Šta je novo?

"Problemcici" sa FireFox-om

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Instalirao sam FireFox 1.0. Do skoro sam koristio MyIE2.
Posto sam bio navikao na MyIE, neke stvari mi kod FireFox-a predstavljaju poteskocu za snalazenje.Npr.

1.Postoji li nacin da se iskljuci mogucnost da prilikom pritiska ctrl+N otvori jos jedan window tj. pokrene jos jedan FireFox? Za razliku od njega MyIE2 bi na ctrl+N otvorio tab.

2.Postoji li mogucnos da prilikom pritiska na neki link i drzeci taster ctrl da mi otvori tab do taba sa koga dolazi taj link (tj. na koji sam upravo kliknuo), a ne da ga otvori kao poslednjeg na desnoj strani u nizu tabova? (ovo je recimo blagi uzas, totalno se pometem).

3.Posto koristim Ai Robo Form za popunjavanje formulara a i logova za neke sajtove ili forume, da li moze i kod FireFox-a da se lepo klikne u tray-u na odredjeni site i on pokrene FireFox (trenutno mi pokrece MyIE2 iako sam FireFox izabrao za default browser)? Znam da FireFox ima implementiran nacin za pamcenje unetih password-a i sl. ali to ne radi kako treba. Instalirao sam "Ai Robo Form Netscape Adapter" kako bih uopste mogao da koristim Ai Robo Form sa FireFox-om, ali on funkcionise po principu: dodjes na stranicu (kucajuci adresu u address bar-u) i onda iskoci Ai Robo Form-ov pop-ap-ic gde ti kliknes na "Fill & Submit" i on te uloguje na neku stranicu. ALI nece da kada u tray-u izaberem log za odredjenu stranicu, sam pokrene Fire Fox i ulogujete na nju. A nece i kada je FireFox vec startovan da otvori stranicu za cije si se logovanje opredelio.
Sa Ai Robo Form-ovog toolbara koji se pojavi u FireFox-u nakon instalacije "Ai Robo Form Netscape Adapter-a", nije ni priglizno lako ulogovati se kao sto je to iz tray-a.

4. Moze li se ono Google Search polje prevuci npr. ispod address bara posto mi je mnogo malo tj. ne vidim sve sto pisem za pretragu (u slucaju da je nesto dugacko)? Ili bar da se malo razvuce... 🙁

p.s. Zasto nisam mogao da editujem sopstveni tread kako bih ubacio i cetvrto pitanje?

RTFM!

1. Ctrl+T je novi tab
2. naviknes se 🙂
4. naviknes se 🙂

p.s. moze neko vreme, ali 1+ sat ne.

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
RTFM!

1. Ctrl+T je novi tab
2. naviknes se 🙂
4. naviknes se 🙂

p.s. moze neko vreme, ali 1+ sat ne.

1. to sam znao
@ 2. , 3.
Pa ne prelazi se na nove browsere zato sto su gori od drugih vec valjda sto nude isto + jos nesto bolje nego sto su nudili dosadasnji koje koristis.

Pa jel tebe neko tero da predjes ? 🙂

twister je napisao(la):
1. to sam znao
@ 2. , 3.
Pa ne prelazi se na nove browsere zato sto su gori od drugih vec valjda sto nude isto + jos nesto bolje nego sto su nudili dosadasnji koje koristis.
Jedan od tri najveća straha kod ljudi je i strah od promene (takođe: strah od nepoznatog, strah od smrti 🙂 ).
Bilo bi ti jako korisno (da ne kažem dobra investicija) da se što pre navikneš jer ne vidim ni jedan internet browser koji je toliko dobar kao Mozilla Firefox!

Pozdrav & Samo hrabro. 😉

twister je napisao(la):
Pa ne bi bio bolji da je sve kao na MyIE2 😀 :d

4. Desni klik na meni -> Customize, pa postavi meni i tastere u menijima kako ti odgovara!

A jos kad overis ovaj sajt i poskidas extenzije za "olaksavanje zivota"... 😀
http://texturizer.net/firefox/extensions/
Meni recimo mnogo znaci yahoo mail notifier i session saver, a ima tamo jos podosta interesantnih stvarcica... 😉

Sasa je napisao(la):
Pa jel tebe neko tero da predjes ? 🙂
Nije me terao, nego sam zeleo da isprobam nesto novo i vidim sta nudi. Ono sto mi se najvise svidelo i zbog cega sam resio da se malo bolje upoznam sa FF jeste to sto mi je sada odnos u konekciji izmedju sent i received podataka otprilike 10. A kod MyIE2 je uvek received bilo SAMO 3-4 puta vece od sent.

