ica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.08.2002
- Poena
- 619
Primetio sam da u poslednje vreme kada sa CD rezaca nesto kopiram ili snimim usporava jako sistem, a to pre nije radio. U Device Manageru ga nije nalazio kao HL-DT-ST CDRW8525B nego je napisao nesto bezveze. Ukonio sam tu stavku, resetovao ali opet nista. Onda sam uklonio Primary i Secondary IDE kanale(Uninstall) i mada sam prvi problem resio (vise nema usporavanja) javili su se novi problemi. Windows pri startovanju trazi drajver za HDC (???) a to bi trebalo da ima veze sa Prim i Sec IDE kanalom ali nijedan VIA Hyperion drajver nece da prihvati - ni najnoviji ni stariji. U pitanju je MSI KT3 Ultra.
Kada sam potpuno deistalirao VIA drajvere i probao ponovo, posle restarta mi je pored HDC drajvera zatrazio drajver i za graficku karticu (9550), sto sam mu i dao(neke standardne 4.10). Medjutim, posle restarta grafika je jako usporila (2D) a u device manageru se pored "HIS Radeon 9550" kartice pojavila jos jedna (???) "HIS Radeon 9550 - Secondary".
Ima li neko pojma o cemu se ovde radi ili da instaliram ponovo sistem?
Po svemu sudeci problem je VIA drajverima ali ne znam kako da resim problem.
Kada sam potpuno deistalirao VIA drajvere i probao ponovo, posle restarta mi je pored HDC drajvera zatrazio drajver i za graficku karticu (9550), sto sam mu i dao(neke standardne 4.10). Medjutim, posle restarta grafika je jako usporila (2D) a u device manageru se pored "HIS Radeon 9550" kartice pojavila jos jedna (???) "HIS Radeon 9550 - Secondary".
Ima li neko pojma o cemu se ovde radi ili da instaliram ponovo sistem?
Po svemu sudeci problem je VIA drajverima ali ne znam kako da resim problem.