Šta je novo?

problemi sa ati 9100

• Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja
S

Space

Guest
imam problem sa 9100 low,brzina je u redu sa XP 1700 i 256 ddr imam na marku 2001se 8000. u igrama je okej i SAD:i uigrama i u 2D prikazu mi se pojavljuju neke crtice preko ekrana a najbolje se manifestuje u 3D marku kad po ivicama objekata imam iskrzane ivice i to na kvadrat ali zna i u istom da mi odlepi kartica ko da se pregreje i tako nastavi da se ponasa i u 2d .drajveri se 0.31 novi i sumnjam na ispravnost iste dali neko mozda ima isti problema.I dali postoji mogucnost da se razvuce slika na TV da bude bez ivica, A da i nece da mi inicijalizuje TV na milenijumu a na XP hoce.pomagajte da bih i ja bio zadovoljan sa atijem inace cu zauvek plakati za nvidiom

nemogu da instaliram nove omegine drajvere jraspakuje ih i krene instalaciju i prijavi da nevidi drajvere i da bi trebo da prvo da instaliram osnovne drajvere i to mi se desava i na milenijumu i xp,inace uvezi onih crtica preko ekrana najvise mi se pojavljuju kad podignem "sistem bus" sa 133 na 136 sramota gfmx460 mi je radila i na 155.sta da radim sa drajverima nisam valjda bezveze skido i za xp i milenijum. HVALA VAM NA POMOCI DO SAD ubistese od odgovora

ma sta ti je,ovde sve "poznavaoci" Ati karti,cast izuzetcima:D
nego tvoj problem je najverovatnije vezan za samu kartu,probaj ti lepo neki noviji Catalyst drajver--->Built by ATi<---obavezno,ako ne upali onda se lepo prosetaj do osobe,firme u kojij si pazario kartu pa je zameni.
nego pre nego:D sto bilo sta uradis napisi neke detalje vezane za kartu,tipa proizvodjac,tip memorije na karti,jel ona osakacena verzija ili normalna.

ajd uzdravlje(D)

Uz svo duzno postovanje, Space se prvo raspitivao sta da kupi, i ocigledno nije procitao bas sve postove (kojih je bilo mali milion), znaci nije koristio search i na kraju je pazario karticu koju niko nije preporucio 9100 low.

Moj savet: Ili reklamiraj karticu (te crtice mi uopste nisu jasne), ili doplati-menjaj za nesto malo bolje ( bar 9000pro, ako ne nadjes 9100 full pack)

Nije moje da ti nesto drzim lekcije, ali sledeci put molim te procitaj sve sto je ovde receno o doticnim karticama, pregledaj linkove pa posle vidi sta ces... A ne sad da nas napadas sto ne pomazemo.

BTW Member si duze od mene, pa bi sve ovo trebalo da znas.. toliko

Pozdrav::wave;

Space je napisao(la):
nemogu da instaliram nove omegine drajvere jraspakuje ih i krene instalaciju i prijavi da nevidi drajvere i da bi trebo da prvo da instaliram osnovne drajvere i to mi se desava i na milenijumu i xp,inace uvezi onih crtica preko ekrana najvise mi se pojavljuju kad podignem "sistem bus" sa 133 na 136 sramota gfmx460 mi je radila i na 155.sta da radim sa drajverima nisam valjda bezveze skido i za xp i milenijum. HVALA VAM NA POMOCI DO SAD ubistese od odgovora

Nisi uopste napisao koje drajvere pokusavas da instaliras... U read me na Omeginom sajtu pise, da obavezno deinstaliras ATI-jev kontrol panel i posle samo pregazis stare drajvere. Probaj takocheers

Jesi li overclockovao kartu?

Nema Jazze da ti pomogne, izgleda da se sprema za vojake:D :D :D

Pozdrav

Space je napisao(la):
imam problem sa 9100 low,brzina je u redu sa XP 1700 i 256 ddr imam na marku 2001se 8000. u igrama je okej i SAD:i uigrama i u 2D prikazu mi se pojavljuju neke crtice preko ekrana a najbolje se manifestuje u 3D marku kad po ivicama objekata imam iskrzane ivice i to na kvadrat ali zna i u istom da mi odlepi kartica ko da se pregreje i tako nastavi da se ponasa i u 2d .drajveri se 0.31 novi i sumnjam na ispravnost iste dali neko mozda ima isti problema.I dali postoji mogucnost da se razvuce slika na TV da bude bez ivica, A da i nece da mi inicijalizuje TV na milenijumu a na XP hoce.pomagajte da bih i ja bio zadovoljan sa atijem inace cu zauvek plakati za nvidiom

Da li su crtice horizontalne ili vertikalne??
Ovo pitam posto sam i ja jednom imao problem u 3d aplikacijam tj. preko celog ekrana su se pojavljivale horizontalne crte.

