Šta je novo?

Problemi s Win 2k

Eagle eye

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
619
Imao sam XP Pro al sam se za**** oko cracka i morao formatirati disk:mad: šta ćete život je težak.I rekoh pa idem sad instalirat Win2k a XP ću ponovno za koji mjesec kad se pojave service packovi i corporate edition.I tako i bi ,instalirao Win 2k sve super ,sve radi,stabilnost sustava na nivou.Ali kad ono idem kresnut malo MOHAA,RTCW kad ono paf sve trza za popiz***!
Primjer: Na XP-u RTCW u 800X 600 sa detaljima na normal nije trznuo,a sad sa detaljima low i na 640x480 ne možete od trzanja miš pomaknut:mad: E sad ne da sam ljut nego sam .....
Inače mašinikus mi je valjda svima poznat no nije zgorega ponovit: Cely 1.13,384 Ram,GeForce 2 MX.....
Driveri za karticu su 21.83 koji su radili i na XP-u
Zna li tko zašto se ovo događa?
P.S Znam da 2000 nije za igranje ali ipak nisam oćekivao da će ovoliko trzati:confused:

Dobrodošao u svet stabilnosti i ne igranja nikakvih igrara ;)
Tako ti je to sa W2k... jedino probaj da skineš sa M$, mislim da se zove compatibility updates, a tu kažu da ubacuju i kompatibilnost sa igrama, mada se ja ne bih kladio da je to tako. Moj savet.
Dve particije: Na jednu 98/Me za igre, i Win2k za šljaku... Nema bolje kombinacije...

Da li je to proverena verzija win 2k, da li si stavljao SP2, koji DirectX...Pojasni malo, moguce da je nesto od toga

Win2k nije bas toliko los po pitanju igrivosti koliko se prica, ali ocigledno da problem postoji, medjutim on se pre svega ogleda u nemogucnosti da se neke igre uopste pokrenu na win2k platformi, dok performase u "igrivim" igrama nisu ekstremno losije u odnosu na 9x i XP (u nekim slucajevima i obrnuto)....

Koju verziju windows-a 2k si instalirao (RM233-2P....?), da li si u drajverima sve korektno podesio, dX ?...sp2 ne bi skodio, naravno posle svega se moze ispostaviti , da te igre stavrno ne funkcionisu ok na win2k.
I ja ti preporucujem, dualboot win2k/win98, bar dok za xp ne izadju prvi sp-ovi...

Nisam napomenuo evo sad ću: Direct X 8.1,Detonator 21.83, VIA 4 in 1 nova verzija ne znam napamet,bez SP-ova.
Kažem na XP-u su radile super pa ću najverovatnije da ga vratim ali žao mi ovih krasno rade turbo stabilno.
Eh da preporučujete li XP preko 2000 ili da ih stavim na drugu particiju?:D

Probaj da stavis SP2 ili novije 4in1 drivere...Win2k je u pocetku imao problema sa igrama sto zbog drivera za graf. karte sto zbog samih igara ali je to prevazidjeno. Jedino je kao sto je napisao EagleOne pitanje performasi u igrama nesto drugo. U svakom slucaju to je mozda 20-30% losiji u odnosu na win9x.Ostani ti na win 2k, a problem probaj da resis uz pomoc service pack-a ili novijih 4in1 drivera

Možda malo kasnim u thread, ali postoji za Win2K nešto što se zove "GAMING UPDATE PACK" ili tako nekako, bilo je na jednom od CD-ova uz Mikro časopis kod nas. Tebi to verovatno ne znači mnogo, ali potraži kod MS-a trbalo bi da imaju.

4in1 ne trebas stavljati, kad u racunaru nemas AMD procesor.
Inace, W2K je najstabilniji " operacijski sustav" koji sam ikad koristio, toliko i da sam ga stavio i na kucnu masinu. Cak nisam instalirao nikakav SP ili bilo sta drugo. Doduse, legalna kopija je u pitanju, i to kao upgrade sa prethodne verzije.

BTW, jos uvek nam dugujes link za Severinin screensaver... :D

Nazad
Vrh Dno