Šta je novo?

Problem

• Začetnik teme Začetnik teme Srky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srky

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2003
Poena
650
Windows Vista Home
E sad, kad ukljuchim externi USB hard disk u task baru (notification area) se pojavljivala ikonica za deinstalaciju USB uredjaja i nije bilo problema.. kliknem na nju i deinstaliram uredjaj i mogu odmah da vadim kabl iz kompa a da mi ne iskochi plavi ekran. Sada je odjednom ikonica volshebno nestala, a ja kad iskljuchujem uredjaj bez deinstalacije imam instant plavi ekran.. Shta da radim? Tj kako da vratim ikonicu u task bar za deinstalaciju USB uredjaja, ili kako na kraju krajeva da deinstaliram USB uredjaj? Gde je ta opcija ne mogu da je nadjem? :trust:

@Srky
Nikako nemoj da čupaš USB uređaj iz kompa, jer ćeš tako ozbiljno oštetiti i sam uređaj a i podatke na njemu!

A sad evo par rešenja za tvoj problem:

1. Najpre proveri da Safely Remove Hardware ikonica nije podešena na "Always Hide"! Desni klik na Taskbar -->> Properties -->> Customize -->> u prozoru Customize Notification pod Current Items pronađeš i selektuješ ikonicu Safely Remove Hardware, a u koloni Behavior proveriš šta je podešeno (ako je Always Hide, izabereš jednu od druge dve opcije Always Show ili Hide When Inactive)!

2. Klik na Start -->> Run -->> pa otkucaš... rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll ta komanda će otvoriti prozor Safely Remove Hardware dijaloga!

3. Ukoliko se, i pored svih podešavanja, ikonica Safely Remove Hardware često gubi, jedno od rešenja bi bilo da kreiraš Desktop Shortcut za pomenutu ikonicu. Desni klik na Desktop -->> New -->> Shortcut -->> u box dijalogu kucaš gore već pomenutu komandu... rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll -->> Next -->> i promeniš ime prečice u Safely Remove Hardware! I to je to!

4. Enjoy! :banana:

Nazad
Vrh Dno