Šta je novo?

Problemi posle instalacije sistema

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Podigao sam sinoc sistem i video jutros sitne problemcice. Sta se desava Hardwaremonitor ne prikazuje temp GPU, sve ostalo ima sem toga. AIDA pokazuje default temp 45C procesora bila je oko 38. I procesot svakih 10sec ventilator krece da radi jace pa slabije i to se cuje iako ne radi nista spec. Dobro sada se smirio bi temp su pale na normalne ali i dalje HM ne pokazuje temp GPU. Aida pokazuje normalnu njenu temp. Jer moguce zato sto nisam instalirao nijedan update windows vec samo vga driver i sto sam instalirao preko klokovane memorije u BIOSU. Danas instaliram OS na SSD i stavljam novi BIOS F4 pa sam mislio da pre svega sa tim ko to bude radio vratim BIOS na default i onda krenem sa svime updejto biosa, formatiranje storage harda sa njega se sve brise ima to snimljeno, instalacija sistema na SSD pa onda kada ja dodjem kuci ja cu da podesim memori tajming a covek nek samo stavi da radi na 1600 kako je i pre radila sa sporijim tajmingom default njenim.
Ja sam oduvek znao da samo jedno menjanje sistema moze sve da poremeti i da te dovede da moras da kupujes hladjenja dodatna. Ali voleo bi da znam zasto je to tako. Mozda nemanje NET fRAMEWORKA utice sto nemam GPU temp u Hard monitoru.

http://imgur.com/BnNXe
Evo ga sada a ne mogu da verujem da nigde ne mogu da nadjem sliku gde sam na forumu postavljao sliku hardwaremonitora na kojoj ima i temp gpu.
Tj znam gde su ali neke ne mogu da otvorim vise. Znate kako izgleda sta da vam dajem sliku u stvari.

jako konfuzan prvi post,

mozda si imao instaliran, ili ti je win pokupio, cool and quiet,
probaj da instaliras poslednje drajvere za chip set.
Nema nikakve veze da li win instaliras na OC - ovan sistem
pod uslovom da je OC 24/7 100% stabilan.

Ma ja nisam instalirao ni jedan driver za chipset niti bilo sta sa diska od maticne ni za mi ni za monitor nista nista sem za vga, videcu kasnije danas kada mi namesta taj SSD. Samo sam updaejtovao windows i reinstalirao Hardmonitor i nema i dalje temp. Naravno to je za procesor bilo samo trenutno sada su sve temp kao normalne kao sto su bile. Ako ni tada ne bude bilo znaci da je sensor mozda ******.

Hvala ti druze do neba. Jer samo ima jedan red temp ni ne secam se. Pa pise kolika je i min max GPU CORE temp???
Sada imam GPU Core temp samo. Jedan red. Dobro je 40C, tako je bilo 37 procesor. To je to.
Mnogo ti hvala. Mislim reinstaliran bi bio sistem ali kada bi onda instalirao i ne bi bilo znaci da sensor ne bi radio.
Stabilan je sistem ovo za BIOS sto kazes ali opet mislim kada je slozen kako mu odgovara na default mozda je bolje. Videcu sta kazu tamo. Samo da to sve prodje OK i necu cackati mnogo nista. Dobjam stresove od kompa kada ne radi nesto kao detetu da nije dobro.
Na proslom windows 7 mi se desilo da sam slucajno izbrisao uninstalirao usb mass storage u device manageru sada cu da pazim da se takve stvari ne dogadjaju. Mada je sve radilo.

Poslednja izmena:
Provalio sam i sada da onaj HardwareMonitor pro (skinuo sa torrenta) ne ocvita mi temp GPU ni sada, ovaj normalna ocita. Pre nisam ni stavljao taj pro a necu ni sada.

za ocitavanje tem. sa grafike koristi MSI after burner program ili riva tuner,
a imas tu i nekih dodatnih opcija ;) .

Nazad
Vrh Dno