Ovo se desavalo i u d3d-u i opengl-u.

Obrisao sam drivere, hydravision, control panel i sve ponovo instalirao i vise mi se nikad nista slicno nije desilo!!

Pokusaj tako i ne zaboravi da ocistis i
registry.

Sve ovo na Sapphire r9000 :)

Ocisti sistem nacisto i instaliraj catalyst 3.1
Omegini driveri NE rade sa 9100 - iz cistog razloga sto tada 9100 nije ni postojao.
To sto imas sliku u XP-u, a ne u ME ne dozvoli da te brine.
Meni je slika radila u 98-ici, a nije na XP-u. Nakon kompletne reinstalacije sys, radila je u oba.
Naravno da slika moze da se razvuce - imas ATI-ja zar ne?
Iden na control panel - display - advanced - display - pa kliknes na TV dugmence pored dugmeta za paljenje i gasenje. Pa ides na Adjust, i podesis po zelji.
Pozdrav novom ATI-evcu!!!
Nemoj gubiti nadu; ja sam poceo sa 7000 Markova na 8500LE, a eto me na 11000 sada :D
I sve to za samo mesec dana... Moras da se upoznas sa svojom grafickom :S

E definitivno ti je frka u driveru! I meni se to bilo desavalo kada sam izvukao Radeta 9000 non pro i stavio bio 9100. Samo znaci deinstaliraj drivere i control panel obavezno pa onda kreni ispocetka, mada preporucujem da reinstaliras ceo Windows! ja sam recimo imao jos jedan problem, na TV izlazu mi je slika bila UBI BOZE MUTNA! onako vidi se da su boje jarke i sve to, ali je slika tako bila zamucena da jeono NE OPISIVO! Posle reinstalacije drivera, sve je proradilo iz prve! :)

Za OMEGU su u pravu, mada ona moze da se prevari tako sto ces da uzmes komandne linije iz orginalnih ATI drivera i prebacis ih u Omega ( imas to lepo objasnjeno ovde na nekom od predhodnih postova) pa upotrebi malo search! :)

Pozdrav!

Brate ja sam u Austriji sada, ajde kada se vratim u Nis ako nije kasno javi se i ostavi neki mail nesto pa da vidimo Ok?

Ha ha ha, izvinjavamo se! GRESKA! Pa ebi ga gledajte koliko je sati! htedoh da odgovorim na PM, ko zna sta li sam ja iskliktao! jos jednom SORRY! ha ha ha

Pozdrav

Instaliraj AUTO CAD ili Corel i gledaj da li se crtice pojavljuju pri radu. Ako se pojavljuju uzmi lepo kartu i zameni je. Nikakav drajver ne ispravlja takve anomalije jer je ramdac neispravan.
pozdrav

drajver je novi 3.1 catalist kartica je 3d club 9100 low i upravo sam je sad zamenuo ufirmi gde sam je i uzeo i isto se dogadja crtice suhorizontalne po ivicama objekata u igrama i na dektopu je slika mirna akad je otvorena benchmark stranica konkretno ova ona ima te crtice a manifestuje se i u marku 2001se najvise na belim slovima dole "MARK"non stop ko da ih na momente kao igla iskrivi {debljina crte } sve sam ja to vec 10 puta sve instaliro i briso ali nista , proc.je xp1700@1900 ploca gigabyte ga-7vax . probacu veceras da stavim i cistu particiju milenijuma pa cu videti inace nude mi u vrednosti ove 9000 no name 80e .

Hmm to ti i nije bas pametna investicija po mojem misljenju.. ja sam isto imao tu karticu i takvih problema nisam imao! Sve mi je bilo zaista fino..

Da zamenis tu karticu za 9000 je takodje glupo jer je i sam vidis ona prilicno brza od 9000-ke.. naravno ovo uradi ukoliko bas ne mozes da resis taj problem, ali ja neznam sta bi to moglo biti!

