Šta je novo?

problemcic sa DVD=>tv

• Začetnik teme Začetnik teme sirius
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Prilikom prikazivanja filma na TV zelim da nesto drugo radim na racunaru,a ne da gledam film .Kod Micro DVd to je lako samo minimalizujem film na racunaru i nastavim dalje,ali sa Power DVD to ne moze tako.Cim smanjim sliku na compu smanji mi se na Tv.Sta da radim?

E pa momci kod mene sve sljaka ok sa Power DVDom i Ti 4200. Veza izmedju graficke i Tva je Svideo kabl i u tv je uboden isti u Svideo in.

Tako da vidite sta ne valja.

Pozdrav

Isključi kloniranje i pusti windows da produži (extend) desktop na drugi monitor (TV). Zatim samo prenesi prozor Pover DVD-a (ili BsPlayer-a za DivX) i udri po full screen-u.

sirius je napisao(la):
Kod Micro DVd to je lako samo minimalizujem film na racunaru i nastavim dalje,ali sa Power DVD to ne moze tako.Cim smanjim sliku na compu smanji mi se na Tv.Sta da radim?

To je (poznati) bug PowerDVDa u kombinaciji sa Radeonima, jednostavno nece da aktivira overlay (u ATI Control Panelu ako je izabran Theater Mode, iskljuci ga). Isto se i meni desavalo, ali najnoviji build PowerDVDa radi normalno, nema vise tog problema! (nemam pojma odakle sam ga skinuo :|)

p.s. WinDVD naravno nema taj bug

Vince Carter je napisao(la):
...

To je (poznati) bug PowerDVDa u kombinaciji sa Radeonima, jednostavno nece da aktivira overlay (u ATI Control Panelu ako je izabran Theater Mode, iskljuci ga). Isto se i meni desavalo, ali najnoviji build PowerDVDa radi normalno, nema vise tog problema! (nemam pojma odakle sam ga skinuo :|)

A dali barem mozes da napises o kojoj je verziji rijec

Vince Carter je napisao(la):
...

Cekaj o kakvom bug-u govoris?
Ja imam PowerDVD od ranije (vise verzija) i na Radeonu upravo sa ukljucenim Theatre modom uvek je radio kako covek hoce da mu radi. Slika je uvek maksimizovana na TVu a na monitoru kako god hoces.
Naravno, overlay mora biti ukljucen. E sad da li tu ima uticaja Rage Theatre chip kojeg imam na R8500 to ne znam, ali meni je uvek radilo kako treba.

dbaja je napisao(la):
...
Cekaj o kakvom bug-u govoris?
Ja imam PowerDVD od ranije (vise verzija) i na Radeonu upravo sa ukljucenim Theatre modom uvek je radio kako covek hoce da mu radi. Slika je uvek maksimizovana na TVu a na monitoru kako god hoces.
Naravno, overlay mora biti ukljucen. E sad da li tu ima uticaja Rage Theatre chip kojeg imam na R8500 to ne znam, ali meni je uvek radilo kako treba.

Bug postoji jos od verzije 4, uradi search na Rage3D forumu, a naravno da se ne javlja svima. Kao sto sam rekao, PowerDVD ne aktivira overlay i u Control Panelu iskljuci Theater mod.

Nazad
Vrh Dno