Šta je novo?

problem zvani(1 pc nemoze na net bez 2)pomagajte ljudi...

whoopy

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2009
Poena
151
znaci imam wadsl i nabavio sam d-link-ov ruter i sve je u redu,net,brzina i to,medjutim kad iskljucim 1 pc,automacki mi se iskljuci i ruter i 2 pc izgubi konekciju,zna li iko kako ovo da popravim,hvala unaprijed...

Napishi detaljnije kako ti je trenutno sve to povezano?

ovako,posto sam pocetnik ne znam hocu li to dovoljno dobro objasniti ali pokusacu sto bolje,znaci...motorolin kanopi ili kako se vec zove wadsl sam prikljucio u ruter a svoj racunar sam jednim kablom prikljucio na ruter i kod sebe u mreznu karticu a drugi racunar sam sa drugim kablom prikljucio u ruter takodje i u mreznu karticu tog drugog racunara... i konekcije ima dok obadva racunara rade,medjutim kad iskljucim drugi racunar ruter prestane da svijetli i ja izgubim konekciju...

ne znam shta da ti kazem... dobro je povezano... nije mi jasno zashto ti se gasi ruter kada ugasish komp... :trust:

Poslednja izmena:
Да ти можда тим рачунаром 2 (да га тако назовемо) не иницираш PPPoE конекцију ка провајдеру кад га упалиш? То објашњава пуцање конекције кад га угасиш.

Проучи упутсво рутера, имаш тамо како се подешава PPPoE на самом рутеру. Параметре би требало да имаш од провајдера... То би требало да ти обезбеди сталну конекцију рутера ка провајдеру, чак и кад су оба рачунара искључена...

Poslednja izmena:
^^ Hm, ovo mi nije palo na pamet, proveri ovo sto je Ostoja napisao.

rijesio sam problem,hvala na pomoci,problem je bio u necem 10-om

Pa ako si resio problem, bilo bi lepo da napises kako si ga resio. Pomoci ces mozda nekome ako bude imao slicnu situaciju.
Poz

Poslednja izmena:
Vrh Dno