB DDR5. Pa me interesuje, da li bih mogao lol da igram na maks.detaljima i rezoluciji. Cpu mi je athlon 750k, 12GB rama i ssd..

LOL i nije zahtevna igra, pa bi valjda mogao.

Bolje uzmi 260X. (u istoj prodavnici Powercolor 260X za 11.999din)

A pazi, imas i polovnu R9 270 ili 270X sa malo vise od godinu dana garancije, za manje od 15.000din (100-120 evra).

Poslednja izmena:
750k je i vise nego dovoljan za 270x ili 750ti

moze naravno
ali to je vec ono na granici ipak je 280 zverka to i nije namanjeno da se igra na jednom monitoru 1080p vec 1440p, eyefinity itd

Manje vise za prosecnog gejmera i skoro da je i i5 overkil definitivno nista preko toga to je sigurno :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno