Šta je novo?

Problemi sa elektronikom externog HD

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
Kupio sam pre par dana u USA externi hd i sada ne radi. U pitanju je elektronika HD Rack-a. Problem je u tome sto radi samo 10sec i onda se ugasi!Ne moze da drzi struju. HD je poputno ispravan,provereno.
Zanima me tezina kvara!Posto sumnjam da cu naci drugu plocicu,ostaje da ga nosim na popravku i dal' zahteva vecu strucnost za popravku?
Model je: WDE1UBK10000E

Poslednja izmena:
Kakav ti je adapter, dali je univerzalni ili 110v, ako je ovaj drugi nije ni cudo sto neradi.

Radio je par dana, nije do toga. Mislim da je jedan kondezator malo "naduvao" (valjda se tako kaze) :)

Kod mene je suprotno! Vrisnuo je HD a elektronika u redu. Inače u pitanju je WD 750gb:crash:

Poštovanje svima. Pokušao sam naći temu koja odgovara malo više, ali nisam baš uspeo. Ne zamerite, prvi put sam ovde. :)
Imam sledeći problem.
U pitanju je WD 5000AAJS - 32YFA0 koji je pre par meseci jednostavno prestao da radi. Inače, spakovan je kao VERBATIM ext HDD, a pošto sam već imao slučaj sa WD My Passport, da je crkao SATA-USB adapter, pretpostavio sam da je isti slučaj. Otvorim kućište i izvadim HDD, ali ispostavi se da je problem do HDD-a. Onda sam ga nosio u servis firme koja je uvoznik tih uređaja i nisu ništa uradili. Što je najgore, nisu mi ni dali nikakvu informaciju šta su pokušavali, već samo da oni tu ne mogu ništa. Na drugom mestu, u servisu koji se bavi vraćanjem podataka, rečeno mi je da je neophodan isti takav HDD da bi zamenili elektroniku. Pošto je noviji model u pitanju, nema polovnih na tržištu, bio sam spreman i da platim novi HDD (isti takav) samo da ga oživim. Međutim, navodno nisu mogli da nađu takav disk, čak ni nov.
Sad sam našao isti takav HDD i zamenio elektroniku ali ništa se nije desilo. Koliko sam uspeo da vidim po netu, zamena elektronike retko rešava problem.
Molim za savet šta dalje. Pretpostavljam da bi u nekom profesionalnom servisu završili posao ali pitanje je koliko bi to koštalo. Info može i na PP. Hvala.

Elektronik na WD diskovima sadrze informaciju o (delu)firmweru i offsetu svake od glava pojedinacno. Takozvani microjog. Zamena elektronika ne pomaze na wd diskovima. Zamena elektronike plus rekonstrukcija roma na osnovu rom kopije u servisnoj zoni diska funkcionise, ali za to je nazalost potrebna skupa oprema koju korisnik ne moze ni u ludilu da ima.

Vrh Dno