@Ronnie Coleman
Sto bre seres preterano. 🙂 Ne mogu nigde da postavim pitanje a da neko ne pametuje. Zato su mi pitanja izmedju ostalog toliko opsirna da se nebi neko javio a da me nije u potpunosti razumeo. Zato se trudim da opisem koliko mogu problem. A posto sam resio da ga koristim, znaci i da me nije strah od novih stvari. FF izgleda jeste dobar ali nije (im) valjda cilj da u necemu budu bolji od IE a u necemu gori? Valjda treba uzeti sve dobre stvari od drugih browsera i ubaciti nesto svoje sto ce te uciniti No.1 browserom. Izvini ali morao sam to da kazem. 🙂

Ima jedna stvar kod Mozile koja me izludjuje :wall: a koja je u Exploreru normalno resena. Padajuca lista u adres baru se ne menja. Sajt koji prvi otvorite posle instalacije Mozile uvek je na dnu liste, sledeci iznad njega i tako redom. Ali kada opet otvorite onaj "prvi" on ne ide na vrh nego ostaje i dalje na dnu. Nigde nisam nasao opciju koja to resava, kao ni neku zakrpu.
Da li tako "mora" ili ima nekog resenja da bude kao u IE?
Pozdrav

twister je napisao(la):
@Ronnie Coleman
Sto bre seres preterano. 🙂 Ne mogu nigde da postavim pitanje a da neko ne pametuje. Zato su mi pitanja izmedju ostalog toliko opsirna da se nebi neko javio a da me nije u potpunosti razumeo. Zato se trudim da opisem koliko mogu problem. A posto sam resio da ga koristim, znaci i da me nije strah od novih stvari. FF izgleda jeste dobar ali nije (im) valjda cilj da u necemu budu bolji od IE a u necemu gori? Valjda treba uzeti sve dobre stvari od drugih browsera i ubaciti nesto svoje sto ce te uciniti No.1 browserom. Izvini ali morao sam to da kazem. 🙂
Ja volim kada ti sve znaš, naročito kada si hrabar. :type:

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
paaa... ja znam jedan koji je mnooogo bolji od navodno dobrog FFa! 😀
A koji to ZoNi? Samo, please, budi originalan ovaj put! :type:

Marsovac je napisao(la):
A jos kad overis ovaj sajt i poskidas extenzije za "olaksavanje zivota"... 😀
http://texturizer.net/firefox/extensions/
Meni recimo mnogo znaci yahoo mail notifier i session saver, a ima tamo jos podosta interesantnih stvarcica... 😉
Da li postoji mogucnost da skinem *.xpi extenzije pa da ih rucno offline instaliram. Pitam jer zelim da sredim sistem i da onda napravim ghost image, a da ne moram da pre toga izlazim na net.

twister je napisao(la):
Da li postoji mogucnost da skinem *.xpi extenzije pa da ih rucno offline instaliram. Pitam jer zelim da sredim sistem i da onda napravim ghost image, a da ne moram da pre toga izlazim na net.

Naravno da moze da se instalira offline. "Prevuche" se fajl-extenzija u sam Firefox-ov prozor, pritisnesh install i restart aplikacije...

Sto se tice tabova, pogledaj mozda ti ovo pomogne:
https://addons.update.mozilla.org/e...application=firefox&version=1.0+&os=nt&id=158

meni recimo vise odgovara da se novi tab kreira na kraju u nizu, kad bi se ispreskakali ja bi se pogubio i poludeo. Zato i momentalno po instalaciji win-a iskljucim group similar tasks i slicno. Znaci, sve stvar navike

@zare
kod mene se lista menja i te kako. Da li ce http://www.benchmark.co.yu ili http://www.benchmark.co.yu/forum da bude prvi zavisi od toga sta cesce otvaram.

Septimus je napisao(la):
Naravno da moze da se instalira offline. "Prevuche" se fajl-extenzija u sam Firefox-ov prozor, pritisnesh install i restart aplikacije...
Hvala.

Mislio sam da nikad neću ostaviti MyIE2, ali eto, desilo se i to! Interesuje me, kako da podesim program da mi prilikom klika na neki link, ne otvara novi proyor, vec samo otvori noi tab. Nervira me na pojedinim sajtovima kad kliknem na link, on mi otvori novi prozor. Dakle, da li može drugačije ili baš mora desni klik, pa open in new tab? Možda besmisleno, ali...

hvala

ZeeGerman je napisao(la):
Mislio sam da nikad neću ostaviti MyIE2, ali eto, desilo se i to! Interesuje me, kako da podesim program da mi prilikom klika na neki link, ne otvara novi proyor, vec samo otvori noi tab. Nervira me na pojedinim sajtovima kad kliknem na link, on mi otvori novi prozor. Dakle, da li može drugačije ili baš mora desni klik, pa open in new tab? Možda besmisleno, ali...

hvala

Ako skines addon za koji sam dao link pre par postova, svaki klik koji bi trebalo da otvori nov prozor otvorice se u nov tab :smoke:

ZeeGerman je napisao(la):

hvala
Ako drzis ctrl kada kliknes na link otvorice ti se novi tab.

Septimus je napisao(la):
A tek kad kliknesh srednjim dugmetom...🙂
Ej bre, pa meni taj tockic treba za jos nesto osim za unistavanje FireFox-om.
🙂

Nazad
Vrh Dno