Šta je novo?

Problematicni kablovski kanali na Samsung UE32J5502 Smart TV-u

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Prvo, pozdrav i srecna 2016. godina svima! :wave:

Naime, imam problem sa nekoliko kanala na novom Samsung TV-u. Kanali kao sto su HRT1 do HRT4, Pink filmski kanali (ne svi) i 2 lokalna (GEM i RTV Kolubara) imaju smetnje prilikom reprodukcije, kao da su skremblovani (one horizontalne sarene linije i problemi sa zvukom). Na drugom televizoru koji je Philips Smart TV (isto 32-ka) nemam tih problema, kanali se gledaju sasvim normalno, bez anomalija. Kablovski operater je Kopernikus.

Meni pada na pamet da su u pitanju ona regionalna podesavanja u smislu zemalja u kojima se gleda kablovska televizija. Probao sam par zemalja da izmenim za digitalne i analogne kanale (pa ponovo iskeniram za sve programe), ali nisam imao uspeha, problem i dalje stoji.

Ako neko ima neki predlog, a imao je slican problem, svaki savet bi dobro dosao.

Sve najbolje u Novoj godini svim forumasima. Nisam se javio sa resenjem problema, ali imam slican kao kolega. Naime, kod mene u Loznici imamo lokalnu kablovsku, koja ide klasicnim kablom od stana do stana, od kuce do kuce, preko bandera. E od skora smo dobili mogucnost da gledamo program preko dvb-c signala, odnosno digitalno. Naravno, ko ima takav tv. Ja sam kod mene pomocu razdelnika razveo signal na cetiri tv-a, od kojih dva mogu da primaju dvb-c signal, a dva ne. Od pre nekoliko dana imam problem sa smetnjama na mom tv-u, dok na drugom, koji prima dvb-c signal nema tih problema.Non stop su kockice na ekranu, tako da program nije gledljiv. Probao sam razne kombinacije, promena kablova, iskljucenje rutera koji je u blizini, iskljucenje videa iz struje, ponovno skeniranje kanala, ali nista nije pomoglo. Za zemlju pretrage sam izabrao -- ove dve crtice, jer tako pise u upustvu za trazenje dvb-c kanala.
Jutros se poradovao da je sve ok, ali radilo sat-dva, pa opet isto. Sada gledam program preko obicne kablovske, ali razlika u kvalitetu je velika. Za sve ovo vreme, drugi tv radi normalno. Ako neko ima ideju, bio bih zahvalan na pomoci.

Meni se problem resio sam u toku dana. Izgleda da je u pitanju bila jacina i kvalitet signala (nazalost, nisam pogledao te vrednosti dok sam imao smetnje na tim kanalima, vec sam nasao tu opciju u uputstvu od TV-a tek kad se signal poboljsao). Mislim da je u pitanju sam kvalitet kablova i razdelnika, pa nije iskljuceno da ce se problem ponovo javiti. Za sada su kvalitet signala 98%, a jacina 100% i sve je OK. Ima jos jedna opcija kvaliteta, kao neke greske bitova (tako nekako) i to varira od 100 i kusur do 200 i kusur, ali nisam primetio da to utice na kvalitet slike i na pojavu tih artefakta. Dakle, predlazem ti da pogledash kako su razvuceni kablovi i kakvi su razdelnici najpre, pa onda sve ostalo. I da, analogni signal je dosta osetljiviji u pogledu kvaliteta i jacine u odnosu na digitalni.

Poslednja izmena:
2016-01-03 20.33.11.jpg Nista, hvala u svakom slucaju, pokusacu sutra sve iz pocetka.

Evo okacio sam sliku kako izgleda kvalitet. Na drugom tv-u sasvim druga prica.

Prilozi

• 2016-01-03 20.33.11.jpg
    2016-01-03 20.33.11.jpg
    1,023.7 KB · Pregleda: 132
Mozes da zamenish pozicije tih TV-a cisto da budes siguran da je do spojnica i kablova. Koliko vidim sa te slike, kvalitet signala je isuvise nizak, sto kanal prakticno cini neupotrebljivim za gledanje.

Meni sa oko 45-50% signala ne kocka, desi se jednom u 3 meseca da zapne na 2-3 sekunde isto LG TV samo drugi operater!

Pokusaj da podignes nivo signal menjanjem splitera ili pogledaj rf konektore.

Jedna glupost ali kod nas par pomaze, gde je signal bio losiji stavili smo one rf kstice (2 muska sa 2 zenska) i to podigne signal za nesto malo ali dovoljno.

Evo ovakva je situacija, ono sto je predlozio q3railer, zamenio sam televizore. I sad onaj sto je bio u drugoj sobi nakon sto je prebacen kod mene u sobu, radi normalno. A ovaj sto je bio u mojoj sobi, u drugoj imao iste smetnje, kvalitet signala oko 40 posto. Sve sa istim kablovima i prikljucima, nista nisam menjao. Jos ovaj tv sto ima signal u obe sobe, je najobicniji Fox, a moj Lg 37lf2510. Probao sam razna podesavanja na lg-u ali nista. Kod komsije koji takodje prima signal sa iste da kazem bandere sve u redu. Zovem davaoce usluga, oni kazu, ovo je jos testna faza, ne izlaze na teren zbog toga i slicno. Ma rade na divljaka, sigurno. Davno bi ja njih otkacio, ali zemlja Srbija, u kuci tri generacije i svako hoce da gleda ono sto se njemu gleda, tako da mi razvlacenje kablova donekle i odgovara, bar do sada....

Razlika je u tome sto je ocigledno na drugom tv-u bolji tuner.

Imam isti taj LG i pogledao sam najslabiji signal mi je 42/100 i ne kocka, savet je isti onaj sa mog predhodnog posta.
Meni je kockalo na digitali ali stavljanjem onog rf krstica vise se to ne dogadja, ili mozes da kupis pojacalo pa da tako dizes signal, ali ono prvo ti je jeftinija investicija od svega mozdca 100 dinara.

Jaffar mozes li mi okaciti sliku, ne razumem bas kako taj rf krstic izgleda. Pretpostavljam da je nesto prosto, ali da vidim, pa da probam i to.

Untitled.jpg

to ti je to, samo sam ja kod mene na kraj kabla stavio zenski i preko ovoga povezao, da mozda 1-2 db vise, meni bilo dovoljno!

Ok, jaffar, imam ovo negde samo treba da pronadjem. Davno sam koristio, a ako i ne nadjem kupicu ga. Hvala puno.

Nazad
Vrh Dno