Šta je novo?

Problemi sa bluetoothom na Dellu 1535

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Sistem na lapu je XP i dok se nisu instalirali drajveri za Bt, taj deo za Windows prosto nije postojao, čak ni kao nedefinisani uredjaj. Sada radi, ali od dva Bt uredjaja (računar i telefon), vidi samo jedan, dok ova dva njega vide.

a)Dva računara. Jedan je laptop Dell Studio 1535 sa svojim ugradjenim Bt modulom (Dell wireless 370 bluetooth mini-card) i Widcomm drajverom i softverom (da ne kažem fabričkim), drugi je desktop sa Trust BT-2400p donglom i BlueSoleil softverom. Drugi računar vidi prvi, ali pošto ne važi obrnuto, ne može ništa da uradi.

b)Laptop i mobilni telefon. Vide se medjusobno, ali pošto pri uparivanju telefon traži da se unese šifra, a laptop ne ponudi nikakav dialog box za to, povezivanje je nemoguće. Desktop računar nikad nije imao problema s time, uvek iskoči prozorče da se ukuca šifra.

Poslednja izmena:
Ok, pod b) je ipak uspelo posle dosta pokušavanja (kao da ne proradi iz prvog puta, na šta me upozorio jedan moderator ovde :)), ali pod a) ne može i dalje.

Da li si instalirao BlueSoleil softver koji se stigao sa Trustovim bluetooth-om? Ako si stavljao taj, pokusaj da pronadjes noviju verziju BlueSoleil softvera, mozda ce to pomoci.

Ja nemam problem niti sam ih ikada imao , studio 1735. Proveri da li ti je na oba racunara zakaceno da su visible za sve . Kod dell-a, cp, blootooth devices, options, kod mene je tu sve zakaceno sem ovog poslednjeg turn off bt adapter.

Meni ništa nije jasno. Sve što sam ranije probao, sada radi najnormalnije. Ista stvar kao i pri povezivanju sa mobilnim: prosto proradi samo od sebe.

Nazad
Vrh Dno