Šta je novo?

Problemi sa Asus X51L

Nidzge

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
160
Imam ovaj laptop skoro 3 godine. Vec odredjeno vreme imam problema oko temperature i grejanja ovog modela. Inace procesor uz ovaj model je Intel T3200 i integrisana graficka. Za vreme najobicnijeg rada (komp se koristi samo za surfovanje i gledanje filmova) temperatura se popenje i do 75 stepeni, a u idle-u je oko 55-60 stepeni. Uz to, kada se u firefox-u otvori vise tabova (5-6+) ili pokrene vise proces, laptop pocne da zuji (pretpostavljam da se pali ventilator) sto jako iritira.

Pre nekih mesec dana sam otvorio laptop, lepo ocistio prasinu (koje skoro da nije bilo na moje veliko iznenadjenje), stavio novu pastu i sve vratio na svoje mesto. Temperature su posle ove intervencije ostale gotovo iste.

Planiram da kupim neko postolje za hladjenje laptopa, ali nisam siguran da ce to potpuno otkloniti problem. Ne znam da li problem lezi u jos necemu kao npr. drajverima - mada mislim da na oficijelnom sajtu Asusa ne postoje noviji drajveri nego ovi sto su sada snimljeni. Sistem takodje nije duze vreme formatiran (sigurno 2 godine), tako da to mozda malo pomogne?

Nazad
Vrh Dno