Šta je novo?

Problemi sa DELL INSPIRION 4000

Promy

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2007
Poena
304
Posedujem ovaj malo stariji laptop.

Odnedavno imam problem sa delom gde se ukljucuje

punjac za bateriju. Prvo je dolazilio do gubitka kontakta,

i na kraju se zapusilo, i sada ne mogu da napunim bateriju.

Obratio sam se u zvanicni servis DELL laptopova (INFORMATIKA) i oni su

mi rekli da mora cela maticna da se zameni, sto meni uopste nije logicno

jer laptop funkcionise, i za to mi traze neku astronomsku sumu. Da li postoji

nacin, ili mi ne preostaje nista drugo nego kupovina novog kompa?

mozes da slikas pa da posaljes da vidimo ?

mora cela maticna da se zameni zato sto je deo koji ti pravi problem integrisan u samu maticnu plocu...
naravno, verujem da je moguce taj deo "obraditi" pomocu stapa i kanapa, ja sam pokusao nesto slicno na mom gateway-u, deo koji ulazi u AC adapter ( iglica ) se bio odlomio pa je u pomoc priskocila lemilica...ne znam da li je kod tebe slican problem, ali mislim da je moguce odraditi nesto...jedino mi nije jasno cime se to zapusilo, jesi li pokusao da ocistis taj prostor ( alkohol i vata ), da li ima fizickih ostecenja tipa topljena plastika usled loseg kontakta i pregrevanja, itd itd...

pozdrav i srecno
,)

ok sad shvatam...verovatno imas kratak spoj prouzrokovan ili lomom ili pregrevanjem usled loseg kontakta ( prljavstina itd ). tj. definitivno je potrebna intervencija na tom delu...ja sam imao indeticni problem na gateway-u gde je zbog loseg kontakta dolazilo do pregrevanja a zatim i to topljenja plastike sto je na kraju prouzrokovalo kratak spoj koji sam resio lemljenjem - e sad, ja sam imao srece da sam to mogao sam da resim, probaj da odneses negde u neki servis da ti neko to pogleda ako moze da se resi problem lemljenjem ili slicno

i, ako nije tajna, koliko su ti trazili da ti zamene maticnu plocu ?

pozdrav

Trazili su mi neverovatnih 1000 evra, na sta sam im ja dogovorio da cu za taj novac da kupim dva nova laptopa :) .

Vrh Dno