Šta je novo?

Problematicno povezivanje HP lj 4+

stavrov

Čuven
Učlanjen(a)
10.04.2005
Poena
619
Pokusao sam komsiji da povezem stampac iz naslova na paralelni port. Drajveri se instaliraju, ali kada ukljucim stampac na njegovom prekidacu, kompjuter se restartuje. U Biosu sam stavio paralelni port na AUTO i sledecu njegovu stavku na normal. Kada sam u Windows-u XP pogledao portove, video sam da je na LPT1 prijavljen pored stampaca i bar-kod skener (marke Agfa) koji se od ranije koristi na tom kompu. Skener mora da ostane na kompu i da radi. Da li bi pomoglo da jedan uredjaj prebacim na drugi port i kako da to uradim?
Hvala i pozdrav

Ostacu i bez ovo malo kose sto imam. :mad:
Stampac je proban na drugom kompu i radi bez problema. Bar kod skener se povezuje preko PS/2 porta za tastaturu. Njegov konektor ima racvu u koju se ubada tastatura i tako zajedno idu u komp. Taj skener se prijavljuje kao stampac i to kao default. Obrisao sam ga iz Control Panel->Printers, pa ga instalirao rucno na LPT2 i ponovo ga stavio da bude default. Sada mi ne prikazuje nikakve konflikte, ali se Win i dalje restartuje nekoliko sekundi po paljenju stampaca.
Someone help, I'm becoming desperate.

Da probaš da u BIOS-u promeniš IRQ za LPT port? Takođe, probaj da ručno setuješ mod za LPT port. Probaj ECP, ako neće SPP i sl.

Poslednja izmena:
Ako i to nece, izvini se komsiji. I nek se sam maltretira.
Nekad se desi da iako je sve u redu nece i nervira. Batalis to da ne bi u nervozi naneo veci problem i usao u finansijske izdatke.

Poslednja izmena:
Hvala Tozo na savetu, ali pokusao bih jos malo da ga osposobim. Problem je definitvno do BIOS-a i verovatno konflikta sa nekim drugim uredjajem. Video sam da uredjaj ima dodatnu karticu - print server sa mreznim prikljuckom 10 Base-T. Da li bi stampac radio preko mreznog prikljucka i da li mogu da ih povezem krosover kablom? Kakva treba da budu podesavanja za mrezu na kompu, a kakva na stampacu? Ako mora ruter, da li bi TP-LINK TL-R402M zavrsio posao? http://www.tplink.com/en/products/details/?categoryid=228&model=TL-R402M#over
Hvala i pozdrav

mora ruter.
probaj dal moze.
moze da ti se desi da moras static ip da odradis da bi ti radilo.

Posle puno izgubljenih zivaca i kose utvrdio sam i otklonio problem - budjavi kineski produzni kabal ili nekvalitetno napajanje kompa koje ne moze da podnese kada stampac upali fjuzer:mad: Na drugom produznom kablu i sa drugog stekera stampac radi dobro.
Sad me muci drugi problem. Toner kaseta prlja papir. Skeniranu test stranu saljem u prilogu - obe strane. Toner kaseta je iz Periharda. Skinuo sam nalepnice sa srafova, otvorio i video da je toner prah na nekih 70%. Da li treba zameniti jos nesto osim brisaca selenskog valjka?
Hvala i pozdrav

Prilozi

• Test 1.jpg
    Test 1.jpg
    566.5 KB · Pregleda: 71
  • Test 2.jpg
    Test 2.jpg
    952.5 KB · Pregleda: 57
Ne vidim lepo na prvoj slici, jel' samo prlja papir ili i preslikava ? Jel ima tonera na valjku ? Pogledaj jel brisač onako žućkast ? Ako je kaseta dugo stajala ima tri stvari koje mogu da prave ovakav problem:

1. Brisač opc
2. Brisač magnetnog valjka
3. Stari toner.

Reciklaža bi sve ovo sredila da kopija bude odlična.

Sad sam uveličao sliku, imaš i tačkice sa desne strane.

Kod stampanja preslikava. Sta znace te tackice? Moguce i da je toner star. Stampac je dobijen u nekoj kompnezaciji iz firme koja se modernizovala. Ko zna koliko je dugo je besposlicario do danas.

O istom je stampacu rec, pa da nastavim u istoj temi. Stampac puno zaglavljuje papir. Najcesce je zaglavljivao kada papir izadje 2-3 cm iz fjuzera. Sada sam mu promenio sve gumene delove (gornji i donji izlazni valjak, transfer roler, oba pick-up rolera i separation pad). Sada papir zaglavljuje tako sto njegova prednja ivica stigne na 2-3 cm ispred gornjih izlaznih valjaka. Pretpostavljam da zadnja ivica taman izadje izmedju selenskog valjka i transfer rolera.
Sta da radim? Da li su pohabani valjci u fjuzeru, mada je otisak lepo zapecen. Da li da i njih promenim, da im podmazem lezajeve ili nesto trece?
Hvala i pozdrav.

Rsklopis grejnu jedinicu. Buds pazljiv da je ne polomis ( nema da se kupe kd nas vise a i skupe su bile ) pogledas stanje teflonskog i silikonskog valjka. Ako ima nanosa tonera, ofsetinom ocisti, posle malo silikonskog ulja stavi. Ako treba menjaj. Ocisti i termistor. Hoce da se desi da bude pun tonera il neki papir da ima.
Grejna jadinica je slabs tacka na tim uredjajima. Plastika postaje krta pa mozes lako da je i polomis. Skida se sa zadnje strane na dva srafa pa posle pogledaj na youtube kako se rastura.
Bilo ti je bolje resenje da kupis polovan u dobrom stanju za 50 € nego da popravljas taj.

Sve više mislim da nije do fjuzera, već do senzora ili elektronike. Kada pustim Print Test Page, sve odradi OK. Kada hoću da štampam samo jednu stranicu, bilo praznu bilo punu iz bilo kog programa, desi se sledeće: povuče papir i štampa i odmah povlači sledeći papir. Prvi papir stigne nadomak gornjih izlaznih valjaka, a donji je povučen nekih 8cm, stane i izbaci 13 Paper Jam. Nije mi jasno zašto povlači sledeći papir kada za tim nema potrebe. Time blokira sva tri senzora za papir i nađe se u grešci.
Otvarao sam fjuzer i sve izgleda OK. Probao sam i da otvorim zadnja vrata pri štampi, kako bi papir lakše izašao. Blokiram senzor za otvorena vrata, štampam, list izlazi pravo, ali ponovo stane na istom mestu uz istu grešku. Help!

Poslednja izmena:
To povlacenje drugog papira je interesantno.
Prvo proveri da nije drajveer pobrljavio. Ako je moguce instaliraj ga na drugu masinu i onda testiraj. Ako lepo radi self test, onda ne bi trebalo da imas problem oko tansporta papira. Moze da se desi da te zeza drajver il da je ploca na stampacu pobrljavila.
Taj prvi papir koji uvuce, i koji ostane na izlasku grejne jedinice, on je delimicno zapecen. Sta je na njemu?
Da li je odstampao ono sto si mu zadao da odradi il nesto drugo?

Nazad
Vrh Dno