Ne verujem nesto da je RAMDAC u pitanju jer se njemu to vidis desava na 2 razlicite kartice, tako da mi tu mirise na nesto drugo a ne na neispravnost kartice!

Pozdrav

instalirao sam cisti milenijum i drajvere 3.1 i dogadja se isto . ostalo je samo da proverim kod druga na xp 1700 i msi kt 400 ploci .ova krivljenja slike ne dobijam u dosu i biosu samo kad se digne sistem ikad je na ekranuneko sarenilo na desktopu sa ikonama u stanju mirovanja je sve okej

Da li si probao da vratis masinu na default vrednost? Mozda imas nekih problema sa AGP-om?

Moguce da tije lose napajanje pa se zato javljaju te smetnje. Probaj ili drugo napajanje ili, sto sam video na nekim stranim forumima, da umesto sto monitor prikacis na klasicni analogni izlaz, koristis DVI-VGA adapter koji si nadam se dobio uz karticu, pa preko njega povezes monitor. Nekima je koliko sam video pomoglo, doduse oni su imali 9500/9700, ali nista te ne kosta da probas.

samo sam na djamperima podesio da procesor 1700 radi kao 1900 mislim da to nema veze ostalo nije dirano provericu i napajanje ali nisam imao problema na prosloj GF2 ti prolinki radila je i GF mx440 no name sutra cu pre podne sve istestirati pre bi menjo plocu nego graficku i da i flesovo sam novi bios na plocu f10 a ova druga kartica ko da je jos gora od prve rec skart mi se vrti u glavi videcu ujutro

kod drugara na msi sve radi ko podmazano prema tome kod moje ploce nije nesto u redu i sad mi nude soltek sl-75frv za jos doplate10e nadam se da ce ova raditi kako treba

EPILOG:zamenuo sam plocu za soltek sl-75frv i nemam vise problema jedino nece da mi zavrsi mark 2001 ponasa se ko da se pregreje procesor slika se sva iskrza i na cistom sistemu isto malo je sporija od gigabyte ali je to mozda do setovanja gigabyte 8000, soltek 7690 ,hvala vam na savetima i samo jos ako neko zna kako moza da slika na tv bude bez skupljanja sa svih strana {da bude od ivice do ivice jer nemogu da je razvucem} hvala na savetima

Space je napisao(la):
EPILOG:zamenuo sam plocu za soltek sl-75frv i nemam vise problema jedino nece da mi zavrsi mark 2001 ponasa se ko da se pregreje procesor slika se sva iskrza i na cistom sistemu isto malo je sporija od gigabyte ali je to mozda do setovanja gigabyte 8000, soltek 7690 ,hvala vam na savetima i samo jos ako neko zna kako moza da slika na tv bude bez skupljanja sa svih strana {da bude od ivice do ivice jer nemogu da je razvucem} hvala na savetima

Jesi li siguran da ti kartica nije klokovana? Da ti nije ostao ukljucen neki Tweaker koji si ranije koristio? Skor ti je prilicno visok za neklokovanu karticu. Jesi li pokusao da u ATI-jevom Control Panelu->Advanced->displays->TV->Adjustments razvuces sliku?:confused:

Kako visok skor? Pa to je sasvim normalan skor za tu kartu...

Hmm, nisi probao da iskljucis Fast Writes u BIOS-u?

Darko je napisao(la):
Kako visok skor? Pa to je sasvim normalan skor za tu kartu...

Na testu u Digitalu, kartica ima 7435 3D Markova, na jacem procesoru od njegovog. ( XP 2100+, 512 DDR 333, Abit KX-333).
600 markova nije malo... :confused:

Santa je napisao(la):
Na testu u Digitalu, kartica ima 7435 3D Markova, na jacem procesoru od njegovog. ( XP 2100+, 512 DDR 333, Abit KX-333).
600 markova nije malo... :confused:
Ma nece biti... Ako je 9100 Low u pitanju - znaci to je nesto ispod radeona 8500LE; a posto Rade 8500 LE ima skor 11000 na DDR 333 kada je klokovan, ili 10000 ako je default ,znaci da je skor opravdan.
A ostaje i pitanje drivera... I optimizacije... Itd;
Ja sam poceo od 7000 pa sam dogurao do 11000 (sa SDram-om do 8600 skor, sa DDR-om 11000)type;

