Šta je novo?

Problemche na Overklockanje na Duronche :)

• Začetnik teme Začetnik teme Krgur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Krgur

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
prvo da navedem plocu
abit kt7a kt133a
e sada da vam kazem sta me muchi 🙂
prvi procesor koji je bio ugradjen u ovu plochu je duron na 650 mhz koji sam
overklokovao na 866mhz setovanjem mnozioca, i magistrale na 133 mhz
racunar je radio oko tri godine tako konfigurisan dok meni nije palo na pamet da promenim procesor, i ubodoh durona na 1000mhz koji sam naravno opet
klokovao na 1120 podizanjem magistrale na 133 mhz i promenom vrednosti
mnozioca i napona naravno, dok se jednom nije desilo da kada sam pokusao da upalim racunar sve je normalno krenulo medjutim monitor nije hteo da se upali (SONY Multiscan 200GS) znaci mashina kao radi chekira drivove cuje se fan na napajanju ali nema slike na monitoru, sto potseca na slucaj kad su setovanja za procesor lose podesena...OK, ja uzmem lepo ucitam default vrednosti i mashina pocne da radi. Posle sam promenio opet procesor stavio Duron Morgan na 1200mhz i on radi ali samo na default setovanjima...napominjem da sam pri ovim operacijama uredno otkljucavao mnozilac precrtavanjem L1 kontakata...uglavnom problem je u tome sto magistrala nece da radi na 133 mhz, i da sdram je neki Green na PC133

sta je zapravo tvoje pitanje ?!

kod prvog durona koji si imao, primila ti se samo promena magistrale, tj. 6.5x133=864.5mhz, mnozilac je zakljucan.
Ovaj morgan sto sad imas nece da radi kad promenis mnozilac verovatno zato sto ga nisi "otkljucao" kako treba ili mu nisi dao dovoljno napona, ili jednostavno NE MOZE. Proveri na internetu kako se otkljucava morgan, ne otkljucavaju se svi duroni isto.

Kakvo ti je napajanje ?! Mozda nemas dovoljno struje, ipak morgan 1200 trosi vise nego spitfire 650...Ako ti je napajanje neki "default" kung fu 250W to je problem.

he he...sorry...vidim i ja da sam zesce postavio pitanje...kod prvog durona
se primalo sta sam hteo 🙂 znaci bio je otkljucan kako bog zapoveda. Napajanje je LEADMAN PowerMax 300W dual fan (nije kung fu) 🙂
U principu mene je interesovalo samo da li se nekom desavalo nesto slicno
pa ono kao zna sta je...Inace vracao sam ja posle i tog Spitfirea na 650 medjutim i on je posle odbijao poslusnost sto znaci da je otislo nesto na ploci
ili mozda ram memorija...anyway hvala na pokusaju odgovora 🙂

Na KT7 sam imao i Durona 650 i Morgana 1200 i oba sam otkljucao olovkom bez problema, 1200 mi je radio na 13x100MHz. E sad, da li mozes na tom 1200 da menjas mnozilac bez problema na 100MHz magistrali? Da probamo da lociramo problem.

to shto je crn ekran me podseca na cpu kome fali struje... ne znam koliko si mu dizao napon, ako nije mnogo probaj josh :crash: :crash:

ja isto imam u fioci jednog spitfire 600 koji je isao na 10x100 🙂 otkljucan olovkom. kad sam ga vracao (zapravo drugaru sam ga dao) postupak je morao biti ponovljen, verovatno "izbledela" olovka 😉 Za morgana nisam siguran, mozda jednostavno nece da radi, ja sam imao XP-a 1800+ koji nije hteo ni za 5FSB-a gore... Kao sto dandy rece, treba da probas na 100mhz i vidis da li radi menjanje mnozioca tako, znaci probaj prvo manji pa vidi da lli radi, pa onda probaj veci (uz dizanje napona) ....

Nazad
Vrh Dno