Šta je novo?

Problem...

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Ovako, registrovao sam jedan .com domain, na 5 godina.....pa me interesuje sta mi je jos potrebno da bi taj domain mogao da postane funkcionalan?? Mislim, verovatno sam ja ovom registracijom dobio samo ime, odnosno, adresu, a treba da nabavim i web prostor.....
Tako da, ko zna, mogao bi da mi kaze sta i kako treba da uradim......
Hvala!!!

Evo ovako,

u petak sam registrovao svoj .com domen (za sajt iz signature). 😉 tako da mi je to malo poznatije. Domen je domen, ali kao sto kazes treba ti prostor na serveru. Dakle, neki provajder mora da ti hostuje sajt. Odi u Verat Net. Oni su ubedljivo najpovoljniji. Godinu dana hostovanja (podrska za php3, php4, cgi) i 100 mb prostora kosta 1000 dinara. Naravno pristup 24/7 (24h sedam dana u nedelji) Dobijes DETALJNO uputstvo kako da sve podesis i dobijes i nalog i 5 sati interneta.
Vrlo jednostavno, samo treba da se plati. 🙂

Pozdrav! :wave;

Re: Re: Problem...

Evo ga link direktno pa pogledaj. Zaboravih da kazem da imas i podrsku za MySQL. U ostalom, evo...... Verat - Lista za Hosting

Pozdrav!

Re: Re: Problem...

luka.l je napisao(la):
u petak sam registrovao svoj .com domen (za sajt iz signature).
Gde i kako si registrovao .com ??? hrkk

mozes kod svakog provajdera registrovati kom domen

Re: Re: Re: Problem...

Sentenced je napisao(la):
Gde i kako si registrovao .com ??? hrkk

Upravo kao sto rece Miroslav. Ne treba ti cak ni licna karta.
Godinu dana za .com domen je oko 25$.

Pozdrav!

Vise bi mi odgovaralo on-line...

Da, sigurno postoji mogucnost preko nekog sajta da nadjem server za hostovanje.....i vise bi mi odgovaralo....ali naravno mi treba i uputstvo.....🙂
Jel zna neko neki......Treba mi do 100MB..

pa verat.net kao sto su rekli, najjeftiniji su a imas pregst opcija... verovatno mozes uplatiti i na ziro racun, zovni ih telefonom

Miroslav je napisao(la):
pa verat.net kao sto su rekli, najjeftiniji su a imas pregst opcija... verovatno mozes uplatiti i na ziro racun, zovni ih telefonom
To mi je jasno, ali mi je potreban (pstrani) sajt sa on-line uplacivanjem (mislim na kartice)...i nikog ne bih zvao telefonom....

Ma koji bre Verat, uplatio im jos u Martu i jos nedaju da se koristi, ma &^#%&#%
Doduse imamo problem jer ta forma je imala svoj domen ali nije ga koristila pa je sada htela novi (ali po pravilu jedna forma jedan domen) i sada niotkud 100mb. (nedaju!!!) a co.yu nemoze da proradi jer kao Nic.co.yu nemoze bez podataka starog domena, ma ko tu koga z..**a !
Sta bi ste vi radili a mom mestu ?

ps.-Pokusao sam par puta i da razgovaram s njima, ali sve svaljuju na druge (a ja hocu mojih uplacenih 100mb.), a ti drugi na njih, itd...

Dakle moje iskustvo kaze: Koliko para toliko muzike !

Ima li sanse da pristupim tom web mestu ber preusmerivaca co.yu ?? i da ga koristim ?

The Minister je napisao(la):
To mi je jasno, ali mi je potreban (pstrani) sajt sa on-line uplacivanjem (mislim na kartice)...i nikog ne bih zvao telefonom....

Hm? Pitam se kakva li ce tek sadrzina sajta biti (aplaudiram na xxx 😀 ) ako bas hoces anonimno strani server. 😀

Ne vidim razlog? Ako bas hoces da uplatis hostovanje u inostranstvu toga bar imas koliko hoces. www.geocities.com www.netfirms.com i gomila drugih.

Pozdrav! cheers

Da li moze jedna firma za hostovanje da mi hostuje vise od jednog domena??? Npr. ja sam sad nasao nekih 500mb prostora, i to mi je prosto mnogo za samo jedan sajt...pa da li bi mogao tu da smestim jos neki..???

Nazad
Vrh Dno