Šta je novo?

Problemi Daikin toplotne pumpe

KiBo RićZa

Zapažen
Učlanjen(a)
10.11.2024
Poena
1
Pozdrav svima
Imam nekoliko problemčića sa Daikin Altherma (11kw) toplotnom pumpom.
Najpre ima cikluse na svakih 10-ak min, što po meni nije baš normalno
Sporo podiže temperaturu vode ( ali je dostiže )
Pri niskim temperaturama, kad se ugasi, ne gasi cirkulacionu pumpu koja se nalazi u unutršnjoj jedinici.
Da li neko možda ima neka rešenja za ovo ??

Pozdrav svima
Imam nekoliko problemčića sa Daikin Altherma (11kw) toplotnom pumpom.
Najpre ima cikluse na svakih 10-ak min, što po meni nije baš normalno
Sporo podiže temperaturu vode ( ali je dostiže )
Pri niskim temperaturama, kad se ugasi, ne gasi cirkulacionu pumpu koja se nalazi u unutršnjoj jedinici.
Da li neko možda ima neka rešenja za ovo ??
Prvo pozivite ovlašćeni servis koji je puštao uređaj u rad da Vam pojasne da li je ovo normalan način rada ili ne. Možda je tako podešena da radi.
Cirkulaciona pumpa u unutrašnjoj jedinici uvek radi neko vreme nakon što se kompresor isključi. Broj ciklusa paljenja i gašenja nagoveštava da pumpa brzo ugreje i ugasi ili da je ušla u defrost, što je ne temperaturama oko nule česta pojava.
Ako sporo podiže temperaturu polaza to je najverovatnije da je kriva grejanja blaže podešena, to je dobro jer tako ne troši mnogo energije.
Najosnovnije pitanje koje treba postati je da li je kuća topla, ako jeste onda ne dirati to.

Prvo pozivite ovlašćeni servis koji je puštao uređaj u rad da Vam pojasne da li je ovo normalan način rada ili ne. Možda je tako podešena da radi.
Cirkulaciona pumpa u unutrašnjoj jedinici uvek radi neko vreme nakon što se kompresor isključi. Broj ciklusa paljenja i gašenja nagoveštava da pumpa brzo ugreje i ugasi ili da je ušla u defrost, što je ne temperaturama oko nule česta pojava.
Ako sporo podiže temperaturu polaza to je najverovatnije da je kriva grejanja blaže podešena, to je dobro jer tako ne troši mnogo energije.
Najosnovnije pitanje koje treba postati je da li je kuća topla, ako jeste onda ne dirati to.
Da, kuća je topla.
Znam da cirkulaciona pumpa ostaje upaljene nekoliko sekundi nakon gašenja kompresora, ali kod mene se ne gasi u opšte, samo na par sekundi pre ponovnog paljenja kompresora.

Koliko vode (ukupno) imaš u sistemu grejanja?

Nazad
Vrh Dno