Šta je novo?

Problemi sa Dell 21"

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Imam problem na Dell 21", polovnjak.. Sta god da mu podesim za refresh rate, on nece da se pomeri sa 60Hz koliko prijavljuje on u svom OSD. Slika je super, bez treperenja i potpuno ista sta god ja podesio.. takodje mu je max rezolucija 1600x1200, sto mi se cini malo za 21".
Model je cini mi se 1626, nisam siguran, trinitron cev, flat po vertikali.

Mirise mi na 98-icu i los drajver.

Koju graficku kartu imas? Probaj sa riva tuner-om ili power strip-om.
predhodno proveri dali imas drajvere za taj monitor

Lemilica je napisao(la):
Imam problem na Dell 21", polovnjak.. Sta god da mu podesim za refresh rate, on nece da se pomeri sa 60Hz koliko prijavljuje on u svom OSD.
Vidim da neko ima identican problem sa nekim drugim 17" polovnjakom. Negde gresite sistematski?

DEll Trinitron 1626H 21" monitor imam dve godine i ekstra sam zadovoljan.

Vozi se na XP pro sistem ga prepoznaje ali ide i kao default bez problema...Ja ga drzim na 1280x1024 100Hz vise mi ne treba :mrgreen: a terao sam max 2048x1536 na 60hz, moze da se nacifra 1600x1200 85Hz sto je jako dobro za ljude koji rade sa grafikom, 1800x1440 je isao podnosljivih 72Hz.

Dakle pogledaj dali ti je graficka dobro instalirana, sve u poslednje 3-4god moraju da isteraju maksimum iz ovog monitora!
Proveri i kabl, on je JAKO bitan dali je kvalitetan (debeo) da nije neki Kinez ko shpageta. Imas BNC konektore za extra kvalitet slike...;-)

1600x1200 nije malo za 21" to je optimalna rezolucija.Imam Dell-a p 1110 i koristim tu rezoluciju za rad u desktopu a u igrama rezolucija pada jer nemam bas toliko love da kupim neku graficku koja bi radila u sa full detaljima u toj rezoluciji.Mnogi ljudi se zeznu pa kupe 21" za igranje a onda kad poteraju igru na vecoj rezoluciji sve radi sporo zato sto graficka ne moze da odradi svoj deo posla.Moj savet ti je da uz taj monitor kupis nekog Ati ja 9600pro ili jaceg.Gf4 ti 4200 zaboravi jer ako joj ukljucis antialiasing ona postaje beskorisna.Nisi naveo koji operativni sistem koristis windows 2000 ( bez sp 4) hoce da pravi te probleme.

Grafika je Ati 9000, OS je WinXP.

IKS, chime ti podesavas svoj monitor? U pitanju je isti model, ali ovaj ne mrda sa 60HZ, a kad mu podesim preko 1600x1200, on mi cropuje sliku, pa moram da skrolujem..

Kabl je tanak, ali ne znam zasto ga to ogranicava, trebalo bi da mu samo smanji ostrinu ili tako nesto...

BTW kako da ga pobezem preko BNCa? Kako da tako nesto ubodem u graficku..

Inace, komp nije za igranje, treba mi 2D visoke rezolucije..

Nesto mi se tu ne svidja, ali bih ti savetovao da probas sa reinstalacijom drajvera,vidi da nisi predhodno imao neki nvidia prozvod jer mene je debelo za*ebavao nije hteo da prikaze sliku na monitoru,muka ziva dok nisam na kraju odlepio i reinstalirao XP! Detonatori su me unistili!

Uvek nakon instaalcije nove kartice monitor ide na 60Hz, pa ga ja podignem iz podesavanja drajvera bez problema....

Tanak kabl ume da pravi nevidjene probleme! Ja sam pre dve godine imao neki shit od kabla koji mi je davao katastrofa sliku a kad dignem frekvencu preko 85Hz gubila se slika! Onda sam nasao kvalitetan i resio stvar! Mislim da bi BNC sa jedne strane a klasican za karticu sa druge bio jos ponajbolji za kvalitet slike i stabilan @D rad samo sto ces takvo nesto vrlo tesko naci..a mozda i hoces... 😛

Mashina je novoinstalirana.

Fora je sto mi drajveri prijave da on "radi" na 85Hz, ali njegov OSD tvrdi drugacije..

Probao sam i sa ReForce, ali i dalje istio problem.. Da nije možda problem u monitoru???

Nazad
Vrh Dno