Šta je novo?

problemi sa drajverima

• Začetnik teme Začetnik teme ica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Primetio sam da u poslednje vreme kada sa CD rezaca nesto kopiram ili snimim usporava jako sistem, a to pre nije radio. U Device Manageru ga nije nalazio kao HL-DT-ST CDRW8525B nego je napisao nesto bezveze. Ukonio sam tu stavku, resetovao ali opet nista. Onda sam uklonio Primary i Secondary IDE kanale(Uninstall) i mada sam prvi problem resio (vise nema usporavanja) javili su se novi problemi. Windows pri startovanju trazi drajver za HDC (???) a to bi trebalo da ima veze sa Prim i Sec IDE kanalom ali nijedan VIA Hyperion drajver nece da prihvati - ni najnoviji ni stariji. U pitanju je MSI KT3 Ultra.
Kada sam potpuno deistalirao VIA drajvere i probao ponovo, posle restarta mi je pored HDC drajvera zatrazio drajver i za graficku karticu (9550), sto sam mu i dao(neke standardne 4.10). Medjutim, posle restarta grafika je jako usporila (2D) a u device manageru se pored "HIS Radeon 9550" kartice pojavila jos jedna (???) "HIS Radeon 9550 - Secondary".

Ima li neko pojma o cemu se ovde radi ili da instaliram ponovo sistem?

Po svemu sudeci problem je VIA drajverima ali ne znam kako da resim problem.

Resio sam problem sa usporenjem grafike u 2D sa Omega drajverima ali mi se jos uvek javljaju dva adaptera!?!

Problem sa IDE kontrolerom je jos uvek aktuelan.

Evo slike da vidite kako to izgleda.

Prilozi

• problem.webp
    problem.webp
    30.7 KB · Pregleda: 86
Nije nikakvo cudo sto imas dva prijavljena graficka adaptera: Primary i Secondary. To je krenulo jos sa Ati9000 serijom. Ista ta karta se nalazi kod mog brata, sve je isto kao kod tebe i sljaka 100% ispravno tako.
E sad za ono sa kontrolerom ne znam, da li si koristio drajvere sa CDa koji ide uz plocu, ako je VIA da li si instalirao 4in1???

Meni nikada nije prijavljivao dva adaptera, ali mi je (i sada) prijavljivao 4 ista monitora (?!?)...

Znam da je prastara tema, ali meni search na Benchu nije dao odgovor, a ova tema je jedina koliko toliko dotakla moj problem koji je otprilike ovaj:
Ukonio sam tu stavku, resetovao ali opet nista. Onda sam uklonio Primary i Secondary IDE kanale(Uninstall) i mada sam prvi problem resio (vise nema usporavanja) javili su se novi problemi. Windows pri startovanju trazi drajver za HDC (???) a to bi trebalo da ima veze sa Prim i Sec IDE kanalom ali nijedan VIA Hyperion drajver nece da prihvati - ni najnoviji ni stariji.
Rešenje sam inače nashao, pa ću postovati link (konkretan odgovor na pitanje je pod podnaslovom 3. Driver is not intended for this platform) za svaki slučaj, možda nekome i pomogne... A i inače olakšava borbu protiv mrskog nam PIO moda... :wave:

Sto se tice PIO moda, usporenje moze izazvati i Starforce drajver (zastita za igre).

Nazad
Vrh Dno