Darko je napisao(la):
Ma nece biti... Ako je 9100 Low u pitanju - znaci to je nesto ispod radeona 8500LE; a posto Rade 8500 LE ima skor 11000 na DDR 333 kada je klokovan, ili 10000 ako je default ,znaci da je skor opravdan.
A ostaje i pitanje drivera... I optimizacije... Itd;
Ja sam poceo od 7000 pa sam dogurao do 11000 (sa SDram-om do 8600 skor, sa DDR-om 11000)type;

Default taktovi za 9100 low su 250 za jezgro i 185 za memoriju, sto je jako malo, i ne znam da li moze preko 8000 na defaultu, a sad mozda gresim... procunjacu po netu pa cu videti.

Pozdrav

Santa je napisao(la):
Default taktovi za 9100 low su 250 za jezgro i 185 za memoriju, sto je jako malo, i ne znam da li moze preko 8000 na defaultu, a sad mozda gresim... procunjacu po netu pa cu videti.

Pozdrav

Ih brate - pa zar ispod 200?! Zar je moguce? Ne verujem... To bi bio fijasko, a ne graficka karta; kao takva ne bi izvukla ni 6000, a kamoli 8000!!! No, ko zna... Nisam jos isprobao ni jedan 9100, ali znam da je to etiketirani 8500 LE (LELE kako kazu :p)

Darko je napisao(la):
Ih brate - pa zar ispod 200?! Zar je moguce? Ne verujem... To bi bio fijasko, a ne graficka karta; kao takva ne bi izvukla ni 6000, a kamoli 8000!!! No, ko zna... Nisam jos isprobao ni jedan 9100, ali znam da je to etiketirani 8500 LE (LELE kako kazu :p)

O da,185 MHz :)
Evo mi je na testu, memorija je stvarno ocajna. Deklarisana na 5ns, a u stvari ni 195 ne moze da predje.
Na XP 2000+ i nForce2 u 3DMarku 2001SE, default test postize 7681. Ukljucivanje HyperZ i jos malo tweaka donosi jos neku sicu poena.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
O da,185 MHz :)
Evo mi je na testu, memorija je stvarno ocajna. Deklarisana na 5ns, a u stvari ni 195 ne moze da predje.
Na XP 2000+ i nForce2 u 3DMarku 2001SE, default test postize 7681. Ukljucivanje HyperZ i jos malo tweaka donosi jos neku sicu poena.

Pozdrav!

Koji bedak od karte - a posle kazu da je to R8500... Ahahaha!!!;)

Evo utisaka Atijevca :pricam o 9000 /pro i 9100low sve je to slicno u klasi mx460 i mx440 prikaz u 2D je slican razlike se vide prilikom direktnog poredjenja izlaz na TV je tu i tamo nista bolji nego kod Gforce samo ti zadaje vece glavobolje,moras izvuci kabel posle gledanja jer posle restartovanja slika je sa nekim nebuloznim osvezenjem kod nvidije gurnes kabel i nevadis do sledeceg abgrejda kartice.u igrama isto ko mx440i460 ni malo bolje samo jos gore {nece sa svima da radi} i kad radi oce da zeza,Ati je bolja samo ako oces da svaki dan gledas mark 2001se gde ces dobiti 1000-2000 poena vise ali u realnom igranju kese a tek da vidite nazubljene ivice u NFS2 ko zubci od testere a nvidija daleko lepse za oci ko ati sa umeksavanjem ivica x2 stim da atiju padnu onda performanse ispod nvidije .NIJE MI JASNO STO hvale atija {samo problemi za vece pare}.ipak je Nvidija i dalje zakon za igre pa i tv. RAZOCARANI ATIJEVAC

Meni nije jasno o kakvim nazubljenim ivicama i maricama ti pricas??
Imam r9000 i sasvim sam zadovoljan sa kvalitetom prikaza kako u 2d-u tako i u 3d-u , a sto se tice nfshp2 kod mene u 1024x768 radi a i izgleda jako lepo sa sve ukljucenim efektima!

Jel si ti to poredio u istim rezolucijama ili...

Probaj da poredis i morrowind na gf4mx440/460 sa r9000/9100 itd pa mi onda reci sta mislis!!

Ajd pa javi impresije!! :) :)

Vrh Dno